НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Вівторок, 19.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 23
Відзнака…
Сьогодні виконавчий комітет Чернівецької міської ради прийняв рішення нагородити медаллю «На славу Чернівців» головного інженера комунального житлового ремонтно-експлуатаційного підприємства № 5 Галину Харитон-Процьків за заслуги перед територіальною громадою міста та вагомий особистий внесок у розвиток житлово-комунального господарства.
Нагорода не тільки заслужена, а й вчасна, адже у цьому році жінка святкує два ювілеї: 50-й день народження та 30-річчя від дня початку трудової діяльності.
Переглядів: 387 | Додав: Informer | Дата: 23.04.2013 | Коментарі (0)

Соціальні проекти…
Таке рішення було прийнято сьогодні, 23 квітня, на засіданні виконавчого комітету Чернівецької міської ради. Цьогоріч у конкурсі соціальних проектів перемогли проекти десяти громадських організацій, кошти, які були виділені на конкурс, розподілились таким чином:
- Чернівецьке обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ\СНІД» – проект «Найдорожчий скарб – це діти» – 5 350 грн.;
- Чернівецький міський благодійний фонд «Нова сім’я» – проект «Молодь міста не дасть СНІДу шансів!» – 10 000 грн.;
- Чернівецька міська громадська організація «Комітет багатодітних матерів, дітей-інвалідів та дітей-сиріт» – проект «Від серця до серця» – 9 650 грн.;
- Чернівецька обласна організація У ... Читати далі »
Переглядів: 398 | Додав: Informer | Дата: 23.04.2013 | Коментарі (0)

На контролі…
Перевірки у службах у справах дітей встановили численні порушення ними вимог Законів України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», «Охорону дитинства», постанови Кабінету Міністрів України від 24.09.08 № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаних із захистом прав дитини».
Проведеними прокурорами перевірками встановлено, що Службами неналежним чином ведеться реєстр житла і майна дітей. Так, відповідно до складеного службою у справах дітей Вижницької РДА реєстру наявного майна та житла 24 дітей зазначеної категорії мають житло на праві власності. Проведеною ж прокурором Вижницького району перевіркою встановлено, що фактично у власності мають житло лише 6 д ... Читати далі »
Переглядів: 351 | Додав: Informer | Дата: 23.04.2013 | Коментарі (0)

Дивні факти…
Генеральна прокуратура Білорусії оголосила про роздачу кошенят. Про це повідомляє euroradio. Про появу в установі новонароджених тварин розповіли самі співробітники прокуратури. "До нас на територію забігла кішка. Вона тут народила кошенят. Мабуть, відчула, що у нас хороша аура. Нам треба їх роздати, адже тут транспорт, люди хвилюються, щоб вони не загинули", - цитує радіостанція представника держоргану. Коли саме кошенята народились, не уточнюється. Проте наголошується, що вони ще зовсім маленькі, тому забирати їх, ймовірно, доведеться разом з їх матір'ю.
Щоб допомогти кошенятам знайти новий будинок, Генпрокуратура зв'язалася з підприємством "Фауна міста", що займається в тому числі і тимчасової перетримуванням тварин без господарів.
Переглядів: 419 | Додав: Informer | Дата: 23.04.2013 | Коментарі (0)

Понти…
ФК «Динамо» (Київ) оштрафовано на 5 тисяч гривень за відмову спілкування з журналістами каналу «Футбол». Після матчу з луганською «Зорею» керманич «біло-синіх» Олег Блохін, посилаючись на заборону керівництва клубу, відмовився давати флеш-інтерв’ю.
Таким чином, клуб порушив регламент Прем’єр-ліги, в якому зазначено про обов’язковий післяматчевий коментар каналу-транслятору гри, інформує prosport.tsn.ua.
Як виявилося, керівництво «Динамо» розпорядилося, щоб гравці, тренери та співробітники клубу не спілкувалися з представниками «Футболу» через цілеспрямоване охаювання всього, що пов’язане зі столичним клубом.
Останньою краплею стало інтерв’ю директора каналу «Футбол» Олександра Денисова, в якому через перенесення гри з «Чорноморцем» він критикував Блохіна ... Читати далі »
Переглядів: 433 | Додав: Informer | Дата: 23.04.2013 | Коментарі (0)

Культурні традиції…
25-26 квітня у Галереї Ратуші з нагоди Великодніх свят відбудеться міське рукотворне свято «Великодній дивосвіт».
У програмі свята: майстер-клас з писанкарства, святковий вернісаж великодніх композицій, фотографій, вишиванок, писанок різних гуртків, декоративно-прикладного мистецтва, студій писанкарства клубних установ, загальноосвітніх та позашкільних закладів Чернівців.
Вхід вільний. Свято розпочинатиметься щодня о 12.00. Вхід до Галереї Ратуші – з вулиці І. Франка.
Переглядів: 365 | Додав: Informer | Дата: 23.04.2013 | Коментарі (0)

Районна медицина…
Перебуваючи сьогодні, 23 квітня, з робочою поїздкою у Кельменецькому районі, голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв взяв участь у відкритті після капітального ремонту операційного блоку хірургічного відділення Кельменецької центральної районної лікарні.
«Нещодавно ми разом з вами відкривали відремонтовані терапевтичне та приймальне відділення лікарні, а віднині ви працюватимете у більш комфортних умовах і в операційній, і ваші пацієнти - жителі Кельменеччини - отримуватимуть якісні медичні послуги на найвищому рівні», - зазначив керівник виконавчої влади Буковини.
Михайло Папієв додав, що реорганізація лікувально-профілактичних установ Кельменецького району, впровадження нових методик обстеження та лікування, підвищення професійного р ... Читати далі »
Переглядів: 414 | Додав: Informer | Дата: 23.04.2013 | Коментарі (0)

Сільськогосподарська кооперація…
Як інформує управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, відбувся навчальний семінар з питань практичного застосування інформаційних та методичних нормативних документів у сільськогосподарській кооперації за участі представників профільного управління, районних державних адміністрацій, Чернівецького наукового-дослідного центру продуктивності агропромислового комплексу, сільськогосподарських дорадчих служб, громадської організації «Перший аграрний кластер».
Начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Олексюк розповів учасникам семінару про результати роботи агропромислового комплексу у І кварталі поточного року, виконання програм державної підтримки галузі та пріоритетні напрями розвитку сільського ... Читати далі »
Переглядів: 402 | Додав: Informer | Дата: 23.04.2013 | Коментарі (0)

Соціальна політика…
Як повідомила сьогодні, 22 квітня, під час селекторної прес-конференції начальник відділу з чорнобильських виплат Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Наталія Тимчук, в область з державного бюджету вже надійшло 2,5 млн. гривень, які в повному обсязі та своєчасно використано відповідно до напрямків фінансування «чорнобильців», цьогоріч для забезпечення спеціалізованим лікуванням для області передбачені видатки в сумі 358,4 тис. гривень, а пільговими ліками та зубопротезуванням з обласного бюджету передбачено освоїти 743,3 тис. гривень.
За словами Наталії Тимчук, минулого року у рамках реалізації державної програми забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 3 сім’ї чорнобильців Б ... Читати далі »
Переглядів: 363 | Додав: Informer | Дата: 23.04.2013 | Коментарі (0)

Шляхетна справа…
В обласній державній адміністрації за участі керівників департаменту охорони здоров’я і цивільного захисту населення крайової виконавчої влади, головних лікарів медичних установ регіону, представників громадських й благодійних організацій, депутатів обласної і міської рад відбулась конференція з питань налагодження співпраці влади, громадських та благодійних організацій з метою оперативного вирішення проблем медицини. Мова йшла, зокрема, про донорство на Буковині.
Так, завідувач центру служби крові Василь Мігайчук повідомив, що у Чернівецькій області не було жодного випадку переливання інфікованої крові. «У нашій структурі знаходиться 31 холодильне обладнання, де зберігається близько 3 тонн плазми. Цього цілком достатньо для області», - повідомив він. Водноч ... Читати далі »
Переглядів: 327 | Додав: Informer | Дата: 23.04.2013 | Коментарі (0)

Будьте обережні з вогнем!
22 квітня в житловому будинку місцевого мешканця с. Чудей Сторожинецького району виникла пожежа. Загорання виникло на горищі житловому будинку. Дерев’яні конструкції будівлі сприяли швидкому поширенню вогню. За місцем виклику було направлено пожежно-рятувальний підрозділ міста Сторожинець та місцеву пожежну команду с. Чудей та смт. Красноїльськ. Вогнеборці оперативно локалізували пожежу, запобігши подальшому поширенню вогню. Вогнем знищено покрівлю та частково пошкоджено перекриття житлового будинку, господарські речі та майно. Завдяки оперативним діям рятувальників від знищення вдалося врятувати 1 будівлю.
В с. Карапчів Вижницького району горів житловий будинок. Площа пожежі склала 30 м2. Пожежа була ліквідована пожежно-рятувальними підрозділами мі ... Читати далі »
Переглядів: 359 | Додав: Informer | Дата: 23.04.2013 | Коментарі (0)

Високі технології…
Згідно з дорученням секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина, з 25 квітня 2013 року у 105 кабінеті міськради відбуватимуться прямі трансляції сесій Чернівецької міської ради.
Мешканці міста, чиї питання розглядатимуться на сесії, матимуть можливість переглянути пряму трансляцію.
За ходом сесії також можна спостерігати у мережі Інтернет за посиланням http://chernivtsy.tv/.
Переглядів: 392 | Додав: Informer | Дата: 23.04.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz