НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Вівторок, 19.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 04
Політичний ринок…
Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляє, що провладна більшість переманює депутатів від "Батьківщини", щоб домогтися його звільнення з посади керівника фракції. Яценюк підозрює 3 однопартійців, але прізвищ не називає.
Як передає кореспондент УНІАН, про це Яценюк сказав в інтерв'ю журналістам, коментуючи ситуацію з виходом депутатів зі складу фракції "Батьківщина". Він зазначив, що спочатку народні депутати написали заяви, які він продемонстрував раніше, про відкликання попередніх заяв про вихід з фракції "Батьківщина", але "потім приїхав Клюєв, і, я думаю, що мільйонів 10-15 доларів, напевно, дали кожному, ... Читати далі »
Переглядів: 338 | Додав: Informer | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

Гроші понад усе?...
Цього року працівниками кримінальної міліції у справах дітей, дільничними інспекторами міліції, співробітниками Управління державної служби боротьби з економічними злочинами у співпраці з зацікавленими органами місцевого самоврядування проведено в області понад 150 рейдів по перевірці місць скупчення молоді та можливої реалізації алкоголю і тютюнових виробів дітям, насамперед, неподалік від навчальних закладів. При цьому задокументовано 103 випадки продажу неповнолітнім алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів (ст. 156 КУпАП) проти 34 за три місяці 2012, виявлено 134 порушення правил торгівлі і надання послуг населенню (ст.155 КУпАП) проти 77 за аналогічний період минулого року.
Суттєвий ріст кількості зафіксованих правопорушень у цій сфе ... Читати далі »
Переглядів: 366 | Додав: Informer | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

І що то буде?…
Вихід народних депутатів з фракції «Батьківщина», очевидно, пов’язаний не з якимись внутрішніми конфліктами, а з тим, що ці люди формально чи неформально будуть співпрацювати з Партією регіонів.
Про це сьогодні у коментарі ІА ZIK заявив екс-народний депутат Тарас Чорновіл.
За його словами, у фракції «Батьківщина» насправді конфлікти «всіх з усіма». Тим більше, це зумовлено поведінкою Яценюка і Турчинова, які взагалі не враховують позиції депутатів. «Тобто конфлікти там є постійні, але зараз включена активна програма Партії регіонів з формування твердої більшості однією фракцією без участі комуністів, з якими, як ... Читати далі »
Переглядів: 319 | Додав: Informer | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

Лохотрон у мережі…
Незважаючи на неодноразові попередження про можливість заволодіння коштами шахрайським шляхом через банківські рахунки, громадяни й надалі попадаються «на гачок» до Інтернет-шахраїв.
Зокрема, лише за одну добу до міліції надійшло три звернення від жителів області про шахрайське заволодіння їхніми коштами під приводом продажу різного товару.
20-річний чернівчанин замовив через мережу Інтернет мобільний телефон вартістю 2600 гривень, перерахував відповідну суму на рахунок жителя міста Харків. Житель Хотинського району в надії придбати 5 мобільних телефонів перерахував на рахунок жительки міста Дніпропетровськ 4 ... Читати далі »
Переглядів: 370 | Додав: Informer | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

Гласність…
Відповідно до статті 12 Закону України «Про запобігання і протидії корупції» голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв подав декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2012 рік. Так, згідно з документом, минулого року загальна сума сукупного доходу керівника виконавчої влади краю склала 161 тис. 689 грн., у тому числі заробітна плата – 147 тис. 262 грн., дивіденди, проценти – 14 тис. 427 грн.
Михайлу Папієву належить квартира площею 162 кв. м та дві земельні ділянки площею 819 та 668 кв. м, він також орендує нерухоме майно площею 32 кв. м. Голова облдержадміністрації володіє автомобілем «Лендровер» 1999 року випуску з об’ємом двигуна 2500 куб см. Сума коштів на рахунках у банках складає 64 тис. 428 грн., в тому числі ... Читати далі »
Переглядів: 360 | Додав: Informer | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

Побігли…
Народний депутат від "Батьківщини" Олег Канівець вийшов з фракції у відповідь на бездіяльність її керівництва. Про це йдеться в його заяві.
Разом зі своїм колегою Ігорем Скосар вони також оприлюднили заяву-маніфест, в якому критикують лідера фракції Арсенія Яценюка. "Фактично, Яценюк - політичний корупціонер, який мріє стати національним лідером", - зокрема, йдеться у заяві.
Заяву розмістив сам Канівець на своїй сторінці у "Фейсбук".
Народний депутат від фракції "Батьківщина" Анатолій Гриценко також допускає свій вихід з фракції. "Якщо вожді опозиції й надалі будуть лише імітувати боротьбу, приймати одноосібно ( ... Читати далі »
Переглядів: 312 | Додав: Informer | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

В Грецькій залі…
За інформацією газети “Високий Замок“, у Чернівцях планують відкрити візові центри Греції, в яких буковинці, оплативши послуги, зможуть подавати документи на оформлення Шенгенських віз.
Про це під час свого візиту до Львова повідомив Надзвичайний і Повноважний посол Греції в Україні Георгіос Георгунтзос.
Щороку кількість туристів з України до Греції зростає. Якщо у 2009 році країну відвідало 2,5 тисячі українців, то 2013-го очікують 200 тисяч.

Переглядів: 432 | Додав: Informer | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

Не духом єдиним…
За січень-березень збори платежів до зведеного бюджету порівняно з минулорічними надходженнями зросли на понад 39 млн. гривень, в тому числі за платежами до загального фонду - на 30 млн. гривень.
Надходження податків до Державного бюджету перевищують показники аналогічного періоду минулого року на 22,7 млн. гривень. За цей же період на понад 16 млн. гривень збільшилася сплата податку на прибуток та на 5,3 млн. гривень - податку на додану вартість.
Приріст надходжень до відповідного періоду минулого року склав майже 108%, що в сумарному вигляді перевищує 16,5 млн. гривень.

Переглядів: 351 | Додав: Informer | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

Швидко…
В області триває створення єдиної системи екстреної медичної допомоги, що дасть можливість поліпшити якість обслуговування населення, зокрема забезпечити час доїзду карет швидкої до 10 хвилин у місті та 20 хвилин – у сільській місцевості.
«Тому для вирішення поставлених завдань потрібно провести велику організаційну роботу, створити не менше 29 нових пунктів базування «швидкої», збільшити кількість виїзних бригад, майже повністю оновити автомобільний парк служби, – зазначив директор департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення облдержадміністрації Ігор Шкробанець під час зустрічі з колективом Чернівецької станції швидкої медичної допомоги. – Зважаючи на це, жодне скорочення персоналу неприпустиме, навпаки, - з огляду на необхідність створення додатко ... Читати далі »
Переглядів: 330 | Додав: Informer | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

У суботу, 30 березня, на центральному майдані міста Чернівці біля пам’ятника Шевченкові відбулася акція протесту опозиційних сил, яку очолили Олег Тягнибок та Арсеній Яценюк. Анонсований опозиціонерами Віталій Кличко з невідомих причин на акції в Чернівцях не побував. Його відсутність пояснювали чи то хворобою, чи то іншим. Хоча навіть маленький Гаврош на великій барикаді не дозволяв грипі звалити себе. Можливо, Арсеній Яценюк, котрий вважає Буковину своєю вотчиною, і не був особливо налаштований на приїзд Кличка, який починає заводити нашого земляка у свою тінь на тлі політичного бомонду. Схоже, він перестрахувався марно, бо його легко затьмарив Олег Тягнибок, що було зрозуміло за кількістю і силою овацій. З іншого боку Віталій Кличко не особливо велеречивий політик, кращий за Шеву, але перед освіченим натовпом західноукраїнських міст йому висловлюватися українською не дуже ле ... Читати далі »
Переглядів: 394 | Додав: Sunny | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

Природні умови та трудові ресурси області дають можливість наростити поголів’я овець до 140 тисяч голів.
Зараз є 70 тисяч. Але щороку вівців більше – й у сільськогосподарських підприємствах, і у приватних господарствах краю. Найчисельніші отари у Ново­селиць­кому, Сторо­жи­нець­кому та Кель­менець­кому районах.
На Вижниччині і Путильщині вже складають плани з традиційного відгону отар на гірські пасовища.
– У нашому районі вівці літуватимуть на 28 полонинах, – розповідає начальник управління агропромислового розвитку Путильської райдержадміністрації Михайло Ямницький. – Окрім того, ми успішно співпрацюємо з Буковинським інститутом агропромислового виробництва щодо функціонування племінних репродукторів з розведення овець української гірсько-карпатської породи на базі фермерських господарств району. Це унікальна порода, найбільш пристосована до гірських умов, а отже, з ... Читати далі »
Переглядів: 402 | Додав: Sunny | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

Віднині ще 20 дітей ходитимуть до старшої ясельної групи садочка №46, що на вулиці Володимира Сосюри.

«Мені надзвичайно приємно бачити радісні усмішки на обличчях цих діточок і їхніх батьків, – сказав на відкритті додаткової групи секретар Чернівецької місь­кої ради Віталій Михайлішин. – Коли я побував тут торік, то переконався, що назріла велика необхідність розширення дитсадка. Адже район швидко розбудовують. Тож ми залучили бюджетні та спонсорські кошти, забезпечивши таким чином виконання усіх необхідних робіт. Тепер більша кількість дітей має можливість ходити до цього дитсадка. І невдовзі всі питання з чергою у цьому мікрорайоні буде знято».
Завдяки підтримці Чер­ні­вець­кої міської ради протягом 2012 року було виділено кошти для проведення капітальних ремонтів недіючих приміщень групи на понад 77 тисяч гривень. Окрім того, близько 90 тисяч гривень витрачено на ремонт систе ... Читати далі »
Переглядів: 313 | Додав: Sunny | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

Двадцятирічна Людмила Кожуховська потребує термінової операції. Секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин 15 березня на благодійному муніципальному балі придбав за 12 000 грн. лот – м’яч з автографами гравців київського «Динамо», і всю суму вручив Людмилі. Ще 5000 грн. дівчині передав депутат міської ради Анатолій Чесанов, ці гроші він віддав під час аукціону за лот «Прикраси».
"Приємно зазначити, що благодійні акції вже стали для нашого міста хорошою традицією”, – сказав Віталій Михайлішин.
Переглядів: 371 | Додав: Sunny | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

Гарно та радісно відсвяткували  Ostern, німецький Великдень, члени товариства австрійсько-німецької культури "Wiedergeburt” (Відродження) ім. Й.-В. Гете у Чернівцях.

У прикрашеній тематичними малюнками, рукотворними квітами та деревцями з крашанками залі культурологічного формування лунали пасхальні вітання, пісні та вірші німецькою й українською мовами, були відтворені традиційні сценки, приурочені Христовому воскресінню. Разом із дорослими у торжестві активну участь взяла молодь, діти та численні гості свята.
З нагоди Великодня, що його нині відзначили віряни західного обряду, на адресу буковинського німецькомовного товариства надійшли вітання від етнокультурних формувань не лише України, а й колег з таких же об’єднань Румунії, Австрії, Німеччини та Сербії.
Василь ДУГАН
Переглядів: 388 | Додав: Sunny | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

З 8 квітня цього року прийом пенсіонерів з числа колишніх військовослужбовців, осіб офіцерського складу та членів їхніх сімей, пенсії яким призначено за нормами Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", проводитимуть у приміщенні, розташованому за адресою вул. Алма-Атинська, 9а. Контактні телефони управління: 51-83-01, 51-83-70, факс 54-48-34.
Наголошуємо, що  поштова адреса управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян головного управління Пенсійного фонду України у Чернівецькій області не змінилася, тому кореспонденцію для управління і надалі слід надсилати за адресою: вул. Оренбурзька 7а, м. Чернівці, 58022.
Прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області

Переглядів: 372 | Додав: Sunny | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

з метою забезпечення ефективного дотримання чинного законодавства України у сфері інтелектуальної власності, попередження та протидії правопорушень у цій сфері розпорядженням голови обласної державної адміністрації в Чернівецькій області створено координаційну раду, затверджено її склад і положення.
Координаційна рада є постійно діючим кон­сультативно-дорадчим органом при Чернівецькій обласній державній адміністрації, основні завдання якого – сприяння ефективній взаємодії правоохоронних та контролюючих органів під час організації ними спільних дій для боротьби з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності.
Переглядів: 308 | Додав: Sunny | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

Автобус 1Б їхатиме за таким експериментальним (оскільки невідома його рентабельність) маршрутом:
Галицький шлях – вул. Гагаріна – вул. Головна – проспект Незалежності – вул. Червоноармійська – вул. Пів­ден­но-Кільцева – Головна – Гагаріна – Галицький шлях.
Переглядів: 359 | Додав: Sunny | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

Учасниці зразкової циркової студії "Капітошка” Цен­трального палацу культури м. Чернівці Євгенія Гальчук та Юлія Тудан взяли участь у Х ювілейному Всеукраїнському конкурсі-фестивалі "Таланти багатодітної родини”, який відбувся у приміщенні Міського палацу дітей та юнацтва м. Чернівці.
Дівчат нагородили дипломом 1-го ступеня та путівками до Міжнародного дитячого центру "Артек”.
Переглядів: 354 | Додав: Sunny | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

Заради посилення охорони, відтворення та збільшення рибних запасів, а також попередження й недопущення порушень правил рибальства у нерестовий період від 10 квітня до 9 липня на водоймах області Михайло Папієв підписав відповідне розпорядження.
Керівник виконавчої влади краю доручив управлінню охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Чернівецькій області спільно з державною екологічною інспекцією в Чернівецькій області та правоохоронними органами провести роботу, спрямовану на забезпечення охорони місць масового нересту риби, виявлення фактів незаконного добування водних біоресурсів на водоймах краю та запобігання порушенням. У розпорядженні зазначено, що промисловий вилов риби у Дністровському водосховищі у цей період, також заборонений любительський та спортивний вилов у цій водоймі та річці Дністер від 10 квітня до 19 червня, в усіх інших річках та їх кореневих притоках – від 10 квітня до 29 травня, а у придаткових водоймах – з 10 квітня ... Читати далі »
Переглядів: 353 | Додав: Sunny | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

Депутати Чернівецької міської ради на черговій сесії прийняли рішення про затвердження звіту про виконання міського бюджету за минулий рік та про внесення змін до цьогорічного бюджету.
А саме: фінансове управління зафіксувало перевиконання показників по дорожньому фонду на 700 000 грн. Більшість депутатів проголосувала за спрямування цих коштів на капітальний ремонт доріг міста. Також на відновлення доріг вирішено передати і нерозподілений вільний залишок по дорожньому фонду, який залишився – 4 000 730 грн.
Більшість депутатів проголосувала на засіданні 34-ї сесії міської ради за створення тимчасової контрольної комісії Чернівецької міської ради з вивчення питання ремонту та утримання автошляхів у м. Чернівці.
До складу комісії увійшли представники всіх фракцій та позафракційні депутати. Головою комісії обрано Володимира Бешлея, який є головою постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та охорони навколишнього середовища.

Переглядів: 304 | Додав: Sunny | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

За тиждень до закінчення місячника санітарної очистки та благоустрою ліквідовано 116 стихійних сміттєзвалищ, прибрано від сміття 379 дворів. Також прибрано сміття з горищ у 17 будинках та з підвальних приміщень у 44 будинках. Наведено порядок у 7 скверах, також розпочато прибирання та обрізку дерев у Цен­траль­ному парку ім. Т. Шевченка. Ко­мунальники розпочали обрізку та знесення аварійних дерев на вулицях міста. Триває очистка газонів та квітників на пр. Незалежності (площа 6000 кв. метрів).
Розпочато роботу з прибирання сміття на чернівецьких площах, частково прибрано від сміття алею Слави в Садгірському районі. Завершили прибирання 94-х дитячо-спортивних майданчиків із 122-х існуючих.
Вивезено на сміттєзвалище 983 кубічних метрів твердих побутових відходів, 805 кубічних метрів змету.
Переглядів: 337 | Додав: Sunny | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

Володимир, підприємець:
– Думаю, що так, тому я й тут. Адже жити в таких умовах нестерпно. Зарплати мізерні, а ціни ростуть, як на дріжджах. Скоро хліба не буде за що купити.
Еріка, пенсіонер:
– Невпевнена. Вони хочуть щось зробити, але що – не знають. Треба оголошувати всенародний референдум, а потім культурно ставити певні вимоги.
Роман, продавець:
– Мітингами життя на кра­ще не зміниш. Багато мітингів, а результату – ніякого. Мені до­сить було Помаранчевої революції. Більше на таке не поведуся.
Лідія, домогосподарка:
– Одразу кращим не стане, хіба поступово, крок за кроком. Всі багато говорять, але мало роблять. Колись жити було значно ліпше.
Василь, пенсіонер:
– Коли б гіршим не стало. Думаю, що кардинально нічого не зміниться. Можливо, станемо ближчими до Європи, і дещо підвищаться життєві стандарти.
Опитування провів Микола ГУЦУЛЯК
Переглядів: 382 | Додав: Sunny | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)


У День сміху під керівництвом голови Чернівецької ОДА відбулася апаратна нарада. Спершу Михайло Папієв поцікавився, хто з присутніх не брав участі в суботньому мітингу. Посадовці мовчали. А губернатор наголосив, що на всіх, хто не був на ході, треба підготувати подання на звільнення. Таким жартом Михайло Миколайович привітав усіх з Днем сміху і побажав гарного настрою. Від посмішок перейшли до серйозних справ.  
 Час прибирання
Очільник крайової виконавчої вла­ди нагадав, що з настанням весни варто пильну увагу приділити благоустрою на­шого краю. Буковина до Вели­кодніх свят повинна бути охайною і прибраною.
– Необхідно звернутися до органів місцевого самоврядування, депутатського корпусу, всієї громади краю з проханням долучитися до цієї роботи. За цей час комунальні служби та структурні підрозділи в усіх населених пунктах краю повинні прибрати від сміття автомобільні дороги, зони від ... Читати далі »
Переглядів: 376 | Додав: Sunny | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

Є речі, які страшенно потішили чи здивували, але до статті якось не підійшли, й так і залишаються цвяшками у пам’яті.  І з часом розумієш, що вони можуть існувати самі по собі.

Сокирянський вихователь та його чудо
Хто пам’ятає, а хто просто чув про «Біле братство» та Марію Деві Христос. Одна з найзнаменитіших сект в Ук­раїні, яка пророкувала кінець світу. За­кінчилося кримінальним скандалом: Марію та її соратника Юрія Кривоногова заарештували.
Юрій Кривоногов – один з лідерів братства, колишній радянський науковець, займався дослідженнями у галузі психології. Радянські НІІ породили не одне чудовисько. На Буковині ж Кривоногова бу­ду­ть перевиховувати. У Соки­рянській колонії.
Якось доля звела мене з поважним працівником цієї колонії. Займаючись виховною роботою у закладі, посадовець неабияк турбувався, щоб Кривоногов не займався проповідницькою діяльністю серед ув’язнених. Спосіб бо­ ... Читати далі »
Переглядів: 475 | Додав: Sunny | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

Наприкінці березня чернівецький СК «Максимум» представив Україну на міжнародному турнірі з карате «Peterburg Spring» у північній столиці Росії. Командою у складі 12 спортсменів наші каратисти завоювали 9 медалей (2 золоті, 6 срібних та 1 бронзову).
Поборотись за нагороди до Санкт-Петербурга з’їхались понад 400 спортсменів з 15 регіонів Росії, а також команди з Естонії та України. «Наші спортсмени багато виступають на змаганнях у За­хідній Європі, – розповідає тренер, майстер спорту Павло Шестаков. – Проте в Росії ми вперше. Рівень дитячого карате тут вищий, ніж серед багатьох країн Заходу».
У напруженій боротьбі золото для своєї команди приніс 10-річний Олексій Гоцуляк зі Сторожинця. Виступаючи у категорії до 30 кг, він провів 4 переможні поєдинки. А у фіналі за рішенням суддів переміг спортсмена з Санкт-Петербурга. Друге золото здобула Діана Павлюк серед дівчат 14-15 років (+54 кг). ... Читати далі »
Переглядів: 350 | Додав: Sunny | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

«Аперкот» (Ковель) – «Меркурій» (Чернівці) – 9:3 (5:0)
31 березня. Комплексна ДЮСШ міста Ко­ве­ль. 300 глядачів.
«Аперкот»: Дувакін, Ярмолюк; Кашуба, Данилюк, Ю. Романчук, Тушич, Чапко, Портянко, Ільїн, Кузьміч, Мороз.
«Меркурій»: Удовиченко, Париський; Рибак, Ткачук, Химяк, Гончар, Маковійчук, Таріца, Бакалярик, Давидний, Школьний.
Голи: 1:0, Кашуба (2), 2:0, Ю.Романчук (4), 3:0, Данилюк (6), 4:0, Данилюк (6), 5:0, Данилюк (10), 6:0, Кашуба (21), 7:0, Тушич (24), 8:0, Данилюк (27), 8:1, Рибак (36), 8:2, Рибак (38), 9:2, Таріца (40, автогол), 9:3, Ткачук (40).
Попередження: Чапко (39) – Таріца (40).
Жахливою поразкою з розгромним рахунком завершилась подорож чернівецького «Меркурія» до Ковеля. Ми вже не раз писали, що місцеві команди (раніше це були «Шанс» і «Буран-Негабарит», а з цього сезону - «Аперкот») дуже вдало грають на своєму полі. Причина - досить прозаїчна: майд ... Читати далі »
Переглядів: 361 | Додав: Sunny | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

Як і передбачалося, домашній матч 23-го туру «Буковини» з «Нафтовиком-Укрнафтою» через негоду перенесли на пізніше, тому наша команда залишається однією з п'яти, котрі ще не розпочали весняну частину першості України в першій лізі.
Щоправда, в останні дні «небесна канцелярія» змилостивилась над Україною, тому є надія, що вже завтра, 5 квітня, наші хлопці проведуть таки свій перший в цьому році офіційний поєдинок проти білоцерківського «Арсеналу» на його полі. До речі, ПФЛ пішла на зустріч проханню керівництва ФСК «Буковина» і виїзну гру 22-го туру проти «Динамо-2» перенесла на найближчий вівторок, 9 квітня, щоб не перевтомлювати чернівчан важкими переїздами. Таким чином, наша команда з Білої Церкви одразу поїде до Києва, де і готуватиметься до гри з динамівськими дублерами.
Щодо матчів 23-го туру, що відбулися, то відзначимо розгромну перемогу «Севастополя» у виїзному протистоянні з ... Читати далі »
Переглядів: 386 | Додав: Sunny | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

У вівторок відбулася звітна прес-конференція генерального директора КП МТК «Калинівський ринок» Руслана Сербінчука, який розповів про основні досягнення у 2012 році та новації, які заплановані на 2013 рік.
Калинівськими справами Сербінчук керує рік, але за цей час вже має певні здобутки і чітко окреслені перспективні плани. До цієї посади він очолював торгові фірми у  Мука­чевому, Львові. В загальному досвід Руслана Сер­бін­чука у торговельній сфері становить більше 10 років.

Снігове обурення
За словами Руслана Дмит­ро­вича, найбільшим випробуванням для «Калинки» наприкінці 2012-го та вже на початку цього року стали потужні снігопади. Але з цією проблемою справилися на «відмінно», оскільки заздалегідь готувалися до негоди. Належним чином проводили роботи і з удосконалення матеріально-технічної бази. В 2012 році на ці потреби використали 1,8 мільйона гривень. За ці кошти придбали вантажн ... Читати далі »
Переглядів: 576 | Додав: Sunny | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

Про соцзахист дітей з особливими по­требами йшлося днями  під час спільної прес-конференції заступника директора департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Юрія Півня та в.о. директора обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Особлива дитина» Жанни Хащевої. Говорили про впровадження нових соціальних ініціатив Президента Ук­раїни «Діти – майбутнє України».
За словами Юрія Півня, уже невдовзі збі­льшиться державна допомога малозабезпе­ченим сім’ям. За попередніми розрахунками, кожна сім’я додатково отримає цього року в середньому на 619 грн., а у 2014 році –  на 976 грн. більше порівняно з 2012 роком. Також цього року в 1,5 раза збільшиться надбавка на догляд за дитиною-інвалідом, яка потребує постійного стороннього догляду, та пе­ред­­бачене збільшення розміру соціальної допомоги для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інва­лід­ність. Суттєво, що діти, які знаходяться під опікою, у 2013 році ... Читати далі »
Переглядів: 378 | Додав: Sunny | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

Зізнаюсь вам чесно: я не була свідком тієї ситуації, я прочитала про неї в одній місцевій газеті. Проте у мене нема ані найменшого сумніву, що все відбувалося саме так, як описала авторка. І у вас не буде сумнівів, бо ви також щось подібне колись спостерігали.
Отже, трапилося це у магазині дешевого одягу. Тобто у велелюдному місці. Поміж покупців і рядів з товаром бігала дитина дошкільного віку. І не просто бігала, а ще галасувала та щось постійно мацала. Гралась, одне слово. Невдовзі одна з продавчинь втомилася спостерігати за маленьким збурювачем спокою, "вирахувала" батька дитини і висунула йому ультиматум: або втихомирте свого малого, або відправте його гратися... надвір. Татусь виявився не з боязких і відповів дівчині досить різко. Хто ти така, мовляв, щоб вказувати мені, що з дитиною робити? Ти, каже, краще розваж малого. Он в Європі у магазинах дітьми персонал займається.
А ... Читати далі »
Переглядів: 412 | Додав: Sunny | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

Другого квітня на вулиці О. Кобилянської біля урни перехожі виявили підозрілу сумку чорного кольору, власник якої був невідомий. З’явилося припущення, що там може бути вибухівка, і на місце одразу прибули працівники міліції, МНС та служби безпеки. Оперативники здійснили ряд заходів із реагування на повідомлення щодо ймовірної наявності вибухових пристроїв.
Правоохоронці перекрили район від Кафедральної до ділянки, де розташована кована  карета, стрічкою, за яку нікого не пускали. Експерти з допомогою собак оглянули сумку. На щастя, в результаті перевірки жодних підозрілих предметів та вибухових пристроїв не виявлено. Близько 18.00 перекриття зняли, і на вулиці відновили рух.
Микола ГУЦУЛЯК
Переглядів: 462 | Додав: Sunny | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

Кафедра технології і організації ресторанного господарства КНТЕУ разом з Чернівецькою універсальною науковою бібліотекою ім. М. Івасюка вирішили провести надзвичайно цікавий і корисний захід – студентську конференцію «Організація обслуговування в кав’ярнях Чернівців» у рамках Дня відкритих ідей, що цього разу був присвячений темі «До іміджу Чернівців. Кавовий світ». Поки звучала історія – усе було навдивовижу гарно і мило. Коли ж перейшли до сьогодення – тут усе й почалося!
"Ми обов’язково подаємо ра­зом з чашкою кави і склянку води” – з гордістю повідомив провідний менеджер широкої у Чернівцях мережі кав’ярень «Чайник» (назва вигадана, максимально наближена до реальної, але, як з’ясувалося на конференції, цілковито відповідає рівню професіоналізму цієї мережі). "Тож наші відвідувачі, супроводжуючи ковтком води кожний ковток кави, можуть самостійно, на свій смак, регулювати її міцність”. "Де саме р ... Читати далі »
Переглядів: 400 | Додав: Sunny | Дата: 04.04.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz