НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 29.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 17
Смертельне послання…
У середу, 17 квітня, у Білий дім на ім'я Президента США Барака Обами надійшов лист із підозрілою речовиною. Про це повідомляє The New York Times.
Лист було перехоплено спецслужбами на поштовому терміналі Білого дому. За попередньою інформацією, яку має SKY News, в листі містися рицин - смертельна для людини отрута рослинного походження.
Повідомляється також, що раніше подібний лист, в якому виявили рицин, було відправлено на ім'я сенатора-республіканця Роджера Уікера.
В останні дні в США залишається напружена обстановка після теракту, що стався 15 квітня під час марафону в Бостоні. Нагадаємо, дві бомби спрацювали приблизно через три години, після того як фінішували найшвидші учасники забігу.
Жертвами теракту стали троє осіб. Двоє з н ... Читати далі »
Переглядів: 358 | Додав: Informer | Дата: 17.04.2013 | Коментарі (0)

Неслабо…
«За аварійну ситуацію на мосту у с. Атаки Хотинського району несе відповідальність Державне агентство автомобільних доріг України, а якщо конкретніше – Служба автомобільних доріг Чернівецької області», - наголосив сьогодні, 17 квітня, керівник виконавчої влади краю Михайло Папієв на засіданні колегії обласної державної адміністрації.
За його словами, усі видатки на утримання та ремонт цього об’єкту, як і інших доріг і мостів державного значення, здійснюються з державного бюджету безпосередньо Укравтодору і його структурним підрозділам в регіонах. «Тому у мене особисто є чимало запитань до керівництва відомства: як можна було ... Читати далі »
Переглядів: 357 | Додав: Informer | Дата: 17.04.2013 | Коментарі (0)

Будемо з хлібом...
Сьогодні, 17 квітня, на засіданні колегії обласної державної адміністрації керівник виконавчої влади краю Михайло Папієв висловив сподівання, що весняно-польові роботи завершаться в області до середини наступного тижня. «На щастя, погодні умови істотно покращились і це дозволяє аграріям якісно провести увесь комплекс польових робіт у стислі терміни. До 20 квітня можна завершити посівну кампанію ярих зернових, до 25-го - кукурудзи», - зазначив він.
За словами Михайла Папієва, усі фермерські та сільськогосподарські підприємства краю на 100% забезпечені насінням, а також необхідною технікою й паливно-мастильними матері ... Читати далі »
Переглядів: 332 | Додав: Informer | Дата: 17.04.2013 | Коментарі (0)

Неоднозначно…
Для зближення з ЄС Україні необхідно подолати "ряд проблем". Саме тому на сьогодні підписання вже давно узгодженого угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом заморожено. Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель в Берліні в середу, 17 квітня, повідомляє Deutsche Welle.
Для зближення з ЄС Україні необхідно подолати "цілий ряд проблем", вважає Меркель. Разом з тим вона зазначила, що встановлення тісних відносин з Україною залишається метою ЄС. За словами Меркель, справа екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко - це не єдина перепона для підписання вже готового угоди про асоціацію з ЄС. "Ідеться загалом про правову ... Читати далі »
Переглядів: 343 | Додав: Informer | Дата: 17.04.2013 | Коментарі (0)

Думка…
Посилена охорона Межигір’я зумовлена особистими фобіями Віктора Януковича. У цьому переконаний директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран, коментуючи надмірні заходи безпеки та затримання учасників акцій у селі Нові Петрівці біля Межигір'я.
«Це – дивна фобія Януковича, для якого весь світ закінчується воротами Межигір’я. У президента є кілька фобій: перша – Майдан, друга – Тимошенко, а третя – Межигір’я. Тобто це та точка, б'ючи по якій, виникатиме неадекватна реакція», – заявив політолог, додавши, що об’єктивних факторів посиленої охорони Межигір’я та силового затримання учасників акції протесту немає.
За його словами, така ситуація триватиме аж до 2015 року – до виборів президента.
«Я думаю, вони посилюватимуть, тому що буде мобілізація гр ... Читати далі »
Переглядів: 376 | Додав: Informer | Дата: 17.04.2013 | Коментарі (0)

Здоров’я…
Усі охочі чернівчани могли безкоштовно виміряти свій артеріальний тиск і отримати відповідну консультацію у рамках місячника з профілактики артеріальної гіпертонії. Протягом двох днів у приміщеннях Чернівецьких міських поліклінік №№ 1, 2, 3 відбувалася «Майстерня здоров’я». Профілактично-просвітницький проект покликаний виявити осіб з гіпертонічною хворобою і скерувати їх на лікування.
Оскільки цього разу проект масштабніший, ніж зазвичай, до обслуговування залучили студентів-медиків. Загалом в ході акції тиск виміряли 423 буковинцям. Людям, у яких фіксували підвищені показники, рекомендували звернутися до сімейного лікаря д ... Читати далі »
Переглядів: 333 | Додав: Informer | Дата: 17.04.2013 | Коментарі (0)

Нарешті!
Автомобілі українського виробництва стануть пріоритетними під час проведення державних закупівель.
Міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов на сторінках урядової газети заявив про те, що вже готується рішення про виконання держзакупівель автомобілів "швидкої допомоги", службових та відомчих автомобілів в українських виробників. За його словами, дане рішення буде схвалено урядом. На сьогоднішній день українські заводи завантажені роботою лише на 20%, кількість робочих різко скоротилася. Прасолов заявив, що такого стрімкого падіння виробництва автомобілів немає в жодній країні світу - за 4 роки виробництво авто в Україні скоротилося на 79%, і цю проблему необхідно вирішувати.
Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов за ... Читати далі »
Переглядів: 419 | Додав: Informer | Дата: 17.04.2013 | Коментарі (0)

Безкоштовний сир…
Прокуратура Чернівецької області скерувала до суду з обвинувальним актом кримінальне провадження стосовно 4-х членів організованої злочинної групи однієї з чернівецьких кредитних спілок.
В ході проведення досудового розслідування встановлено, що у січні 2009 року 33-річний буковинець В. з метою заволодіння шахрайським шляхом грошима громадян створив у Чернівцях кредитну спілку. Трохи згодом з метою реалізації злочинного умислу – й організовану групу, залучивши до неї ще трьох жителів нашого обласного центру: жінку і 2-х чоловіків. Так, жінка була призначена на посаду головного бухгалтера, один із чоловіків очолив правління спілки, а інший став її головою спостережної ради.
Члени ОЗГ достовірно знали про збитковість кредитної спілки. Однак з метою зал ... Читати далі »
Переглядів: 396 | Додав: Informer | Дата: 17.04.2013 | Коментарі (0)

Чоловіча справа…
У Чернівцях по вул. Залозецького виникла пожежа в квартирі на першому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку. Загорання виникло на кухні квартири. За лічені хвилини на місце події прибули 2 відділення Державної пожежно-рятувальної частини №2. На пожежі виникло сильне задимлення. Сусіди повідомили рятувальникам, що у квартирі можуть знаходитися люди похилого віку. Рятувальники, використовуючи апарати захисту органів дихання, увійшли в квартиру для проведення пожежної розвідки. Вогнеборці виявили у квартирі трьох жінок похилого віку, яких вивели на вулицю. Переконавшись, що здоров’ю людей нічого не загрожує, вогнеборці приступили до ліквідації пожежі. За короткий проміжок часу небезпеку було ліквідовано. Вогнем знищено побутову техніку, пошкоджено стіни квартири. ... Читати далі »
Переглядів: 323 | Додав: Informer | Дата: 17.04.2013 | Коментарі (0)

Незаконні перевірки…
Прокуратурою Кельменецького району постійно вживаються заходи щодо попередження та недопущення незаконного чи надмірного втручання правоохоронних та контролюючих органів в діяльність суб’єктів господарювання. У зв’язку з цим у 1 кварталі 2013 року проведено ряд наглядових перевірок, за результатами яких були виявлені непоодинокі порушення вимог чинного законодавства.
- За результатами проведення прокуратурою району перевірки щодо додержання вимог чинного законодавства про захист конституційних засад підприємницької діяльності у Кельменецькому РВ УМВС України у Чернівецькій області були виявлені суттєві порушення, - розповідає прокурор району Андрій Городенський. – Зокрема, випадки проведення перевірок діяльності суб’єктів господарювання без відповідних н ... Читати далі »
Переглядів: 461 | Додав: Informer | Дата: 17.04.2013 | Коментарі (0)

Зручно…
Easyway - це інтернет-сервіс, який допомагає відповісти на такі часто виникаючі питання як доїхати? і як добратися? з точи А в точку Б, використовуючи автомобіль або міський громадський транспорт. Можливості Easyway дозволяють підібрати найоптимальніші, як з точки зору часу, так і витрат варіанти маршрутів.
На сайті Easyway розміщена карта Чернівців, на якій є всі актуальні маршрути та зупинки громадського транспорту. Щоб визначити, як дістатися потрібного місця, досить позначити на карті точки ВІД і ДО та натиснути кнопку "Знайти маршрут". Easyway візуально відобразить на карті основні можливі маршрути громадського транспорту ... Читати далі »
Переглядів: 329 | Додав: Informer | Дата: 17.04.2013 | Коментарі (0)

Гіпервисокі технології…
Вже влітку усі підприємці “Калинки” матимуть змогу безкоштовно користуватись Інтернет-мережею. Зараз готується проект по підключенню, який невдовзі буде реалізовуватись.
“Ми рухаємось у ногу з часом, і наявність інтернету на ринку це вимоги сучасності. Тим більше, що він буде для всіх безкоштовним, розповідає генеральний директор КП МТК “Калинівський ринок” Руслан Сербінчук. Це дозволить підприємцям не тільки використовувати інтернет для власних потреб, а й за наявності електронного ключа звітувати в податкову, а невдовзі і в пенсійний фонд не відходячі від робочого місця.”
Окрім цього невдовзі з'явиться ... Читати далі »
Переглядів: 409 | Додав: Informer | Дата: 17.04.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz