НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 28.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 28
1. Хто кришує продаж дров з близько 30-ти автомобілів ЗІЛ-131, які щодня стоять на перехрестях доріг у Садгорі, поблизу Калинівського ринку, на Рогізні, на Гравітоні? Чи правда, що у лісі цю відбірну деревину на дрова, переважно бук, за документами продають по 500-600 гривень? Чи правда, що лісникові слід заплатити уже 900-1000 гривень? А на великій дорозі машина ковбочків вартує вже від 2,5 тисячі гривень? Наколених – ще більше. Чи правда, що цю тему кришує ваш ставленик на прізвисько Математік?
2. Чи правда, що ділова деревина відпускається, приміром, на фірму «Техно» за цінами на 40-50 гривень на кубометрі нижчими за фактичну? Буцімто за те, що хтось з «Техно» свого часу допоміг через київських силовиків уникнути керівництву Чернівецького лісового господарства переслідування місцевих правоохоронців.
3. Чи правда, що тарашанському деревообробному підприємству з турецькими співзасновниками, котре виробляє високоякісну фанеру для Євросоюзу, на її виробництво за документами випис ... Читати далі »
Переглядів: 309 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

Як тільки ранок наступає,
Як тільки сонечко встає
Моя Лашківка розквітає
Й радіє серденько моє...

На благодатній кіцманській землі, де живуть справжні патріоти і воістину роботящі люди, розташована мальовнича сільська рада, котра об’єднує два файні й гонорові села – Лашківка і Витилівка. Знамениті вони своєю давниною, чистими криницями і джерелами, поважними газдами, високопрофесійними вчителями. Так би і хотілося дописати - і сільським головою Ванчуляком Іваном Іллічем (на фото). Та якби то. Бо все частіше чути скарги від мешканців сіл на поведінку та рівень культури сільського голови, який обраний народом, кожного з якого знає, мав би виявляти особливу дяку та толерантність. Натомість і підлеглі, й ті, хто звертався у сільську раду, скаржаться на його зверхню поведінку, небажання вирішувати людські проблеми, а подекуди на підвищені тони, аж до нелітературної лайки. Особ­ливо нарікають п ... Читати далі »
Переглядів: 382 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

У відділі державної реєстрації Чернівецького міськвиконкому підприємці займають черги з другої ночі.
Як у Мавзолей.
Хоча там не лежить трухлявий винуватець усіх наших бід, а вертять сідничками у джинсах-легінсах молоді панянки. Може, тому на прийом, щоби перереєструвати КВЕДи (класифікатор видів економічної діяльності) буковинці змушені займати чергу сночі. Тобто з вечора.
 Як під американським посольством у першу хвилю нової еміграції, люди ночують під державною установою  в ав­тівках, трохи бідніші підприємці з числа пенсіонерів палять багаття. Схоже, Ле­ніна ми даремно образили, бо, за Леніна, Фелікс Ед­мун­дович давно би поставив чиновників до стінки за «во­люн­таризм» і «проволочки». Бо як можна тримати подібно до худоби приватних підприємців і представників приватних структур, котрі винаймають згаданим чиновникам приміщення, платять їм зарплату, а потім і непогані пенсії. Хто так ще вміє знущатися зі свого годувальника, як не чернівецький чиновник. Хоча в Укра ... Читати далі »
Переглядів: 357 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

Відповідно до статті 28 Бюджетного кодексу України обласна державна адміністрація надає інформацію про виконання обласного бюджету Чернівецької області за 2012 рік.
Переглядів: 330 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

Останнього понеділка зими, 25 лютого, під керівництвом голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайла Папієва пройшла чергова апаратна нарада.  Під час засідання обговорили питання соціальної політики, ремонту доріг, а також туристичної привабливості Буковини.

 СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА В ДІЇ
Очільник крайової виконавчої влади Михайло Папієв зазначив, що соціальна політика залишається головним пріоритетом у роботі крайової влади. Пос­тупова та поетапна реалізація в регіоні доручень Президента України вже дозволила суттєво покращити соціальний захист жителів краю, які найбільше його потребують. За словами Михайла Миколайовича, згідно з дорученням Президента України за результатами його поїздки до області у листопаді 2011 року на Герцаївщині з минулого року функціонує Всеукраїнський центр для людей з особливими потребами «Віра, надія, любов», у якому нині перебуває 168 люд ... Читати далі »
Переглядів: 382 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

Щиро вітаю вас з чудовим святом весни – Мерцішор. Цей день особливо радісний для нас, адже весняна пора приходить на заміну похмурим коротким зимовим будням. Разом із потеплінням повітря відбувається потепління у душі, і так само, як ламається крига на річці, ламається крига, яка сковує людські серця.

Весна обіцяє змінити все на краще, і ми починаємо вірити у те, що негаразди та неприємності залишаться десь у минулому, що їх забере із собою зима. А нова пора принесе разом із пахощами квітів нові надії, мрії та сподівання.
Мерцішор, як свідчить на­ро­дне повір’я, є передвісником весни, перемоги добра над злом, пробудженням від зимової сплячки усього живого. Тому хочу від усього серця побажати вам, дорогі жителі міста, щоб разом з приходом весни до ваших домівок завітали такі супутники життя, як  здоров’я, радість та добробут. Нехай кожен наступний день дарує вам мудрість у справах, вірність у дружбі та кохання у серці!  
Віталій МИХАЙЛІШИН, ... Читати далі »
Переглядів: 391 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

Коли був підлітком, мене так цікавила смерть, що іноді не витримував і починав розмови на цю тему. І, до речі, вони виявилися найбільш цікавими і змістовними розмовами. Якось особливо відчувалася людина поруч з тобою, її невигадане. Її життя відчувалося, як це не парадоксально. Мені досі легко згадати те відчуття, коли мій товариш, однокласник, говорячи про смерть, мимоволі заплющив очі від жаху, і я відчув так близько його хвилювання, що мені захотілося негайно його заспокоїти. Іноді мені здавалося, а, може, так це і було, сама атмосфера розмови не зближувала, а створювала дивну відстань, все ставало відчуженим, і відчувалося, що те саме відбувається і зі співрозмовником. Ми ніби обидва починали дивитися на це збоку. І саме світло, повітря, речі несли  якийсь інший, вже не зовсім звичайний сенс.

Розмовляв же я з дуже наївного міркування, обираючи тих, хто виглядав спокійніше, впевнені ... Читати далі »
Переглядів: 421 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

За що варто любити Василя Кожелянка навіть тим його землякам, які книг не читають? Мабуть, за те, що серед усіх можливих шляхів у житті він обрав найменш популярний у теперішньому середовищі. Він вирішив плекати і вирощувати свій талант, а міг плекати і вирощувати кар’єру. У журналістиці чи політиці. Мабуть, вистачило б і розуму, і хитрості, й наснаги. Однак він все ж таки вирощував талант насамперед, а не кар’єру. Такий ось дивний вибір, якщо вимірювати обивательською міркою.
Творча доля письменника тривіальна для Буковини у тому сенсі, що у  літературних колах його особливо не святкували (в офіційному сенсі). Щастя, що він був ще і людиною журналістського світу, де до нього ставилися з більшим розумінням.  І, звісно, приналежність до журналістики додавала йому популярності й уваги читачів. Що, очевидно, цінніше, аніж якісь помпезні вшанування, хоча і це не завадило б. Проте потрохи цей див ... Читати далі »
Переглядів: 393 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

Голова обласної ради Михайло Гайничеру підписав розпорядження про дату проведення третього пленарного засідання 14-ї сесії Чернівецької обласної ради VІ скликання.
На підставі частин 1, 14 статті 46-ї, статті 55-ї Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні”, пункту 2.2.6 розділу ІІ "Сесії обласної ради" Регламенту Чернівецької обласної ради VI скликання, пункту 2 протокольного рішення 14-ї сесії Чернівецької обласної ради VI скликання від 25.12.2012 №13/14 "Про проведення третього пленарного засідання 14-ї сесії обласної ради VI скликання", третє пленарне засідання 14-ї сесії обласної ради VІ скликання відбудеться о 10-й годині 14 березня 2013 року в сесійній залі Чернівецької обласної ради (м. Чернівці, вул. Грушевського, 1).
На сесію запрошуються народні депутати України від Чернівецької області, голова та заступник голови обласної державної адміністрації, прокурор Чернівецької області, голови Апеляційного і Господарського судів Чернівецької області та Чернівецького ... Читати далі »
Переглядів: 314 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

З 2 квітня 2012 року 1511 буковинців зателефонували на спеціальний мобільний телефон за номером  091 33 111 33 до голови Чернівецької ОДА
Ми­хай­ла Папієва.
Значна частина питань, по­ру­шених у клопотаннях, були ви­рішені в робочому порядку. За 510-ма дзвінками завели контрольно-реєстраційні картки та надали доручення відповідним підрозділам та установам.
Переглядів: 314 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

За перемогу змагалися 52 кращі педагоги Буковини, оцінювало яких професійне журі – 45 викладачів вищих навчальних закладів краю, з яких 3 – доктори наук, професори, 10 – кандидати наук та доценти.
– У загальному підсумку за 17 років область має 7 переможців та 14 лауреатів цього престижного освітянського змагання, – зазначив, вітаючи переможців та призерів конкурсу, голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв. – Торік у нас було двоє лауреатів у номінаціях «Англійська мова» та «Етика». Відрадно, що згідно з рейтингом цього року Буковина посідає перше місце в державі з інтегральним показником 21 бал, як і Миколаївська область.
Керівник виконавчої влади краю за І місце вручив  педагогам-переможцям дипломи, подарунки та грошові премії – 500 гривень.
Переглядів: 390 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

У Чернівцях - понад 220 кіосків, з яких лише 75 відповідають вимогам. Таким чином, прийнято рішення про винесення на сесію міської ради питання про те, що подовження договору оренди на земельну ділянку стане можливим тільки за умови реконструкції або заміни кіоску на затверджену форму. Головний архітектор міста Сергій Гомонович провів розмову з орендарями, і деякі з них з об’єктивних причин не можуть реконструювати свої малі архітектурні форми. Саме тому деякі кіоски «Молодьспортлото» демонтують. Один з кіосків, який належить ТзОВ «Редакція газети «Молодий бу­ковинець» (на вул. Чер­во­но­ар­мійській), потребує косметичного ремонту.
Переглядів: 383 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

Представник Львівського про­ект­ного інституту, який займається розробкою нового генерального пла­ну, рекомендує: розширення пло­щі міста на 360 гектарів за рахунок прилеглих сіл, благоустрій берегів річки Прут шляхом створення впорядкованих зон для відпочинку містян, винести на околицю міста туберкульозні та шкірвендиспансери, перенести Калинівський ринок, а також побудувати 2 нові кладовища – за Садгорою на межі міста і села Шубранець та в районі Чер­нівецького аеропорту.
Переглядів: 462 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

Студенти Буковинського державного медичного університету взяли участь в он-лайн лекції міністра охорони здоров'я України професора Раїси Богатирьової. Лекцію про реформування медичної галузі слухали понад 7 тисяч науковців та студентів 18 вищих медичних навчальних закладів України. Така форма спілкування в он-лайн режимі між міністром та студентами проходила вперше. Раїса Богатирьова запевнила, що спілкування в такому форматі триватиме й надалі. Міністерство охорони здоров'я відкрите для співпраці та готове проводити подібні форуми на обрану студентами тематику.
Переглядів: 340 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

Двадцять другого лютого екс-заступник начальника УМВС України в Чернівецькій області Іван Мир­ний, обраний народним депутатом за списком Партії регіонів, склав присягу у Верховній Раді. Він став 17-м народним депутатом, який має відношення до Буковини.
Івану Мирному 58 років, він керівник охорони бізнесмена Дмитра Фірташа, був у списку Партії регіонів під №79. Свого часу очолював управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України у Чернівецькій області.
Переглядів: 311 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

– У зв’язку з медичною реформою ми змушені ввести в навчальних закладах 350 ставок медсестер, – сказав на брифінгу директор департаменту освіти Чернівецької ОДА Михайло Бауер. – Зрозуміло, що це дуже багато, але до першого квітня в усіх освітянських закладах працюватимуть медсестри, – заявив директор департаменту.
Переглядів: 335 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

Святкова виставка-ярмарок, присвячена Між­народному жіночому дню, буде працювати на Соборній площі Чернівців з 2 до 13 березня. До участі у ярмарку запрошують суб’єкти підприємницької діяльності для здійснення святкової торгівлі товарами промислової групи, сувенірною продукцією, продукцією бджільництва тощо.
Запрошуються чернівчани та гості міста.
Переглядів: 383 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

Незабаром започаткують програму із забезпечення дітей-сиріт житлом після досягнення 18 років. Про це повідомив Президент України Віктор Янукович. За його словами, ніхто, крім держави, не може забезпечити умови для життя, можливості для отримання професії, житла для дітей-сиріт. «Ця програма обов’язково найближчим часом буде започаткована і окремим рядком увійде до бюджету. Ми встановимо такий облік у державі, де кожна дитина-сирота, яка досягла 18 років, уже буде мати право на отримання житла», – сказав Президент.
Переглядів: 354 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

Упродовж 2010-2012 років побудовано, реконструйовано, капітально відремонтовано та введено в експлуатацію 17 навчальних закладів. Область першою в Україні достроково виконала заходи Державної цільової соціальної програми «Шкі­льний автобус», в результаті чого підвезення дітей сільської місцевості до місць навчання і виховання забезпечено на 100%. Про це розповів журналістам керівник департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Михайло Бауер. Серед позитивних змін за 3 роки, окрім створення Буковинської Малої академії наук, посадовець назвав відкриття першого в Україні обласного навчально-реабілітаційного центру №1 та багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей, реорганізацію комунального закладу «Оршівський дитячий будинок», у якому нині навчаються різновікові групи дітей-сиріт та ді­тей, позбавлених батьківського піклування.
Переглядів: 379 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

На думку травознаїв, є чимало лікувальних настоянок і відварів, які допоможуть жінці поліпшити самопочуття у критичні дні. Звичайно, перш ніж застосувати їх, обов’язково проконсультуйтеся зі своїм лікарем.
При хворобливих і рясних менструаціях корисні такі трав'яні збори:
* Кора крушини – 1 ч. ложка, листя берези – 1 ч. ложка, верес звичайний – 1 ч. ложка з гіркою, квіти ромашки аптечної – 2 ст. ложки, лист м'яти перцевої – 2 ст. ложки, корінь валеріани – 2 ст. ложки. 1 ст. ложку суміші залити склянкою окропу, настоювати 30 хвилин, процідити і пити по склянці на день за кілька прийомів.
* Квіти глоду – 5 ст. ложок, квіти ромашки аптечної – 5 ст. ложок, трава деревію – 5 ст. ложок. 1 ст. ложку суміші залити склянкою окропу, поварити на повільному вогні 5-10 хвилин, процідити і приймати по 1 склянці вранці і ввечері.
* Трава хвоща польового – 2 ст. ложки, трава споришу – 2 ст. ... Читати далі »
Переглядів: 404 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

Чотирирічний шотландсь­кий хлопчик Фрейзер Бут, яко­му в півтора року поставили діаг­­ноз «аутизм», часто впадав в істерики та мав інші проблеми зі сприйняттям.
Щоби якось відволікти си­на, мати хлопчика інтуїтивно взяла з притулку без­­­дом­ного ко­та на прізвисько Біллі. Від­тоді Фрейзер і Біллі весь час разом. Мати Фрейзера намагається доглядати за си­ном весь день, але в неї є ще 15-місячна донька, тож кіт став справжньою нянею для хлопчика, коли мати зайнята. У процесі спілкування з котом аутизм Фрейзера поступово пом'якшується. Біллі розуміє, коли хлопчикові погано, підходить, намагається обійняти лапою або мур­коче. Фрейзер уже мо­же го­во­рити і гратися як зви­чай­на ди­­ти­на, реагувати на ба­тьків, зовнішні події. І хоча на­­пади роз­дратування все ще трапляються, коли хлопчик зі­штовхується зі складним зав­данням чи в нього щось не виходить, з появою в домі Біллі його стан з ... Читати далі »
Переглядів: 380 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz