НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Вівторок, 19.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 09
Війна технологій…
Військові кораблі США найближчим часом будуть оснащуватися новітньою лазерною зброєю, здатною за кілька секунд знищити дрібні судна або безпілотні літальні апарати. Про це повідомляє телеканал CBS News із посиланням на контр-адмірала американських ВМС Метью Кландера.
"Це насправді буде першим реальним застосуванням лазерної зброї", - вважає він. Зі слів Кландера, новітні технології дасть можливість створювати лазерні промені, які можуть фіксуватися на цілі і не втрачати її незалежно від руху корабля в умовах сильного вітру і хвиль. За висловом контр-адмірала, лазер буде різати мету подібно до паяльної лампи. Крім тог ... Читати далі »
Переглядів: 434 | Додав: Informer | Дата: 09.04.2013 | Коментарі (0)

Всім в об’їзд…
На мостовому переході через р.Дністер на границі Чернівецької та Хмельницької областей, на км.303+170 автодороги Н-03 "Житомир-Чернівці" в с.Атаки Хотинського району Чернівецької області стався провал залізобетонної плити проїзної частини з лівої сторони по ходу руху, розміром 1,2х1,5 м. в береговому прогоні зі сторони Хмельницької області. Місце пролому було позначене блоками ФС та дорожніми знаками, рух транспорту по мосту було частково обмежено шляхом включення в роботу світлофорів.
У зв’язку з подальшим руйнуванням моста, Службою автомобільних доріг у Чернівецькій області з 09.04.2013р. введено перекриття руху транс ... Читати далі »
Переглядів: 394 | Додав: Informer | Дата: 09.04.2013 | Коментарі (0)

Експлуатація людини людиною…
«Проведеною в березні поточного року прокурорською перевіркою в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів, встановлені непоодинокі випадки використання одним із приватних підприємств області найманої праці громадян без укладення відповідних трудових договорів та невиплати вказаним громадянам заробітної плати на суму майже 40 тисяч гривень, - розповідає прокурор Кельменецького району Андрій Городенський. – Тому за результатами даної перевірки прокуратурою внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 172 (грубе порушенн ... Читати далі »
Переглядів: 371 | Додав: Informer | Дата: 09.04.2013 | Коментарі (0)

Ліс рубають – гроші летять…
Кіцманський районний суд Чернівецької області підтримав позицію державного обвинувача і засудив до різних термінів позбавлення волі членів організованої злочинної групи, які в результаті незаконних рубок лісодеревини завдали інтересам держави істотну матеріальну шкоду на загальну суму понад 1 млн. грн.
Працюючи на посаді директора одного з держспецлісництв агропромислового комплексу Буковини з метою вчинення умисних корисливих злочинів у серпні 2010 року В. створив організовану злочинну групу з розподілом функцій її учасників. До складу організованої злочинної групи (ОЗГ) залучив заступника директора та дво ... Читати далі »
Переглядів: 414 | Додав: Informer | Дата: 09.04.2013 | Коментарі (0)

Довгоочікуване житло…
За даними райміськуправлінь праці та соціального захисту населення, торік в області путівки на оздоровлення отримало 44 особи, а на 2013 рік заплановано 56 санаторно-курортних путівок для воїнів-інтернаціоналістів. І, таким чином, у кожному із районів області виконуються передбачені Меморандумом зобов’язання.
Також станом на 25 березня 2013 року для воїнів-інтернаціоналістів було придбано 3 квартири за рахунок коштів, що надійшли з державного бюджету на загальну суму 777,1 тис. гривень.
Переглядів: 328 | Додав: Informer | Дата: 09.04.2013 | Коментарі (0)

Розвели…
Безробітний громадянин Великої Британії витратив майже 140 тис. дол. на послуги сексу по телефону. 45-річний Кевін Вальдрум протягом двох місяців цілодобово користувався цією послугою після розставання з подругою, пише The Sun.
"Ці телефонні розмови - гірше за наркотики. При цьому я не божевільний, я просто попався на вудку немов ідіот", - зізнався Вальдрум.
Британець повідав, що розмовляв з дівчатами не тільки на тему сексу, а, наприклад, обговорював з красунями ресторани швидкого харчування. "Одна дівчина, Ханна, розповіла, що вона нещодавно розлучилася із хлопцем. Вона додала мене у Twitter і запропонувала зустрітися. Але цього так і не сталося", - зазначив чоловік.
Незважаючи на те, що більшість таких розмов була ні про що, як зізнається сам Вальдр ... Читати далі »
Переглядів: 303 | Додав: Informer | Дата: 09.04.2013 | Коментарі (0)

Курінню бій!..
Співробітники СБУ спільно з органами податкової міліції Чернівецької області викрили підпільний склад тютюнових виробів, на якому вилучили з незаконного обігу партію контрафактних цигарок відомих марок на суму понад 3 млн. гривень.
8 квітня ц.р., у передмісті Чернівців, в результаті здійснення спільних заходів у межах відкритого кримінального провадження, правоохоронці виявили на території приватного господарства підпільний перевалочний склад підакцизних товарів. У облаштованому приміщені зберігалися готові до транспортування 1 250 ящиків тютюнових виробів відомих торгових марок (625 тис. пачок цигарок) без відповідних товаросупровідних документів. На більшості упаковок були акцизні марки з ознаками фіктивності.
Задокументовані матеріали та вилучена під ... Читати далі »
Переглядів: 345 | Додав: Informer | Дата: 09.04.2013 | Коментарі (0)

Гласність…
Згідно з чинним законодавством України голова Чернівецької обласної ради ГАЙНИЧЕРУ Михайло Іванович оприлюднив відомості про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2012 рік. У відповідності до декларації, сукупний дохід голови Чернівецької обласної ради Михайла ГАЙНИЧЕРУ за 2012 рік склав 328 тис. 917 грн., у т.ч. заробітна плата –190 тис.081 грн., матеріальна допомога – 32 тис.370 грн., інші види доходів – 106 тис. 465 грн. Загальний дохід його дружини склав 44 тис.647 грн. У власності голови обласної ради є житловий будинок площею 310,6 м2 та земельні ділянки загальною площею 2978 м2. У власності дружини ... Читати далі »
Переглядів: 356 | Додав: Informer | Дата: 09.04.2013 | Коментарі (0)

Байдужість…
Прокуратурою Вижницького району Чернівецької області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального правопорушення службовими особами пологового відділення тамтешньої районної лікарні, передбаченого ч.1 ст.139 КК України, а саме – ненадання допомоги хворому медичним працівником.
Проведеною прокуратурою перевіркою встановлено, що 08.02.2013р. пізно ввечері в пологове відділення Вижницької ЦРЛ по медичну допомогу звернулася 21-річна жителька одного з населених пунктів Заставнівського району, яка перебувала в передпологовому стані.
- З незрозумілих причин медперсонал лікарні безп ... Читати далі »
Переглядів: 377 | Додав: Informer | Дата: 09.04.2013 | Коментарі (0)

Шевченківський районний суд м.Чернівці викликає Урберга Володимира Володимировича, зареєстрованого та проживаючого за адресою: м.Чернівці, вул.Стасюка, 26/4, як відповідача в судове засідання по цивільній справі за позовом ПАТ "Дельта-Банк” про стягнення заборгованості за кредитним договором на 10.00 10 квітня 2013 року за адресою: м.Чернівці, вул.Кафедральна, 4, кабінет №13.
У разі вашої неявки в судове засідання справу буде розглянуто у вашу відсутність.
М.І.ДАНИЛЮК,
голова Шевченківського районного суду м.Чернівці

***
Шевченківський районний суд м.Чернівці викликає Зелінську Світлану Миколаївну за останнім відомим місцем реєстрації: м.Чернівці, бульвар Героїв Сталінграда, 12/75, як відповідача в судове засідання по цивільній справі за позовом МКП "Чернівцітепло­комуненерго” до Зелінської С.М. про стягнення заборгованості на 9.30 09 квітня 2013 року за адресою: м.Чернівці, вул.Кафе ... Читати далі »
Переглядів: 337 | Додав: red | Дата: 09.04.2013 | Коментарі (0)

Незадоволення…
Федеральна канцлерка Німеччини Анґела Меркель під час промислового ярмарку в Ганновері, на якому був присутній і Володимир Путін, критично відгукнулася про перевірки неурядових організацій у Росії.
"Звичайно, це перешкода і втручання, коли жорсткі диски просто контролюються", - сказала Анґела Меркель під час спільної прес-конференції з Володимиром Путіним.
За її словами, Німеччина сподівається, що роботі німецьких фондів у Росії більше не будуть заважати, а дадуть можливість "добре і вільно працювати". Окрім того, ФРН бажає бачити в Росії "живе громадянське суспільство", адже воно є запорукою успішної співпраці м ... Читати далі »
Переглядів: 299 | Додав: Informer | Дата: 09.04.2013 | Коментарі (0)

Отруєння дітей…
За дорученням голови обласної державної адміністрації Михайла Папієва Головне управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області повідомляє про реєстрацію гострих кишкових інфекцій серед жителів с. Киселиці Путильського району.
Так, за оперативною інформацією відділу здійснення держсанепіднагляду у Путильському районі Вижницького міжрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області за період з 17.03. по 21.03.2013р. отримано 1 екстрене повідомлення про захворювання на дизентерію (за уточненими даними, в результаті отримання результату бактеріологічного обстеження, спричинену S.flexneri) та 3 – на ентеровірусну інфекцію в учнів 5, 7 класів ЗОШ с.Киселиці Путильського району. В ході негайно розпочатого епідрозслідування у закла ... Читати далі »
Переглядів: 494 | Додав: Informer | Дата: 09.04.2013 | Коментарі (0)

Думка…
"Навколо Луценка може сформуватися низка активних позафракційних нардепів, які не задоволені політикою Яценюка, і разом з ним створити нову політичну організацію. Це може бути широкий рух автономних і самодостатніх постатей, які будуть формуватися навколо Луценка", - сказав голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко.
Помилування Луценка не знімає з нього судимості, а тому він не може балотуватись у народні депутати, чи на будь-які інші посади. Водночас, в нього є шанс зняти судимість через Європейський суд з прав людини, куди Юрій Луценко подав позов.
"Якщо Європейський суд з прав людини прийме відповідні рішення, то Луценко буде повністю реабілітований, але в Європі, а не в Україні", - сказав президент аналітичного центру "Відкрита політи ... Читати далі »
Переглядів: 354 | Додав: Informer | Дата: 09.04.2013 | Коментарі (0)

Й через це вона стане ефективнішою?..
Голова експертної ради при МВС України, екс-перший заступник міністра внутрішніх справ Михайло Корнієнко: "Міліцію конче потрібно реорганізовувати у поліцію. Це продиктовано вимогами часу".
За його словами, назва "міліція" є анахронізмом і уже не відповідає функціям та завданням, які виконує відомство.
"Мені, як колишньому міліціонеру і як пересічному громадянину, незрозуміло, чому досі не відбулося перейменування. Наразі на пострадянському просторі залишаються лише дві країни з міліцією - Україна та Білорусь", - наголосив експерт.
На його погляд, зміна назви не потребує надто великих коштів.
"Змінити вивіски, зробити печатки - це не так уже й дорого", - зауважив колишній високопосадовець МВС.
Водночас він про ... Читати далі »
Переглядів: 364 | Додав: Informer | Дата: 09.04.2013 | Коментарі (0)

Попередження…
Таку думку висловив голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінскі на телеканалі ICTV.
"Криза у парламенті може дійсно не дати можливості ухвалити закони (євроінтеграційні)", - сказав він, відповідаючи на запитання журналіста.
При цьому голова представництва Євросоюзу в Україні висловив задоволення тим фактом, що головні політичні сили в українському парламенті заявили про підтримку підписання Угоди про асоціацію з ЄС. "Тому я сподіваюсь, що прийняття законів, пов'язаних із процесом підписання Угоди про асоціацію, також буде здійснено при консенсусі головних політичних сил у парламенті", - заявив він.
Водночас, коментуючи помилування колишнього глави МВС Юрія Луценка, представник ЄС висловив переконання, що це сприятиме врегулюва ... Читати далі »
Переглядів: 370 | Додав: Informer | Дата: 09.04.2013 | Коментарі (0)

Охорона праці…
«Торік на підприємствах краю нещасних випадків зі смертельними наслідками сталося на 40% менше, ніж у 2011, – відзначив посадовець. – На фоні зростання обсягів реалізації промислової продукції у 2012 році частота смертельних випадків знизилась майже у 2 рази» - повідомив заступник начальника територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області Іван Луцак.
За словами Івана Луцака, державним наглядом охоплено майже 12 тис. суб’єктів господарювання, що використовують найману працю, майже 39 тис. виробничих об’єктів та 112 об’єктів підвищеної небезпеки із загальною кількістю працівників майже 142 тис осіб. < ... Читати далі »
Переглядів: 341 | Додав: Informer | Дата: 09.04.2013 | Коментарі (0)

Сталося…
В смт. Лужани Кіцманського району виникла пожежа в житловому будинку місцевого мешканця. На місце події відразу було направлено пожежно-рятувальний підрозділ міста Кіцмань та місцеву пожежну команду смт. Неполоківці. Оскільки стіни та перекриття будинку були дерев’яними, вогонь швидко поширювався по будівлі. За короткий проміжок часу вогнеборці зупинили подальше розповсюдження полум’я, а згодом повністю ліквідували пожежу. Вогнем знищено речі домашнього вжитку. Завдяки оперативним діям рятувальників від знищення вдалося зберегти житловий будинок. Постраждалих на пожежі немає.
Господарська будівля горіла у селі Виноград Кіцманського району. За місцем виклику виїжджали вогнеборці міста Кіцмань та місцева пожежна команда Верхні Станівці, які оперативно ліквідували поже ... Читати далі »
Переглядів: 314 | Додав: Informer | Дата: 09.04.2013 | Коментарі (0)

Не минайте…
З метою створення належних умов обслуговування відвідувачів Чернівецького комунального міського пляжу (вул.Донбасівська,5) Чернівецька міська рада запрошує суб’єктів господарювання долучитись до зазначеної роботи.
Звертатись з пропозиціями до адміністрації КБУ «Чернівецька міська рятувальна служба на воді» за адресою:
м.Чернівці, вул.М.Лисенка, буд.4, офіс 2,
тел. (0372) 52-75-26.
Останній день прийому пропозицій – 15.05.2013р.
Переглядів: 362 | Додав: Informer | Дата: 09.04.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz