НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Вівторок, 19.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 22
Рокіровка…
Заступник міністра енергетики і вугільної промисловості Володимир Макуха (на фото) і директор "Укренерго" Анатолій Ходаковський подали у відставку. Про це заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький в ході конференції.
"Мій заступник написав заяву про відставку. Ми зараз розглядаємо кілька кандидатур. Найближчим часом визначимося з цього приводу і підготуємо подання на підпис Президентові. ...Ми зараз розглядаємо кілька кандидатів, ведуться співбесіди", - заявив Ставицький.
Переглядів: 397 | Додав: Informer | Дата: 22.04.2013 | Коментарі (0)

Підкуп…
Прокуратурою Чернівецької області розпочате процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно голови правління одного з чернівецьких товариств з додатковою відповідальністю за підозрою у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368-3 (комерційний підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) КК України.
18.04.2013 року після одержання неправомірної вигоди, а саме коштів у сумі 7 тис. доларів США, правоохоронці Буковини й затримали даного керівника товариства. Встановлено, що чиновник вимагав і отримав вищевказані кошти від громадянина В. за сприяння у виготовлені рішення правління товариства з додатковою відповідальністю на його користь щодо реалізації майна – земельної ділянки площею 1,3 га зі спо ... Читати далі »
Переглядів: 377 | Додав: Informer | Дата: 22.04.2013 | Коментарі (0)

І звідки його стільки береться?
В рамках проведення щорічної всеукраїнської акції благоустрою територій населених пунктів України в Чернівцях проведено міську Толоку.
У заході взяли участь біля 11 000 осіб з 248 підприємств, організацій незалежно від форм власності, установ, тощо. Також до толоки долучилися працівники облдержадміністрації міської ради, департаментів та управлінь.
Прибрано близько 300 га. прибудинкових територій адміністративних будівель. Ліквідовано 68 стихійних сміттєзвалищ, вивезено 1075 куб.м. побутового сміття.
Прибрано від сміття Центральне кладовище та кладовища по вул. Зеленій, вул. Золочівській, вул. Лозівській, Центральне кладовище в Садгірському районі.
Прибрано від сміття береги річок Прут, Мольниця, Задубрівка, Потіт, та Клок ... Читати далі »
Переглядів: 331 | Додав: Informer | Дата: 22.04.2013 | Коментарі (0)

Кров на трасі…
Заставнівський районний суд Чернівецької області підтримав позицію державного обвинувача і засудив до 5 років 6 місяців позбавлення волі 19-річного чернівчанина М., якому інкримінувалося вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України.
Наприкінці липня минулого року у Заставні під час святкування фестивалю «Байк-фест мото-Буковина» між молодим чернівчанином та одним із байкерів, а саме жителем одного з райцентрів Хмельницької області на побутовому грунті виникла суперечка, яка переросла у бійку, - розповідає прокурор Заставнівського району Людмила Кініщук, яка підтримувала у суді ... Читати далі »
Переглядів: 363 | Додав: Informer | Дата: 22.04.2013 | Коментарі (0)

Соціальний захист…
Сьогодні, 22 квітня, голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв на щопонеділковій апаратній нараді наголосив: «Соціальний захист кожного постраждалого внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС на особливому контролі крайової влади», -. За словами керівника виконавчої влади Буковини, станом на 1 січня 2013 року у Чернівецькій області проживає 19 тис. 863 громадян, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. «Усі вони своєчасно та у повному обсязі отримують соціальні виплати. Зокрема, цьогоріч для області на ці цілі передбачені видатки в сумі 7 млн. 967,8 тис. грн., - сказав Михайло Папієв. – Цього тижня, у день трагедії на Чорнобильській АЕС, я матиму зустріч з активістами чернівецького обласного об’єднання „Чорнобильці Буковини”. В ... Читати далі »
Переглядів: 450 | Додав: Informer | Дата: 22.04.2013 | Коментарі (0)

Любов до електроніки...
Оперативники Першотравневого райвідділу міліції встановили особу зловмисника, який поцупив два ноутбуки у студентів одного з навчальних закладів міста Чернівці.
Нещодавно до міліції звернулись 16-річна дівчина та 19-річний хлопець із заявою про те, що з їх кімнат у гуртожитку, що на вулиці Руданського обласного центру викрали ноутбуки. Вартість викраденого потерпілі оцінили майже у 8 тисяч гривень.
Здійснивши ряд оперативно-пошукових заходів, працівники карного розшуку за підозрою у вчиненні цієї крадіжки затримали 17-річного знайомого заявників, жителя міста Новодністровськ.
За цими фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст.185 Кримінального кодексу (крадіжка), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до тр ... Читати далі »
Переглядів: 394 | Додав: Informer | Дата: 22.04.2013 | Коментарі (0)

Вирішують…
Кандидатуру Петра Порошенка на пост мера Києва на сьогодні підтримують дві з трьох опозиційних політичних сил - "Батьківщина" і "Свобода". Позиція "УДАРу", як і раніше, є невизначеною. Про це з посиланням на власні джерела пише "Коммерсантъ-Украина".
"Петро Порошенко провів особисті зустрічі з лідерами усіх опозиційних партій, у тому числі і з Віталієм Кличком. Під час таких зустрічей Петро Порошенко знаходив підтримку. Там же було сказано, що якщо Віталій Кличко в останню мить все ж прийме рішення балотуватися в мери, Петро Порошенко не братиме участі у виборах. Він не працюватиме на розкол опозиції", - сказало джерело, близьке до Порошенка.
Джерела в "Батьківщині" стверджують, що мають намір висувати кандидатуру Петра Порошенка, оскільки інших рейтингових ... Читати далі »
Переглядів: 393 | Додав: Informer | Дата: 22.04.2013 | Коментарі (0)

Трагедія…
У Збаразькому районі на автошляху Тернопіль-Кременець в ніч на 22 квітня легковий автомобіль врізався в автобус, який віз до Києва тридцятьох дітей.
Про це повідомили у прес-службі управління ДСНС в Тернопільській області.
"У Тернопільській області о 01 год 45 хв 22 квітня біля с. Колодно Збаразького району на автошляху Тернопіль-Кременець сталося ДТП", - інформують у відомстві.
У ДСНС кажуть, що причиною аварії стало те, що водій легкового автомобіля "ВАЗ-2109" виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з автобусом "Мерседес 404".
Бус виконував рейс на замовлення та їхав із Чернівців до Києва.
У відомстві зазначають, що в автобусі перебували двоє водіїв, 39 пасажирів, з них 30 дітей.
В результаті дорожньо-транспортної пригоди ... Читати далі »
Переглядів: 348 | Додав: Informer | Дата: 22.04.2013 | Коментарі (0)

Знання…
Як повідомив сьогодні на апаратній нараді директор департаменту освіти і науки, молоді і спорту обласної державної адміністрації Михайло Бауер, на 2012/2013 навчальний рік загальноосвітні навчальні заклади краю отримали 139 тисяч 384 підручники, і буковинські школярі молодших класів забезпечені ними на 100%.
«Так, учні 1-4 класів повністю забезпечені необхідними підручниками, у тому числі у тих школах, де навчальний процес ведеться російською та румунською мовами, - зауважив посадовець. – Проблемніша ситуація з підручниками для школярів 5-11 класів: в залежності від району області вони забезпечені ними на 87-99%». Зокрема, за словами Михайла Бауера, область недоотримала підручники для учнів 11-их класів з української літератури, англійської, німецької та французької ... Читати далі »
Переглядів: 366 | Додав: Informer | Дата: 22.04.2013 | Коментарі (0)

Соціальні питання…
Під час візиту Міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького на Дністровську ГАЕС багато уваги було приділено соціальній складовій розвитку міста енергетиків Новодністровську та Сокирянському району. Так, на засіданні оперативного штабу керівник виконавчої влади Буковини Михайло Папієв передав Міністру перелік соціально-значимих об'єктів цього регіону, які потребують фінансової підтримки, у тому числі з боку міністерства.
"На 2013 рік передбачо 40 мільйонів гривень, і ми хочемо розділити їх порівну - 20 мільйонів на місто Новодністровськ та 20 - на Сокирянський район. Ці кошти будуть спр ... Читати далі »
Переглядів: 380 | Додав: Informer | Дата: 22.04.2013 | Коментарі (0)

Аргументи проти емоцій…
Проблема, яку штучно створили деякі місцеві ЗМІ, відреагувавши на панічні настрої кількох десятків мешканців сіл прикордонних районів, які живуть біля берегів Прута й яким мариться, що причиною зсувів є руслорегулювальні роботи - вибирання гравію з ріки, є абсолютно надуманою. Мало того, те, що ріка останніми роками вже забрала в них багато гектарів землі і є однією з головних причин того, що гравій, якій несе ріка з гір, треба вибирати вчасно. Саме через його невчасне вибирання й стаються як наслідок обвали берегів, на яких селяни тримають свої городи. Проте все за порядком…
По-перше, усі руслорегулювальні роботи здійснює буковинське підприємство згідно закону: вона має всі дозволи на такі роботи й відповідні квоти.
Мало того, цей гравій потрі ... Читати далі »
Переглядів: 350 | Додав: Informer | Дата: 22.04.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz