НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Вівторок, 19.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 15
Знову рекорд?
2 травня Чернівці візьмуть участь у традиційному всеукраїнському фестивалі «Писанковий рай». Наше місто репрезентує 300 писанок, виготовлених школярами на уроках праці та на заняттях у спеціалізованих гуртках. Окрім того, на огляд буде представлено 20 художніх та 16 фоторобіт, пов’язаних із Великодньою тематикою.
Чернівецькі писанки виконані у 17 техніках. Серед них: воскова, кераміка, різьблення по дереву, художня вишивка, випалювання по дереву, клілінг, декупаж, ліплення з пластиліну, пап’є-маше, аплікація, бісероплетіння, художній розпис по дереву, нанизування та викладання бісеру. Також чернівчани змайстрували для фестивалю оригінальні мотанки, зернівки та мальованки.
Кожна писанка має етикетку, на якій зазначено автора.
Цьогоріч понад 50 тися ... Читати далі »
Переглядів: 352 | Додав: Informer | Дата: 15.04.2013 | Коментарі (0)

Реорганізація…
Сьогодні відбулась робоча зустріч генерального директора КП МТК «Калинівський ринок» Руслана Сербінчука з підприємцями з приводу питань реорганцізації 5-го торгового сектору «Калинівського ринку».
Під час зустрічі обговорювались питання реорганізації торгового сектору та тимчасового перенесення контейнерів підприємців на час проведення робіт на інші торгові сектори з можливістю не припиняти торгівельну діяльність. Гендиректор комунального підприємства вислухав усі пропозиції та побажання підприємців. Було прийнято рішення, що наступна зустріч з ініціативною групою відбудеться уже завтра, 16 квітня, о 15:00. На ній будуть обговорюватись подальші спільні дії з реорганізації 5-го торогового сектору.
Переглядів: 404 | Додав: Informer | Дата: 15.04.2013 | Коментарі (0)

По п’ятірці на кожного…
Садгірський районний суд м. Чернівців підтримав позицію державного обвинувача і засудив 2-х жителів м.Івано-Франківська, яким інкримінувалося вчинення крадіжок на території Буковини, Івано-Франківщини та Тернопільщини, до 5 років позбавлення волі кожного.
Упродовж березня-квітня минулого року молодики вчинили аж 19 крадіжок, - розповідає прокурор прокуратури Садгірського району м.Чернівців Дмитро Шевчук, який підтримував у суді державне обвинувачення по даній кримінальній справі. – Загалом злодії викрали у людей майна на загальну суму понад 91 тис. грн.
Переглядів: 369 | Додав: Informer | Дата: 15.04.2013 | Коментарі (0)

А скільки корупціонерів залишилося на своїх посадах?
Протягом 2012 року та першого кварталу 2013 року за додатковим тлумаченням статей Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» до сектору з питань запобігання та виявлення корупції апарату обласної державної адміністрації звернулось 375 осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, яким надані відповідні роз’яснення. Про це сьогодні, 15 квітня на апаратній нараді повідомив завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції апарату обласної державної адміністрації Віталій Савкін. «Це свідчить про усвідомлення важливості дотримання нор ... Читати далі »
Переглядів: 340 | Додав: Informer | Дата: 15.04.2013 | Коментарі (0)

Де краще зберігати гроші: у банку чи в банці?
Прокуратура Кельменецького району скерувала до суду для розгляду по суті кримінальне провадження з обвинувальним актом стосовно експерта одного з банків Ольги К. Під час проведення досудового розслідування було виявлено 8 фактів вчинення зазначеною особою кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.2,3,4 ст.358 (підроблення документів) та ч.ч.1,2 ст.190 (шахрайство) КК України. Внаслідок вчинення вищезазначених незаконних дій чиновниці вдалося привласнити кошти в сумі майже 10 тисяч гривень. Тепер – слово за суддями.
Переглядів: 334 | Додав: Informer | Дата: 15.04.2013 | Коментарі (0)

«Соціалізм або смерть!»
Згідно з оприлюдненими даними Центрвиборчкому країни, Мадуро набрав 50,76 % голосів виборців, його суперник Енріке Капрілес – понад 49%.
Ще до публікації перших результатів виборів опозиційний лідер Капрілес звинуватив владу в змові з метою підтасувати підсумки голосування, передає Reuters. Він не визнає результатів виборів.
На виборах було зареєстровано сім кандидатів, проте реальна боротьба точилася між двома з них.
Венесуельці вибирали між представником правлячої у країні Єдиної соціалістичної партії - послідовником покійного Президента Уго Чавеса 50-річним Ніколасом Мадуро, який обіцяв продовж ... Читати далі »
Переглядів: 297 | Додав: Informer | Дата: 15.04.2013 | Коментарі (0)

Дорожній патруль…
Як повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області,
загалом з початку 2013 року працівниками ДАІ розкрито 44 злочини.
При нагляді за дорожнім рухом та проведення спеціальних заходів автоінспекторами виявлено 2 підроблених свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу та 2 посвідчень водія.
Виявлено також 7 випадків керування транспортними засобами з перебитими та підробленими номерами агрегатів.
Під час відпрацювань території області співробітниками ДПС та ДАІ вилучено 5 одиниць вогнепальної зброї.
Переглядів: 390 | Додав: Informer | Дата: 15.04.2013 | Коментарі (0)

Справедливість…
Свого часу господарський суд Чернівецької області відмовив у позові прокуратури про визнання недійсними та скасування рішень виконавчого комітету Берегометської селищної ради Вижницького району про оформлення права власності та видання свідоцтва про право власності Чернівецькій обласній організації профспілки працівників житлового комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення на нерухоме майно загальною площею майже 5 тис. квадратних метрів. І ось суд вищої інстанції, а саме Львівський апеляційний господарський, задовольнив апеляційну скаргу Чернівецької обласної прокуратури в інтереса ... Читати далі »
Переглядів: 390 | Додав: Informer | Дата: 15.04.2013 | Коментарі (0)

Відлуння війни…
У селі Кам’яна Сторожинецького району місцевий мешканець на власній присадибній ділянці виявив артилерійський снаряд калібру 152 мм. часів Великої Вітчизняної війни. До прибуття піротехнічної групи Управління ДСНС України у Чернівецькій області місце знахідки охороняли співробітники міліції. Піротехніки вилучили та знешкодили вибухонебезпечний предмет.
Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до громадян: із настанням тепла різко збільшується ймовірність виявлення застарілих вибухонебезпечних предметів. Це, в першу чергу, пов’язано з тим, що мешканці області починають приводити до ладу свої земельні та присадибні ділянки. Тому людям слід дотримуватися правил безпеки. Якщо ви натрапили на невідомий предмет, в жодному випадку не можна торкатис ... Читати далі »
Переглядів: 370 | Додав: Informer | Дата: 15.04.2013 | Коментарі (0)

Рівняння на лідера!…
Найчастіше понад 100 тис. грн. вимагали у Чернівецькій області: за минулий рік було задокументовано 25 таких випадків. На другому місці за найбільшими хабарами – Київ (18).
Найпопулярніший хабар сумою від 30 до 100 тис. гривень у Києві (19) та в Криму (16).
Від десяти до 30 тис. найчастіше вимагають також у Києві (36), у Луганській (32) і Дніпропетровській (29) областях.
Минулого року найбільше хабарників зловили на Донеччині та Дніпропетровщині.
Найбільша сума хабара, яку задокументували правоохоронці минулого року в Україні, склала 11 млн доларів.
Найбільше хабарників виявляють у сист ... Читати далі »
Переглядів: 325 | Додав: Informer | Дата: 15.04.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz