НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 18.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 16
У вівторок  відбулася перша прес-конференція начальника УМВС України в Чернівецькій області полковника міліції Олек­сан­дра Демидова. Цієї зустрічі представники ЗМІ очікували вже давно. Тож на спілкування з головним правоохоронцем області прийшли з актуальними та гострими питаннями. Участь у зібранні взяв і перший заступник начальника управління полковник міліції Валентин Сухар.

  До міліції    через «Facebook»
Зустріч розпочалася з пре­зентації оновленого прес-центру. Тепер він оснащений сучасною мультимедійною технікою, постійним доступом до мережі Інтернет та зручними умовами для фото- та відеозйомки. Також для більш тісної співпраці з громадськістю та ЗМІ створили персональні сторінки начальника УМВС та його заступників, у соціальній мережі «Facebook». Такий підхід, за словами Олек­сан­дра Демидова, дасть змогу розширити спілкування. Ос­кільки всі мешканці обл ... Читати далі »
Переглядів: 348 | Додав: Sunny | Дата: 16.05.2013 | Коментарі (0)

Останнім часом тема вартості закордонних паспортів набула гучного суспільного резонансу та її все частіше обговорюють на шпальтах вітчизняних видань. У скільки грошей пересічному українцеві справді обходиться документ, що відкриває дорогу в широкі світи, журналіст «Свободи слова» дізнавався з перших вуст від представників міграційної служби краю.
Як пояснив під час прес-конференції перший заступник начальника Управління ДМС України в Чернівецькій області – начальник відділу паспортної роботи, громадянства та реєстрації фізичних осіб Віктор Стадлер, міграційна служба керується у своїй роботі  низкою нормативних документів, на основі яких формується цінова політика і які ніхто  не скасовував, тож вони залишаються чинними й донині.
При оформленні закордонного паспорта йдеться зокрема про Декрет Кабінету Міністрів України від 21.01.1993 р. № 7-93 «Про дер­жавне мито», постанову КМУ №1098 від 26.10.2011 р. №1098 «Деякі питання надання підрозділами МВС та ДМСУ ... Читати далі »
Переглядів: 334 | Додав: Sunny | Дата: 16.05.2013 | Коментарі (0)

З ініціативи Міжнародної організації праці, відповідно до Указу Президента від 18 серпня 2006 р. №685 з метою запобігання професійним захворюванням в Україні 28 квітня відзначили Всесвітній день охорони  праці.

Актуальність такого заходу переоцінити важко, адже щороку в Україні реєструють від 5 до 8 тис. професійних захворювань та до 10,5 тис. нещасних випадків на виробництві. Мінімізувати економічні збитки держави,  пов’язані з відшкодуванням втрати працездатності, інвалідності та лікуванням потерпілих внаслідок професійних захворювань покликаний Всесвітній день охорони  праці.
В рамках цього заходу в Управлінні ДМС України в Чернівецькій області запроваджено цикл лекцій та інструктажів з питань охорони праці  та дотримання правил безпеки на робочому місці. Також в кожному територіальному підрозділі міграційної служби Буковини буде оформлено відповідні інформаційні стенди, щоби кожен працівник пам’ятав про відповідальність щодо безпеки сво ... Читати далі »
Переглядів: 307 | Додав: Sunny | Дата: 16.05.2013 | Коментарі (0)

У понеділок під керівництвом голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайла Папієва відбулася чергова апаратна нарада. Спершу Михайло Миколайович подякував за вдалу організацію відзначення Дня перемоги: «Дякую всім за те, що ми організували і провели на гідному рівні це свято. Далі нам треба починати готуватися до Дня визволення України, Дня партизанської слави і головні події – поступово вести підготовку до 70-річчя Великої Перемоги».

Національні меншини живуть у толерантному краї
Під час засідання апаратної наради Михайло Папієв наголосив, що у Чернівецькій області створені всі умови для задоволення етнокультурних потреб національних меншин.
– На відміну від наших сусідів, європейськість буковинців чітко виражена. Я переконаний, що у цьому відношенні ми є зразковим регіоном в державі, а тому по праву нас можна вважати флагманом інтеграції України до європейської спільноти – курсу, обраного Президентом України та підтриманого гр ... Читати далі »
Переглядів: 331 | Додав: Sunny | Дата: 16.05.2013 | Коментарі (0)

Де гроші говорять, там правда мовчить, - кажуть у народі з нотою безпорадності перед всемогутнім Молохом багатства й ненажерливості. Миритися чи ні  з такою тезою – питання свідомого вибору: прирікати себе на роль безвольного статиста власного горя й нещастя або ж активно боротися за своє місце під сонцем. Мешканці комплексу багатоквартирних будинків «Сонячний острів»
(вул. Червоноармійська, 186, 188, 190), перед вікнами яких уже кілька років триває будівництво чергового в Чернівцях гіпермаркету, аж ніяк не збираються бути пасивними статистами поступового обмеження свого життєвого простору. Про їхню стійку позицію свідчить вже сама «сонячна» назва житлового комплексу.


 СУТЬ
Річ у тім, що навколо торговельного центру (гіпермаркету), який уже майже добудований, планують спорудити ще кілька багатоповерхових житлових будинків, і це створить неабияку загрозу ... Читати далі »
Переглядів: 991 | Додав: Sunny | Дата: 16.05.2013 | Коментарі (0)

Минулої неділі у філармонії відбувся концерт відомого акордеоніста Олега Микитюка. Програму концерту складали дві частини: перша, присвячена танго, і друга – етнокомпозиції.
Знайома музика Астора Пья­ццо­лли, Карлоса Гарделя, Херардо Родригеса – автора чи не найвідомішого у світі танго «La Cumparsita», народні мелодії, присвята бессарабським євреям, котрі поїхали з рідної землі.  
Зал філармонії був у полоні музики. Співав білосніжний, як хмаринка у прозорому небі, акордеон. Його партнер, друг молодий музикант, усміхався  щирою, приязною, відкритою посмішкою. Тандем інструмента і музиканта був настільки гармонійним, що складалося враження, ніби акордеон є невід’ємною частиною людини на сцені. Гнучкі довгі пальці маестро  швидко й легко літали по перламутрових клавішах – то ледь торкаючись їхньої сяючої зваби, то накриваючи їх, наче здобич, могутніми акордами. Потужний водоспад, злив ... Читати далі »
Переглядів: 541 | Додав: Sunny | Дата: 16.05.2013 | Коментарі (0)

Повідомили, що сьогодні і в Чернівцях "антифашистський мітинг". З цього приводу звернувся до місцевих керівників СБУ, МВС, управління юстиції і Партії регіонів з проханням надати список всіх фашистів, що проживають на території області. Крім того, прошу надати мені список осередків політичних партій та громадських організацій, в програмних засадах яких є фашистська ідеологія. Якщо в передбачений законом строк ця інформація не буде мені надана, буду ставити питання про порушення кримінального провадження за ст. 161 Кримінального кодексу.
Facebook
Переглядів: 300 | Додав: Sunny | Дата: 16.05.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz