НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Субота, 20.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 10
Наболіле...
Цьогоріч буде завершено капітальний ремонт вулиць Боярка, Каспрука, Коцюбинського, та Хотинських комсомольців. Також капітально будуть відремонтовані ділянки вулиць Чкалова, Стефюка, Нахімова, Рівненської, Підкови, Каштанової. На ремонт доріг у Чернівцях передбачено 54 мільйони гривень.
“Протягом року ми спробуємо залучити на ці цілі ще 20 мільйонів додаткових коштів, – каже секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин. – Для проведення капітальних ремонтів необхідно оголошувати тендер. Ми повинні витримати усі вимоги законодавства, і переможці тендерів стануть відомі у середині травня. Яби ці процедури були спрощ ... Читати далі »
Переглядів: 366 | Додав: Informer | Дата: 10.04.2013 | Коментарі (0)

Нарешті прийшла весна…
Сьогодні, 10 квітня, після зимової перерви запрацював Чернівецький асфальтний завод. 300 тон асфальту на добу, які це комунальне підприємство вироблятиме, дадуть змогу у найкоротші терміни суттєво покращити ремонт доріг у нашому місті.
Запуск заводу проінспектував секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, для якого питання покращення якості чернівецьких доріг нині є першочерговою.
«Ми планували, що завод запрацює раніше, однак підвели погодні умови, – зазначив очільник міста. – За останні декілька тижнів мені особисто довелося чути чимало нарікань від чернівчан на стан доріг. Однак питання їх ... Читати далі »
Переглядів: 385 | Додав: Informer | Дата: 10.04.2013 | Коментарі (0)

Викрили?
Як пише The Washington Post з посиланням на звіт Ради безпеки Організації об'єднаних націй, Україна разом з Об'єднаними Арабськими Еміратами, Вірменією і Албанією незаконно поставляла зброю режиму Муаммара Каддафі.
"В доповіді Ради безпеки ООН, поширеній у вівторок, наводяться випадки незаконних постачань зброї в Лівію, у порушення ембарго ООН. Деякі випадки вже доведено, зараз ведеться розслідування участі в незаконних постачаннях озброєнь більше 12 країн, включаючи важке та легке озброєння, таке як переносні зенітно-ракетні комплекси, вибухові речовини, міни, стрілецька зброя і боєприпаси", - говориться матеріалах видання.
ООН відзначає, що з початком громадянської війни в Лівії, ця країна стала привабливим джерелом для експортерів зброї.
"У звіті зг ... Читати далі »
Переглядів: 341 | Додав: Informer | Дата: 10.04.2013 | Коментарі (0)

Торгівля «вогняною водою»…
У першому кварталі поточного року податковою інспекцією проведено 41 перевірку суб‘єктів господарювання, які здійснюють реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів в Чернівецькій області. За допущені порушення застосовано фінансових санкцій на суму понад 300 тис. грн.
За цей же період встановлено 21 факт продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. До винних вжито санкції у розмірі майже 143 тис. грн. та анульовано 18 ліцензій. З них, 7 - на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 11 – на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.
Переглядів: 419 | Додав: Informer | Дата: 10.04.2013 | Коментарі (0)

Привітання…
Голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв зустрівся із жителькою села Вовчинець Кельменецького району Вікою Горячко - лауреатом загальнонаціональної премії «Гордість країни» у номінації «Дитяча мужність». Вітаючи дівчину з отриманою нагородою, керівник виконавчої влади краю підкреслив, що відважний вчинок Віки – це не лише прояв доброти, самопожертви, сміливості. Це приклад для усіх буковинців незламності духу та щирості у своїх вчинках. «Це взірець великої любові, адже Віка стала донором шкіри для своєї дворічної племінниці Діанки - дитинка отримала опіки 50% тіла», - сказав Михайло Папієв.
Голова обласної де ... Читати далі »
Переглядів: 394 | Додав: Informer | Дата: 10.04.2013 | Коментарі (0)

Це не в мене – це в неї…
Як повідомляє tsn.ua, згідно з оприлюдненою декларацією, нардеп від опозиції Микола Федорук у 2012 році отримав дохід 136 тис. грн. У його власності також квартира 42 кв. м. На рахунках у банках він має 35 тис. грн. Його дружина у 2012 році заробила 54 тис. грн. У її власності будинок на 165 кв м, квартира 108 кв. м, земельна ділянка 3,8 тис кВ м та автомобіль Toyota RAV 2006 року випуску. Частка дружини М. Федорука у статутних капіталах товариств і підприємств становить 2,2 млн грн.
Дохід народного депутата від опозиції Максима Бурбака у 2012 році склав 26 тис. грн. У його власності квартира 113 кв. м та авто ... Читати далі »
Переглядів: 422 | Додав: Informer | Дата: 10.04.2013 | Коментарі (0)

Надзвичайна ситуація техногенного характеру…
На позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів голова облдержадміністрації Михайло Папієв, йшлося про аварійну ситуацію на автомобільних мостах через р. Дністер у с.Атаки Хотинського району на межі Чернівецької та Хмельницької областей, а також у с.Звенячин Заставнівського району на межі з Тернопільською областю.
Закриття мосту в с.Атаки класифікується комісією як надзвичайна ситуація регіонального рівня техногенного характеру. У зв’язку із цим Службі автомобільних доріг у Чернівецькій області доручено негайно організ ... Читати далі »
Переглядів: 396 | Додав: Informer | Дата: 10.04.2013 | Коментарі (0)

Money, money, money…
Такий результат діянь службових осіб одного з підприємств Буковини, яке безпідставно сформувало податковий кредит з податку на додану вартість в сумі понад 1,3 млн. грн. та не сплатило до бюджет 1,5 млн. грн. податку на прибуток.
Дана фірма протягом 2011 року здійснювали взаєморозрахунки з товариством, що зареєстроване у Дніпропетровську, яке в свою чергу входило до складу конвертаційного центру, виявленого податківцями Житомирської області. При проведені обшуків у Дніпропетровського товариства було вилучено печатку, бухгалтерські документи, які підтверджують фіктивність провед ... Читати далі »
Переглядів: 387 | Додав: Informer | Дата: 10.04.2013 | Коментарі (0)

Розплачувалися спиртом?
Прокуратура Вижницького району Чернівецької області наприкінці березня ц.р. провела перевірку щодо додержання службовими особами ДП «Вашківецький спиртовий завод» вимог КЗпП України та Закону України «Про оплату праці». І встановила, що працівникам заводу із жовтня 2012-го по березень 2013р.р. не виплачується заробітна плата. Таким чином сума заборгованості становить понад 200 тис. грн.
За даним фактом прокуратурою відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.175 (невиплата заробітної плати) КК України. Повідомлення про дане правопорушення внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Досудове розслідування ... Читати далі »
Переглядів: 382 | Додав: Informer | Дата: 10.04.2013 | Коментарі (0)

Напоготові…
10 квітня в Управлінні Державної служби України у Чернівецькій області відбулося спільне засідання рятувальників Чернівецької області з громадськими та волонтерськими організаціями краю. Даний захід проводився з метою відпрацювання спільних дій співробітників Управління ДСНС України у Чернівецькій області з громадськими організаціями та волонтерами області на випадок виникнення повені чи паводку. У зустрічі взяли участь представники Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста, обласної Федерації спортивного туризму та інших організацій.
Під час зустрічі обговорювалися питання про можливість залучення воло ... Читати далі »
Переглядів: 381 | Додав: Informer | Дата: 10.04.2013 | Коментарі (0)

Чистота - "залог" здоров’я?
Наукові дослідження, проведені в США, показали, що частий душ не тільки послаблює імунітет людини, але й може стати причиною виникнення небезпечних хвороб.
Відповідно до доповіді Національної наукової академії, третина всіх насадок на душ, якими користуються американці, містять на собі колонії хвороботворних бактерій. За словами медиків, коли людина приймає душ, бактерії розпорошуються у повітрі й з водою та повітряно-краплинним шляхом потрапляють в організм. Вони можуть негативно позначитися на здоров'ї та стати причиною виникнення легеневих захворювань.
Показово, що саме душ виявився найбруднішою установкою для води в будинку. За даними вчених з Університету Колорадо, усередині душового розпилювача концентрація бактерій у 100 разів вище, ... Читати далі »
Переглядів: 396 | Додав: Informer | Дата: 10.04.2013 | Коментарі (0)

Думка…
Вадим Карасьов, директор Інституту глобальних стратегій: «По-перше, з юридичної точки зору: Луценко уже відсидів більше половини терміну і має проблеми зі здоров'ям. Якщо продовжувати його там тримати, може статися серйозний скандал. По-друге, треба продовжувати дотримуватися умов «списку Фюле». Україна не розраховує вступати в Митний Союз, а сподівається на «Вільнюс 2013». І в цьому контексті це дуже хороший сигнал для Європи. По-третє, Луценко, вийшовши на свободу, хоча і не зможе брати участь у виборах, буде одним з лідерів опозиції, а чим більше опозиціонерів - тим краще для влади, адже від влади один кандидат, а від опозиції - ба ... Читати далі »
Переглядів: 375 | Додав: Informer | Дата: 10.04.2013 | Коментарі (0)

Заховалися…
З початку року податківці Буковини виявили 48 «трудових нелегалів» які працювали у сфері готельного та туристичного бізнесу.
Цього року у цій галузі проведено 17 перевірок та виявлено факти незаконного використання у підприємницькій діяльності найманих працівників. Роботодавці виплачували нелегальну заробітну плату та не оформлювали офіційних трудових угод з ними.
Такі втручання не лише збільшили надходження до бюджету на 172 тис. грн., а й надали можливість 42 працівникам підвищити рівень заробітної плати та захистити їх права.
Переглядів: 383 | Додав: Informer | Дата: 10.04.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz