НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Вівторок, 19.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 19
Контроль…
За повідомленням прес-служби УДАІ УМВС України в Чернівецькій області, на автошляхах Буковини спорудили 5 стаціонарних постів ДПС.
Їх оснащено електронними комплексами "Рубіж".
Створено електронну мережу, що в перспективі дасть можливість запровадити нові технології нагляду за дорожнім рухом.
Нагадаємо, автопарк Управління Державної автоінспекції у Чернівецькій області оновили 9 новими автомобілями.
Переглядів: 380 | Додав: Informer | Дата: 19.04.2013 | Коментарі (0)

Нагріли руки…
У відділі освіти Герцаївської РДА Чернівецької області фінінспекція виявила незаконних витрат і недостач на 153,6 тис грн.
Про це повідомила прес-служба Держфінінспекції в Чернівецькій області.
Зокрема, ревізією встановлено оплату завищеної на 80,5 тис. грн. вартості робіт по добудові учбового корпусу Тернавського навчально-виховного комплексу та по капітальному ремонту приміщень Герцаївського ліцею внаслідок завищення 2 підрядними організаціями обсягів цих робіт.
Крім того, внаслідок виплати 5 водіям шкільних автобусів надбавки до посадового окладу в розмірі 25% без присвоєння І класу, при відсутності в них необхідного стажу роботи за посадою водія, їм безпідставно нарахували і виплачено зарплати та зайво перераховано із зазначених виплат до держ ... Читати далі »
Переглядів: 317 | Додав: Informer | Дата: 19.04.2013 | Коментарі (0)

Провалили…
Верховна Рада (ВР) України відхилила проект постанови № 2617 "Про відповідальність Кабінету міністрів України", яким пропонувалося відправити Кабмін у відставку. "За" проголосували лише 190 народних депутатів при мінімально необхідних 226 - повідомляє РБК Україна.
За відставку уряду Азарова проголосували 88 депутатів від "Батьківщини", 35 депутатів від "Удару", 36 свободівців, 21 комуніст і 10 позафракційних депутатів. Регіонали не дали жодного голосу.
Сам прем'єр і його міністри були присутні в сесійній залі парламенту під час обговорення діяльності уряду.
Втім, ще вранці всі експерти зійшлися на тому, що каб ... Читати далі »
Переглядів: 405 | Додав: Informer | Дата: 19.04.2013 | Коментарі (0)

Пропозиція…
Він стане дорадчим і контролюючим органом, діяльність якого має допомогти поліпшити стан справ у закладі. До складу комітету увійдуть представники всіх пільгових категорій населення, які обслуговуються в госпіталі: інваліди й ветерани війни, учасники бойових дій, чорнобильці, ліквідатори аварії на ЧАЕС, репресовані, діти війни: усього – 10 осіб.
Пропозицію зі створення громадського комітету пацієнтів госпіталю висловив директор Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення ОДА Ігор Шкробанець. Його ідею підтримали учасники громадських слухань, які відбулися в госпіталі. Їх зініціював голова обласної організ ... Читати далі »
Переглядів: 351 | Додав: Informer | Дата: 19.04.2013 | Коментарі (0)

Взялися за лопати…
У рамках щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» у різних районах Чернівців проводиться прибирання та озеленення територій. Сьогодні, 19 квітня, зі скверу на розі вулиць Лесі Українки та Івана Котляревського вивезли сміття, пофарбували вапном дерева та бордюри. Працівники Державної екологічної інспекції у Чернівецькій області висадили у сквері квіти.
Також у міських парках посаджено 130 дерев: горобини, червоні дуби, клени, берези і граби. У Центральному парку культури і відпочинку імені Т. Г. Шевченка працівники Чернівецької обласної держтелерадіо компанії разом із екологами посадили 70 дерев. У парку «Жо ... Читати далі »
Переглядів: 364 | Додав: Informer | Дата: 19.04.2013 | Коментарі (0)

Хоч якась користь…
Розміщення рекламних засобів в ліфтах житлових будинків стане можливим за умови погодження таких робіт з КП «Чернівцміськліфт» та територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Чернівецькій області. Вартість таких послуг, умови встановлення та обслуговування рекламних засобів визначатимуться договорами між надавачем рекламним послуг та балансоутримувачем будинку.
Про можливість розміщення рекламних засобів в ліфтах засвідчили управління житлових господарств районних у місті рад.
Переглядів: 339 | Додав: Informer | Дата: 19.04.2013 | Коментарі (0)

Обговорення…
Сьогодні, 19 квітня, в обласній державній адміністрації за участі керівництва краю, профільних управлінь облдержадміністрації, представників райдержадміністрацій та районних рад відбулося засідання регіональної ради з питань взаємодії органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та презентація Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.
«Система місцевого самоврядування, яка нині діє в Україні, не задовольняє потреби ні суспільства, ні органів місцевого самоврядування, - зазначив у своєму вступному слові заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Бурлака. – Тому назріла необхідність внести зміни до Основного закону держави і чинного законодавства щодо принципів мі ... Читати далі »
Переглядів: 357 | Додав: Informer | Дата: 19.04.2013 | Коментарі (0)

Традиції…
Як повідомляє управління культури облдержадміністрації, в Чернівецькому обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація першої персональної виставки члена Національної спілки народних майстрів України, художника Михайла Дутки «Путильське Великоднє диво». Під час презентації своїх витворів автор розповів про процес створення писанки та провів для всіх гостей заходу майстер-клас.
Крім писанкарства умілець займається живописом на склі, пише ікони. Михайло Дутка неодноразово брав участь в міжнародних гуцульських фестивалях, чи не щорічно його писанки експонуються на Великодніх виставках в м. Києві. Художник представляв буковинське писанкарство і проводив майстер-клас в Черкасах, його роботи є у приватних колекціях в Італії, Польщі, Румунії.
На нинішній вистав ... Читати далі »
Переглядів: 332 | Додав: Informer | Дата: 19.04.2013 | Коментарі (0)

Небезпечно…
У зв’язку з підвищенням температури повітря, збільшується ризик виникнення загорянь сухої трави. Це зумовлюється тим, що громадяни, впорядковуючи свої земельні ділянки, спалюють листя чи суху траву. Згідно проведеного аналізу минулих років, загорання сухої трави здебільшого виникає через людський фактор. Для виникнення таких пожеж достатньо необережно кинутого недопалку чи сірника, або необережного поводження з вогнем при розведенні багаття, що може призвести до непоправних наслідків: знищення будівель, матеріальних цінностей та травмування людей.
Пожежі спричинені спалюванням сухої трави небезпечні тим, що за короткий про ... Читати далі »
Переглядів: 399 | Додав: Informer | Дата: 19.04.2013 | Коментарі (0)

Ігнорували…
У квітні ц.р. прокуратура м. Чернівців провела перевірку щодо додержання міським відділом Управління Держтехногенбезпеки у Чернівецькій області законодавства України у сфері пожежної безпеки.
Станом на 10 квітня відділом Держтехногенбезпеки не проведені планові перевірки у багатьох дошкільних навчальних закладах міста: №3, №22, №29, №31, №46, №47 та інших, - розповідає прокурор обласного центру Василь Блауш. – А згідно із планом роботи вони мали бути проведені ще у лютому. Крім того, вказаний відділ не проконтролював виконання приписів про усунення порушень законодавства про пожежну безпеку кількома суб’єктами господарської діяльності, а саме деякими автозаправочними станціями, магазинами, меблевими фабриками тощо. Тому за результатами прокурорської перевірки кер ... Читати далі »
Переглядів: 440 | Додав: Informer | Дата: 19.04.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz