НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Вівторок, 19.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 25
Карти на стіл!
Депутати Чернівецької міської ради проголосували за внесення змін та доповнення до Регламенту Чернівецької міської ради VI скликання. Відтепер всі рішення міської ради, в тому числі процедурні, приймаються відкритим поіменним голосуванням, окрім рішень, які у відповідності до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та за рішенням ради приймаються таємним голосуванням.
Результати голосування відображатимуться в електронній системі підрахунку голосів «Рада» в цілому, за депутатськими фракціями і групами та за прізвищами депутатів на вимогу депутата за рішенням головуючого.
Переглядів: 362 | Додав: Informer | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

Інформаційна кампанія
З метою підтримки проведення під егідою ООН другого глобального Тижня безпеки дорожнього руху з 6 по 12 травня серед чернівецьких школярів буде проведено конкурси малюнків на тему безпеки пішоходів.
Працівниками ДАІ буде надано методичну та практичну допомогу педагогічним колективам міста, вони організують інформаційну кампанію серед учасників дорожнього руху про проведення під егідою ООН другого глобального Тижня безпеки дорожнього руху.
Окрім того, у громадському транспорті поширюватимуться оголошення щодо дотримання пішоходами правил дорожнього руху при переході пішохідних переходів.
Переглядів: 329 | Додав: Informer | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

Криза
Врахувавши те, що аеропорт "Чернівці" має чималий борг із зарплати і податків, депутати вирішили йому допомогти - ухвалили рішення дозволити Калинівському ринку передати поворотну допомогу аеропорту в сумі 800 тисяч гривень. Аеропорт обіцяє до кінця року повернути цю суму.
Колектив аеропорту також вирішив зекономити на зарплаті - перевести працівників на півставки, а керівників — на 40%, розповів на сесії директор аеропорту Віктор Миронюк. Також скоротили 10 вакансій.
Переглядів: 383 | Додав: Informer | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

Оргвисновки
Для трьох українських мерів сьогодні був поворотний день - вони були відправлені у відставку. Така доля спіткала мера Черкас Сергія Одарича (на фото), мера Конотопа Василя Дзеда і мера Сак Олега Клюя.
Голосування у Черкаській міськраді було таємним. Воно проходило в режимі он-лайн і транслювалося на офіційному сайті міської ради. 40 голосами "за" Одарич був відправлений у відставку. При цьому загальна кількість депутатів у міській раді складає 60 осіб, не рахуючи самого Одарича.
П'ять депутатів відмовилися брати участь у голосуванні. Виникла суперечка, чи можна рахувати 40 голосів "за" двома третинами депутатського скликання, якщо 61-м членом міської ради є сам мер. Проте, голова рахункової комісії Артур Савін оголосив рішення про відставку мера прийнятим. ... Читати далі »
Переглядів: 360 | Додав: Informer | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

Зберігайте гроші в банках!
Прокуратура Кельменецького району направила до суду кримінальне провадження щодо Ольги К., яка, працюючи на посаді експерта одного з банків, з метою власного збагачення підробляла документи про видачу громадянам споживчих кредитів. Згодом, скориставшись ними, шахрайським способом отримувала у власне розпорядження кошти.
Всього під час проведення досудового розслідування виявлено 8 фактів вчинення зазначеною особою кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2, 3 та 4 ст. 358 (складання та використання завідомо підроблених документів), та ч.ч.1 та 2 ст. 190 (шахрайство) КК України,- розповідає заступник прокурора Кельменецького району Михайло Черней. - Внаслідок таких дій експерт незаконно заволоділа значними коштами громадян - а це майже 10 тисяч ... Читати далі »
Переглядів: 381 | Додав: Informer | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

Антисанітарія
«Реконструкція 5-го сектору Калинівського ринку необхідна і неминуча, - сказав секретар Чернівецької міської ради. - Адже там торгують продуктами харчування, а умови роботи нині не відповідають ані санітарним вимогам, ані стандартам пожежної безпеки. У ході реконструкції буде зроблено асфальтне покриття, проведено електрику та інші комунікації, упорядковані ряди всередині сектору. Усі роботи триватимуть лише протягом 2-х місяців. Тимчасово, на час проведення реконструкції, торгівельні місця будуть перенесені з 5-го у 4-й сектор. Але сьогодні, «завдяки» втручанню політичних сил у виключно внутрішнє питання ринку, ми знову бачимо розгубленість, нерозуміння та спротив частини підприємців. На жаль, у нашому місті існують політикани, які використовують простих людей для за ... Читати далі »
Переглядів: 344 | Додав: Informer | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

Смачаний фест
Як інформує управління інфраструктури та туризму обласної державної адміністрації, 12 травня у селі Банилів-Підгірний на Сторожинеччині відбудеться ІІ Фестиваль Березового соку. Головна мета заходу – сприяння розвитку сільського та екологічного туризму Буковини, підвищення соціально-економічного та рекреаційного потенціалу регіону, створення і просування нових туристичних продуктів на основі «зелених» інновацій та традиційного ведення сільського господарства.
Під час фестивалю планується проведення міжнародної виставки карикатури на екологічну тему «На 100% натуральне», прес-конференції «Карпатська конвенція: 10 років зд ... Читати далі »
Переглядів: 386 | Додав: Informer | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

Судмедекспертиза
До чергової частини Садгірського райвідділу міліції 23 квітня надійшло повідомлення про те, що в річці Прут, неподалік «Калинівського ринку» виявлено тіло невідомого чоловіка.
Прибувши на місце виклику, співробітники міліції неподалік берега річки виявили тіло невідомого чоловіка.
Правоохоронці з’ясували, що загиблим є 60-річний уродженець Луганської області, який тривалий час проживав у місті Чернівці. Зі слів родича, загиблий напередодні зателефонував та попросив щоб його пробачили та зрозуміли, після чого вимкнув телефон.
Цього ж дня до Першотравневого райвідділу міліції надійшло повідомлення про виявлення тіла 69-річної жительки села Рідківці Новоселицького району, біля річки Прут, неподалік вулиці Московської Олімпіади міста Чернівці.
... Читати далі »
Переглядів: 397 | Додав: Informer | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

Всі здаємо трахтомати!
Такий захід спрямований на протидію незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, а також на профілактику злочинів з їх використанням.
Громадяни, які впродовж травня здадуть в органи внутрішніх справ мисливську вогнепальну, газову, холодну зброю, спецзасоби вітчизняного виробництва для відстрілу набоїв, споряджених гумовими кулями, боєприпаси і вибухівку, що зберігаються у них незаконно, будуть звільнені від кримінальної і адміністративної відповідальності.
Також, після проведення додаткової перевірки зброї, її технічного стану, оформлення відповідних документів та наявності законодавчих підстав, громадяни за бажанням, зможуть зареєструвати її у свою власність.
Звертаємо увагу, що згідно ч.1. ... Читати далі »
Переглядів: 349 | Додав: Informer | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

Міжнародне співробітництво
Голова обласної ради Михайло Гайничеру здійснив робочу поїздку в Кишинів (Молдова), де взяв участь в обговоренні питань співробітництва у галузі залізничного транспорту.
Михайло Гайничеру зустрівся із заступником Міністра транспорту і дорожньої інфраструктури Республіки Молдова Валерієм Чубуком, заступником Генерального директора Залізниці Молдови Сергієм Томашем. У ході спілкування молдавська сторона підтвердила готовність до конкретних кроків щодо організації транзитного руху українського потяга сполученням «Чернівці-Київ» без виконання прикордонно-митних процедур територією Республіки Молдова, про що у встановленому порядку найближчим часом буде поінформовано Міністерство інфраструктури України.
Досягнуто домовленостей про опрацювання тех ... Читати далі »
Переглядів: 324 | Додав: Informer | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

Справедливо…
Незабаром з українських доріг можуть зникнути співробітники Державтоінспекції. Їх замінять так звані «автоматизовані системи контролю безпеки на дорогах».
Про це в ефірі одного з українських телеканалів розповів керівник центру безпеки дорожнього руху при Міністерстві внутрішніх справ України Сергій Будник.
«У зв'язку з повідомленням про можливий істотному підвищенням штрафів МВС дуже серйозно працює над тим, щоб виключити суб'єктивний фактор», - зазначив Будник.
Крім того, за його словами, передбачена розробка законопроекту щодо автоматичного введення фіксації дорожнього руху.
Нагадаємо, МВС запропонувало ВР підвищити українським водіям штрафи. Так штраф за нехтування ременем безпеки зросте з 51-85 грн до 170-340 грн. За невиконання вимог п ... Читати далі »
Переглядів: 447 | Додав: Informer | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz