НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Вівторок, 19.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 11
Hände hoch!..
Лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка допитали як свідка в кримінальному провадженні, відкритому міліцією Чернівецької області за фактом втручання в діяльність правоохоронних органів.
"Слідчий повідомив, що провадження за заявою Арсенія Яценюка про незаконне стеження за ним закрито. Замість цього проводиться допит у справі "за фактом незаконного втручання в діяльність правоохоронних органів", - стверджують у прес-службі "Батьківщини".
Переглядів: 433 | Додав: Informer | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Алкашня…
Двох порушників, які намагалися прорватися через українсько-молдовський кордон, затримали учора ввечері прикордонники Чернівецького загону.
Чоловіки прибули у пункт пропуску «Росошани» мікроавтобусом «Фольксваген» молдовської реєстрації та вибрали смугу «зелений коридор». Під час перевірки документів вони намагалися уникнути прикордонно-митного оформлення та спробували потрапити на територію України. Старшим прикордонних нарядів негайно була подана команда «Бар’єр» та виставлені засоби примусової зупинки. Проте водій та пасажир розвернулися та спробували втекти вже на територію Молдови, але були затримані правоохоронцями. Під час затримання чоловіки висловлювались нецензурною лайкою в сторону прикордонного наряду та погрожували. Як з’ясувалося, обидва відчайдухи бул ... Читати далі »
Переглядів: 362 | Додав: Informer | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Пам'ять війни…
У селі Клішківці Хотинського району було виявлено ручну гранату Ф-1 часів Великої Вітчизняної війни. До прибуття піротехнічної групи Управління ДСНС України у Чернівецькій області місце знахідки охороняли співробітники міліції. Піротехніки вилучили та знешкодили вибухонебезпечний предмет.
З початку року на території Чернівецької області виявлено 6 застарілих вибухонебезпечних предмети.
Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує громадянам: при виявлені підозрілого предмету потрібно неухильно дотримуватися правил безпеки. В жодному разі не торкайтеся його. Місце знахідки потрібно обгородити, використов ... Читати далі »
Переглядів: 378 | Додав: Informer | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Вогнеборці напоготові…
11 квітня у Чернівцях проведено тактико-спеціальні навчання у гіпермаркеті «Епіцентр» по вул. Хотинській обласного центру. Дані навчання проводилися з метою відпрацювання взаємодії пожежно-рятувальних підрозділів з обслуговуючим персоналом об’єкту та тренування особового складу підрозділів при гасінні пожежі на об'єктах з масовим перебуванням людей.
Згідно задуму навчань, внаслідок короткого замкнення електропроводки виникла пожежа у відділі «Вироби з дерева». Оскільки у даному відділі знаходилася велика кількість горючих матеріалів, тут виникло сильне задимлення. Загальна площа пожежі склала 80 кв.м. Створилася реальна загроза розповсюдження вогню на сусідні відділи. Адміністрація гіпермаркету вжила заходів щодо евакуації відвідувачів та обслуговуючог ... Читати далі »
Переглядів: 345 | Додав: Informer | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Податок на сонячне світло…
Як повідомляє tsn.ua, глава податкової служби Криму "повністю підтримав" цю пропозицію. Виступаючи на засіданні 10 квітня, голова постійної комісії Верховної Ради Криму з бюджетної, економічної та інвестиційної політики Віталій Нахлупін запропонував ввести новий податок для туристів, які відвідують автономію. "Назвемо його курортний або туристичний. Основна ідея в тому, що кожен турист, який відвідує Крим, платив би гроші за те, що він відвідав", - заявив Нахлупін. Приблизний розмір збору і терміни його введення він не вказав. Натомість, як зазначив депутат, відпочивальники повинні отримати "стандартизацію туристич ... Читати далі »
Переглядів: 426 | Додав: Informer | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Колись по Інтернету можна буде й одружитися…
Відтепер можна подати заяву на одруження онлайн. Новим сервісом вже скористувалися більш ніж 2 500 громадян В Івано-Франківській, Сумській, Вінницькій, Луганській, Львівській, Харківській, Полтавській та Одеській областях можна подати заяву на одруження через Інтернет. Про це повідомляє Державна реєстраційна служба України. Як повідомляється, запис в режимі онлайн здійснюється через веб-сайти головних управлінь юстиції у цих регіонах. За даними Державної реєстраційної служби, новий сервіс одразу набув популярності, і ним вже скористалися більш ніж 2 500 громадян. У Державній реєстраційній службі т ... Читати далі »
Переглядів: 431 | Додав: Informer | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Не платиш зарплату – в тюрму…
Прокуратурою Шевченківського району м.Чернівців була порушена кримінальна справа відносно головного бухгалтера ДП «Чернівцітурист» за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.175 (невиплата заробітної плати). Під час досудового слідства заборгованість – а це понад 60 тис. грн. підприємство повністю погасило.
Реалізуючи функцію підтримання державного обвинувачення в суді працівники прокуратури минулого року взяли участь у 749 кримінальних справах, з яких – по 347 з постановленням вироку.
Розслідувано 3 кримінальні справи з ознаками корупції загально-кримінального спрямування. Усі вони скеровані до суду з обвинувальним висновком. Так, у провадженні слідчих перебувала кримінальна справа, порушена відносно Голови Чернівецької міжрайонної ... Читати далі »
Переглядів: 436 | Додав: Informer | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Гласність…
У відповідності до чинного законодавства України заступник голови Чернівецької обласної ради Маніліч Валентин Михайлович оприлюднив відомості про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2012 рік. Згідно з декларацією, сукупний дохід заступника голови Чернівецької обласної ради Валентина МАНІЛІЧА за 2012 рік склав 188 тис. 749 грн., у т.ч. заробітна плата – 143 тис. 810 грн. та матеріальна допомога – 28 тис. 402 грн., дохід від відчуження рухомого та нерухомого майна –16 тис.536 грн. Загальний дохід його сім’ї, яка у 2012 році складалася з 7 осіб, становив 134 тис. 929 грн., у т.ч. заробітна плата – 103 тис. 649 грн., матеріальна допомога – 6 тис. 931 грн., інші види доходів – 24 тис. 349 грн.
У власності заступника голови Чернівецької обласн ... Читати далі »
Переглядів: 456 | Додав: Informer | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Історія одного звільнення…
Шевченківський районний суд м. Чернівців підтримав позицію прокуратури і визнав винним бригадира потяга сполученням «Чернівці – Окниця – Чернівці» у скоєнні адміністративного корупційного правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч.1 ст.172-2 (порушення обмежень щодо використання службового становища з одержанням за це неправомірної вигоди) КУпАП.
- Не здійснюючи поїздки на пасажирському потязі з метою отримання неправомірної вигоди бригадир внесла у минулому році до офіційних документів завідомо неправдиві дані, нібито їх здійснювала, - розповідає прокурор Чернівецької прокуратури з нагляду за дод ... Читати далі »
Переглядів: 400 | Додав: Informer | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Перевертень у погонах…
Прокуратурою Шевченківського району м. Чернівців завершене досудове розслідування кримінального провадження стосовно інспектора батальйону патрульно-постової служби при УМВС України в Чернівецькій області і неповнолітнього студента одного із вузів нашого обласного центру за правовою кваліфікацією ч.3 ст.15 (замах на злочин) та ч.2 ст.185 (крадіжка) КК України.
- Під час проведення досудового розслідування встановлено, що 20-річний міліціонер, вступивши в злочинну змову з неповнолітнім студентом, опівночі через задні дверцята проникли у вантажний відсік мікроавтобуса «Мерседес-Спринтер», - розповідає старший слід ... Читати далі »
Переглядів: 362 | Додав: Informer | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Вбивство…
У Сторожинецькому районі Чернівецької області в результаті проведення слідчих дій затримано 62-річного місцевого жителя.
Попередньо встановлено, що він удень 7 квітня у своєму будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв тілесні ушкодження 83-річному пенсіонеру, від яких останній 8 квітня в лікарні помер.
За даним фактом 9 квітня відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження).
Переглядів: 436 | Додав: Informer | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Здоров’я…
В рамках його проведення департаментом охорони здоров’я та цивільного захисту населення облдержадміністрації розроблено та впроваджено низку заходів – визначено пунктові амбулаторії загальної практики сімейної медицини для профілактичного огляду сільського населення, затверджено графіки виїздів бригад районних спеціалістів у складі кардіолога, невропатолога та окуліста в села регіону. Ці бригади забезпечені необхідним медичним устаткуванням для проведення огляду жителів краю згідно з графіком, зокрема апаратами для вимірювання артеріального тиску, електрокардіографами, можливістю проведення лабораторного дообстеження. Впродовж міс ... Читати далі »
Переглядів: 386 | Додав: Informer | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Політичні ігри…
Як повідомляє прес-служба УДАРу:
«У ЗМІ з'являються заяви, мета яких - посварити опозицію. Хоча б нещодавня інформація про те, що Луценко претендуватиме на крісло мера Києва, яку з підробленою сторінки в соцмережі поширили від імені нардепа Павла Різаненко. Але він не має до цього ніякого відношення, і таких заяв ніколи не робив», - сказав народний депутат Тарас Кутовий (фракція «УДАР»).
Нардеп вважає, що партійна приналежність Луценко не так важлива, він може увійти в якусь опозиційну партію або створити власний рух, головне, що мета діяльності опозиції і Луценко буде одна - повалення Президента Віктора Янукови ... Читати далі »
Переглядів: 310 | Додав: Informer | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Небезпека…
Розглядаючи вплив якості води на здоров’я населення, треба особливо наголосити на епідеміологічному значенні води, яка є важливим чинником передачі інфекційних хвороб. Цьому сприяють умови водопостачання, що не відповідають гігієнічним вимогам, і умови санітарного очищення населених місць.
До інфекційних хвороб, які передаються через воду, насамперед належать гострі кишкові інфекції (холера, черевний тиф, паратифи, бактеріальна й амебна дизентерія, гострий ентерит інфекційного характеру).
Збудники названих хвороб передаються фекально-оральним шляхом, заражують воду, потрапляючи в неї із випорожненнями людей і з побутовими стічними водами.
Нині відомо близько 100 видів вірусів, які виділяються з фекалій людини. Доведено, що частина з них може спричиню ... Читати далі »
Переглядів: 334 | Додав: Informer | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Велике мистецтво…
У Чернівці угорські артисти приїхали двома автобусами. Це коллектив із 112-ти людей, серед яких оркестранти і танцюристи.
Виставу відвідали губернатор краю Михайло Папієв та секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин.
«Сьогодні у цій залі зібралось все місто, як це було завжди у Чернівцях, коли приїздили великі артисти. Від імені буковинців, які, певен, добре знаються на музичному мистецтві, я щиро дякую артистам Будапештської оперети за задоволення, яке ви подаруєте всім нам», - підкреслив керівник виконавчої влади краю. Михайло Папієв окремо подякував Генеральному консулу Угорщини пану Йожефу Бачк ... Читати далі »
Переглядів: 386 | Додав: Informer | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Нічия на полі аутсайдера…
"Динамо-2": Кічак, Воронков, Рижук, Кушніров, Суарез, Чорноморець, Мединський (Коркішко 72), Гемега (Прокіпчук 71), Теміле, Лухтанов, Морозенко
Тренер: Андрій Гусін
"Буковина": Когут, Ятленко, Дорош (Найко 77), Керчу, Вечтомов, Новотрясов (Донець 83), Семенюк, Єлов (Да Сілва Соуза 53), Платон, Лупашко, Савін
Тренер: Вадим Заяць
Голи: Суарез, 7 - Новотрясов, 36
Попередження: Кушніров 25 - Новотрясов 21, Платон 55
Вадим Заяць: «Перший офіційний поєдинок у 2013 році наша команда повинна була зіграти ще 24 березня. Для того, щоби плідно підготуватися до матчу з «Динамо – 2» ми вирушили у Київ 21 березня. В останній момент було прийнято рішення щодо переносу матчу через несприятливі погодні умови. Після цього команда по ... Читати далі »
Переглядів: 362 | Додав: Informer | Дата: 10.04.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz