НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Середа, 24.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 29
Як повідомили нам в УДСНС України у Чернівецькій області, через негоду керівним складом управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Чернівецькій області, начальники служб цивільного захисту районів та дві мобільні групи управління ДСНС протягом 22 березня проводили моніторинг шляхового сполучення на дорогах державного та місцевого значення.
При отриманні повідомлень про ускладнення проїзду на автошляхах до проблемних ді­лянок негайно направляли техніку УДСНС, служби автомобільних доріг у Чернівецькій області, УДАІ УМВС, що дало змогу запобігти утворенню автомобільних заторів. Ря­ту­вальники спрацювали на випередження і на момент уск­ладнення погодних умов у місцях, де могли виникнути ускладнення дорожнього руху, вже чергували рятувальники і спецтехніка, було розгорнуто 4 мобільні рятувальні пункти. Протягом 22-23 березня підрозділи УДСНС України у Чернівецькій област ... Читати далі »
Переглядів: 335 | Додав: Sunny | Дата: 29.03.2013 | Коментарі (0)

Чернівецькі дільничні міліціонери під час подвірного і поквартирного обходу містян виявили 19 патронів різного калібру в 20-річного чернівчанина, який був раніше судимий за скоєння майнових злочинів. Вилучене направили на експертизу.
Цей факт внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань, за правовою кваліфікацією ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Дільничним вдалося також встановити, що молодик причетний до скоєння інших злочинів. Зокрема, із кафе на Ка­ли­нів­сь­кому ринку хлопець викрав мобільний телефон та гаманець. Крім цього, юнак зізнався, що тричі проникав у житловий будинок жителя Садгірського району, звідки викрав майно на 2400 гривень. Наразі зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання, а слідчі відкрили нові кримінальні провадження вже за статтею 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.
Переглядів: 367 | Додав: Sunny | Дата: 29.03.2013 | Коментарі (0)

Днями до міліції звернувся приватний підприємець із заявою про те, що невідомий з крамниці викрав ноутбук вартістю 3000 гривень та 700 гривень. Відтак за вчинення крадіжки з магазину в селі Мошанець дільничні інспектори Кель­ме­нецького райвідділу міліції затримали місцевого жителя. Під час проведення подвірного обходу місцевих жителів у рамках профілактичних заходів "Візит" дільничним інспекторам вдалося з’ясувати, що до цієї крадіжки причетний 24-річний мешканець цього ж села. Правоохоронці затримали молодика та вилучили в нього крадений ноутбук та частину коштів. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кри­мінального кодексу України, яке передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.
Переглядів: 383 | Додав: Sunny | Дата: 29.03.2013 | Коментарі (0)

Днями в прокуратурі Чернівецької області відбулося розширене засідання колегії  цього правоохоронного органу.  Йшлося про стан дотримання законодавства щодо охорони здоров’я, соціального захисту дітей-інвалідів і дітей з вадами розвитку, а також прокурорського нагляду на цьому напрямі діяльності.

Зазначено, що органи прокуратури Чер­нівецької області вживали певні заходи щодо посилення правозахисної діяльності у сфері охорони здоров’я  та соціального захисту дітей-інвалідів та дітей з фізичними вадами. Лише упродовж цього  року в зазначеній сфері прокурори порушили одне кримінальне провадження, внесено 30 документів реагування, за результатами їхнього розгляду до відповідальності притягнуті 24 посадові особи, в тому числі – 14 з органів контролю. За прокурорського втручання на користь дітей згаданої категорії  відшкодовано 124,8 тис. грн. Водночас є  низка проблемних питань, які потребують невідкладного вирішення. Погір­шується стан здоров’я неповн ... Читати далі »
Переглядів: 313 | Додав: Sunny | Дата: 29.03.2013 | Коментарі (0)

Днями на Буковині відбулись урочисті збори солдатів та ветеранів внутрішніх військ Міністерства внутрішніх cправ України з нагоди 21-ї річниці з дня створення. На збори запросили представників обласної та місцевої влади, ветеранів та солдатів внутрішніх військ України. Заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Бурлака також взяв участь в урочистостях з нагоди відзначення в краї Дня внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України. Вітаючи військовиків з професійним святом, заступник керівника виконавчої влади краю зазначив, що непрості будні військових вимагають від кожного з них фаховості, зразкової дисципліни, граничної мобілізації сил, постійної готовності прийти на допомогу тим, хто потрапив у біду.
Зауважимо, що у Чернівцях особовий склад 2-ї стрілецької роти військової частини 1241 внутрішніх військ МВС України виконує завдання з охорони громадського порядку і м. Чер­нівці, забезпеченні засідань Апеля­ційногого суду, робить вагомий внес ... Читати далі »
Переглядів: 383 | Додав: Sunny | Дата: 29.03.2013 | Коментарі (0)

Двадцять четвертого березня у селі Ло­мачинці Сокирянського району горів житловий будинок місцевого мешканця 1929 року народження.
На місце події виїжджали вогнеборці міста Новодністровськ та місцева пожежна команда села Ломачинці. Рятувальники прибули за лічені хвилини. На момент виникнення пожежі в будинку перебували власник та його дружина 1938 року народження. Вогнеборці увійшли в приміщення, однак через сильне задимлення, яке утворилося на пожежі, допомогти людям вже не було змоги. Вогнеборці за короткий проміжок часу ліквідували пожежу. Вогнем знищено побутову техніку та речі домашнього вжитку. Рятувальники зберегли від знищення 1 будівлю. Того ж дня у Чер­нів­цях на вул. Мініна виникла пожежа в житловому будинку. Повідомлення надійшло від сусідки, яка помітила пожежу вже тоді, коли вогнем була охоплена кімната будинку. На місце події прибули вогнеборці Державної пожежно-рятувальної частини №1 обласного центру. Ря­ту­вальники, використовуючи апарати захисту органів дихання, у ... Читати далі »
Переглядів: 335 | Додав: Sunny | Дата: 29.03.2013 | Коментарі (0)


За добу 22 березня випало до 40 міліметрів снігу. Місячна норма опадів складає 32 міліметри. Ситуація досягла критеріїв стихійного гідрометеорологічного явища.
А з 22 по 25 березня загальний рівень опадів у різних районах Чернівців склав від 23 до 46 міліметрів, що становить 64-128% місячної норми. У період з 21 по 23 березня цього року в Чернівцях спостерігалися складні погодні умови: сильний та дуже сильний сніг. Висота снігового покриву становить близько 13 см. Снігопади супроводжувалися сильним вітром, максимальні пориви якого сягали 15-20 м/с. На початку квітня синоптики прогнозують потепління.
Переглядів: 306 | Додав: Sunny | Дата: 29.03.2013 | Коментарі (0)

За майже 100 тисяч гривень судмедексперти придбали три надсучасні мікроскопи німецької фірми «Olympus», вартістю понад 20 тисяч гривень кожен, та шість мікроскопів «Мікмед-5» виробництва Санкт-Петербурга (Росія).
За чверть мільйона гривень придбали газово-рідинний хроматограф "Кристал-2000". Із його допомогою здійснюють кількісний аналіз отруйних речовин – наркотичних і токсичних, які містяться у всіх середовищах людського організму: в крові, сечі, спинномозковій рідині.
Працівники судово-медичної експертизи планують згодом купити санні мікротоми та апарати для автоматичної проводки тканин.
Переглядів: 351 | Додав: Sunny | Дата: 29.03.2013 | Коментарі (0)

У рамках телепроекту «Діалог з країною» до Президента України Віктора Януковича надійшло 78 звернень від жителів Чернівецької області.
Зокрема, за інформацією відділу, жителю міста Чернівці, інваліду війни І групи, за його згодою видано 2 путівки на санаторно-курортне лікування (на заявника та супроводжуючу особу) в санаторій «Ветеран» міста Алушта. Позитивно вирішено і питання щодо працевлаштування жительки села Кулівці Застав­нів­ського району, яку призначено на посаду вчителя світової літератури у Кулівський навчально-виховний комплекс на умовах строкового договору з 01.03.2013 р. до 24.05.2013 р. з тижневим навантаженням 10 годин. За умови отримання нею відповідної фахової освіти строковий договір буде продовжено. Відпо­відно до рішень територіальних комісій з надання матеріальних допомог 7 буковинцям, які звертались до Глави держави в рамках проекту «Діалог з країною», надано матеріальну допомогу для часткового вирішення соціально-побутових умов, ще 2 буковинцям у межах фінанс ... Читати далі »
Переглядів: 310 | Додав: Sunny | Дата: 29.03.2013 | Коментарі (0)

Буковинка Регіна Венке, яка працює на «Трембіті», встановила рекорд – вона безперервно пропрацювала майже 64 роки на одному підприємстві.
На «Трембіту» Регіна Венке прийшла у 1949 році, пропрацювала до 2013 року. На пенсію вийшла 11 березня цього року.
Переглядів: 388 | Додав: Sunny | Дата: 29.03.2013 | Коментарі (0)

Станом на 22 березня 2013 року для проведення виплат державної допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям упродовж березня цього року отримано субвенцію з Державного бюджету України понад 84 млн. гривень. Ці кошти розподілено по районах та перераховано на поштові відділення і рахунки банківських установ. Виплата допомог соціально вразливим категоріям громадян проведена своєчасно і у повному обсязі.
Переглядів: 282 | Додав: Sunny | Дата: 29.03.2013 | Коментарі (0)

Головою новообраної Громадської ради знову обрали знаного вченого та громадського діяча краю, професора Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича Анатолія Круглашова.
Його заступником став Володимир Старик, голова товариства «Україн­ський Народний Дім у Чернівцях», якого обирали на цю посаду в попередньому скликанні.
Переглядів: 326 | Додав: Sunny | Дата: 29.03.2013 | Коментарі (0)

Розпочав свою роботу Міжнародний музичний табір для 300 чернівецьких школярів, які виявили бажання навчатися протягом весняних канікул хоровому співу та грі на музичних інструментах. Цей культурно-освітній виховний проект відбувається за сприяння Чернівецької міської ради та громадської ініціативи "Рідне місто” під керівництвом досвідченої диригентки і викладача зі США Констанції Фортунато.

Переглядів: 308 | Додав: Sunny | Дата: 29.03.2013 | Коментарі (0)

Чернівецька ОДА пропонує керівникам місцевих органів влади звернутися до фермерських та сільськогосподарських підприємств з проханням посприяти селянам у проведенні весняних польових робіт, зокрема допомогти технікою.
Також доручено керівникам РДА та райуправлінь агропромислового розвитку взяти під опіку пасовища в усіх населених пунктах, а, при необхідності, зорати їх, підживити та засіяти.
Переглядів: 306 | Додав: Sunny | Дата: 29.03.2013 | Коментарі (0)

Відбулося засідання обласного штабу з координації та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території області, на якому йшлося про готовність служб цивільного захисту населення, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування до пропуску весняного паводка, пов’язаного з різким таненням снігу.
Як інформував під час засідання штабу начальник Дніс­тро­в­сько-Прутського басейнового уп­рав­ління водних ресурсів Ян Дзю­ба, розроблено схему сповіщення та порядок дій відповідних служб при загрозі або погіршенні гідрологічної ситуації на основі аналізу особливостей формування паводків.
«Ми готові до проведення першочергових рятувальних робіт з ліквідації надзвичайних ситуацій, пов’язаних з паводком та повінню, – зауважив під час засідання штабу начальник управління Дер­жа­в­ної служби з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області Едуард Брат­ко. – У підпорядкованих підрозділах у постійній готовності знаходя­ться 11 веслових  та 4 моторні чов­ни. Підрозділи за­безпечені з ... Читати далі »
Переглядів: 389 | Додав: Sunny | Дата: 29.03.2013 | Коментарі (0)

Вчора, 27 березня, голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв зустрівся з Генеральним Консулом Угорщини у м. Ужгород Йожефом Бачкаі та віце-консулом Угорщини в Ужгороді Ендре Саліпскі. Під час зустрічі йшлося про підготовку виступу Будапештського театру оперети у Чернівцях.
Угорські артисти прибудуть до Чер­нівців із оперетою «Сільва (Коро­лева Чар­­­даша)» легендарного композитора Імре Кальмана.
До нашого міста приїде команда із 112-ти людей, серед яких оркестранти і танцюристи. У цьому складі артисти відвідають також Уж­го­род, Івано-Фран­ків­ськ та Львів.
 Михайло Папієв подякував Йожефу Бачкаї за цей благодійний мистецький дарунок буковинцям та запевнив, що візит Будапештської оперети до Чер­нів­ців відбуватиметься за всебічної під­трим­ки крайової влади. "Буко­вин­ський слухач і глядач оціни­ть таку непересічну мистецьку подію. Очевидно, і в май­бут­ньо­му виступи Бу­дапештської оперети та інших мистецьких колективів Угор­щи­ни в нашому краї почастішають, ... Читати далі »
Переглядів: 329 | Додав: Sunny | Дата: 29.03.2013 | Коментарі (0)

Чернівчанка Любов Корчагіна, яка займається візажем 6 років, перемогла у відкритому чемпіонаті з перукарського мистецтва та візажу «Молоді таланти України», що відбувся у Дніпропетровську. Вона перемогла у номінації Full Fashion Look – макіяж.
У цьому чемпіонаті вона взяла участь вперше.
Переглядів: 365 | Додав: Sunny | Дата: 29.03.2013 | Коментарі (0)

Зі скаргами на біль у спині медики зіштовхуються майже  так само часто, як із випадками ГРВІ. Причин у такого болю може бути безліч, та одним із найпоширеніших захворювань опорно-рухового апарату вважають остеохондроз.
Хвороба вражає міжхребцеві диски. У здорових людей міжхребцевий диск – це м'яка хрящова прокладка між хребцями, яка відіграє роль амортизатора і не дає хребцям «стукатися» один об одного при русі. У хворого на остеохондроз міжхребцевий диск поступово стоншується, втрачає пружність. Деформований диск тисне на нервові закінчення і перестає бути хо­рошим амортизатором. Результатом цих змін зазвичай буває біль у спині, який посилюється після фізичного навантаження або довгого перебування в незручній позі.
Для того, щоб поставити діагноз «ос­тео­хондроз», необхідно провести рент­генівське обстеження і з'ясувати, на­скільки далеко зайшли зміни в хребті. Якщо захворюван ... Читати далі »
Переглядів: 394 | Додав: Sunny | Дата: 29.03.2013 | Коментарі (0)

Це ефективний протимікробний засіб. Розтерте насіння чорної редьки з успіхом використовують у вигляді компресів і примочок для лікування екземи і якнайшвидшого загоєння гнійних ран.
При запаленні горла і легенів рекомендують вживати редьку як відхаркувальний за­сіб. Екстракт редьки допомагає очистити тіло від пігментації. Для цього з бульби вичавлюють сік, змішують його в рівних пропорціях з вином, випарюють в закритому кришкою посуді до загустіння, а потім змащують екстрактом проблемні місця. Крім цього, його приймають по 1 ч. л. тричі на день. Тим, хто страждає анемією (недокрів'ям), для поліпшення стану потрібно змішати порівну за обсягом свіжовичавлені соки редьки і столового буряка, а потім пити цю суміш ковтками кілька разів на день.
Щоб камені з жовчного міхура швидше виходили, разом з призначеними лікарем ліками треба щодня пити свіжовичавлений сік з редьки. Вжи­ваючи до 2 с ... Читати далі »
Переглядів: 383 | Додав: Sunny | Дата: 29.03.2013 | Коментарі (0)

Навесні більшість овочів та фруктів минулого врожаю вже не містить достатньої кількості вітамінів, проте у них все ще є інші корисні для здоров’я речовини.
Капуста. Після теплової обробки не втрачає, а примножує свої корисні властивості. При квашенні вміст вітаміну С в капусті збільшується втричі, а молочна кислота, що утворюється в процесі квашення, сприяє розщепленню і кращому засвоєнню білків.
Помідори. Головна їхня цінність - у вмісті потужного антиоксиданту лікопіну, який краще вивільняється і засвоюється в обробленому стані (при запіканні і тушкуванні). Тому навіть сирі помідори радять посипати сіллю – так корисні речовини будуть краще засвоюватися.
Морква. У вареному коренеплоді міститься втричі більше антиоксидантів, ніж у сирому. Бета-каротин, що міститься в моркві, організм може отримати тільки з вареного овочу.
Буряк. Сирий буряк містить більше біологічно цінних ре ... Читати далі »
Переглядів: 439 | Додав: Sunny | Дата: 29.03.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz