НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Вівторок, 23.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 07
Артем Семенюк вручив два реанімобілі Кельменецькій і Сокирянській районним лікарням, а також передав свою зарплату Сокирянському районному центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.
Минулого тижня депутат Верховної Ради України від 204 округу Артем СЕМЕНЮК вручив Кельменецькій та Со­кирянській районним лі­кар­ням два реанімобілі. Ключі від реанімобілів марки «Мер­седес-Бенц», за дорученням благодійників, народний депутат передав головним лікарям Миколі ЛИЧУКУ та Миколі МІСЮРКУ.  Сучасні карети «швидкої» були вкрай необхідними, тож тепер медики мають більш сприятливі умови для оперативного порятунку жителів. Адже завдяки сучасній медичній апаратурі, якою оснащений автомобіль, можна навіть у короткий термін надавати медичну допомогу на належному рівні.


На врученні були пр ... Читати далі »
Переглядів: 380 | Додав: Sunny | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Кажуть, що Міністерство освіти й науки вже давно варто перейменувати на Міністерство жінок. Адже ні для кого не є таємницею співвідношення сильної та слабкої статі в освіті. А в Між­на­род­ний жіночий день – 8 Березня – це співвідношення набуває особливої актуальності. Про це добре знають у міському управлінні освіти, де колектив працівників на 85% складається з жінок.
Начальник управління ос­віти Чернівецької міської ради Валентина МАЛИШЕВСЬКА вже багато років працює в освітянській сфері й чудово знає, почому там ківш лиха. Вона охоче розповіла про становище сучасної жінки-педагога та морально-психологічний клімат у своєму колективі.
– У нас, можна сказати, найбільша жіноча організація міста, – каже Валентина Се­ме­нівна, –  частка чоловіків становить лише близько однієї десятої від загальної кількості педагогів. А є освітянські установи, де взагалі нема мужчин. Працюю вже досить давно, і в ус ... Читати далі »
Переглядів: 492 | Додав: Sunny | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

НА ПРОСПЕКТІ НЕЗАЛЕЖНОСТІ НА РУРІ ПРИЧЕПИЛИ РОСІЙСЬКИЙ ПРАПОР
Днями відділення російського банку «ВТБ», що на проспекті Незалежності, 111, дозволило собі доволі свавільну з погляду чернівчан акцію – вивісити прапор Російської Федерації. Патріотично налаштованих громадян справедливо обурює цей вчинок. Хай знамена чужих держав майорять на щоглах біля іноземних консульств чи посольств, а вивішувати їх де заманеться – це вже занадто.
Микола ГУЦУЛЯК

Як ви ставитесь до того, що в центрі Чернівців вивісили прапор чужої держави?

Максим, менеджер з продажу:
– Я вважаю, що це знак неповаги до українського народу. Я розумію, що ми братські держави і все таке, але це вже перебір – вішати російське знамено в центрі Чернівців.

Іван, економіст:
– Негативно. Так не повинно бути, адже ми живемо в незалежній державі. В Росії, мабуть, прапор нашої держави ніхто не вивісив би, де заманеться ... Читати далі »
Переглядів: 340 | Додав: Sunny | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Керівники Чернівецької області зустрілись з делегацією Сучавського повіту
Голова обласної ради Михайло Гайничеру та голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв провели робочу зустріч з делегацією Сучавського повіту на чолі з головою Сучавської повітової ради Кетеліном Іоаном Некіфором.

Керівники Чернівецької області та Сучав­ського повіту обговорили можливість включення до проекту автомагістралі «Via Carpatia», яка пролягає від Прибалтики до Середземномор’я, ділянки, яка проходитиме через Чернівецьку область та Сучавський повіт. Оскільки це питання вирішується на рівні Європарламенту, було вирішено сприяти включенню зазначеного питання в порядок денний пленарного засідання сесії Європарламенту, а також підготувати звернення Чернівецької обласної та Сучавської повітової рад до європарламентарів з обгрунтуванням такої доцільності.
Розглядали питання розширення транскордонного сп ... Читати далі »
Переглядів: 332 | Додав: Sunny | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Четвертого березня в Чернівецькій області з коротким візитом перебував Надзвичайний і Повноважний Посол Австрійської  Республіки в Україні Вольф Дітріх Хайм. Під час його візиту з ним зустрівся голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв.
Були опрацьовані питання щодо заснування у Чернівцях Почесного консульства Австрії та призначення Почесним консулом Австрійської Республіки пана Сергія Осачука. Також йшлось про підписання оновленої Угоди про співпрацю між Феде­ральною землею Каринтія (Австрія) та Чернівецькою областю. Окрім цього, Михайло Папієв та Вольф Дітріх Хайм обговорили організацію «Буко­винського Діалогу-2013» у Сучаві, проект реставрації бейткадішима (будинку заупокійних молитов) на єврейському кладовищі міс­та Чернівці та проведення міжнародного Шум­петерівського економічного форуму в 2014 році.
Переглядів: 374 | Додав: Sunny | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

До початку літа запланували відкрити п’ять додаткових груп у чернівецьких дитсадках, у яких займатимуться приблизно 150 дітей. Хід ремонтних робіт у дитячих садочках №№36,45,46, де планують відкрити додаткові групи, перевірив секретар міської ради Віталій Михайлішин.
«У багатьох діючих дитячих садочках є чимало занедбаних приміщень, які роками пустували, – зазначає Віталій Михайлішин. – А всі ми знаємо, що на місця у цих установах є черга. Саме тому прийняли рішення провести ремонт у цих приміщеннях». Вартість ремонтних робіт становить близько одного мільйона гривень з міського бюджету.
Переглядів: 350 | Додав: Sunny | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

На черговій сесії Чернівецької міської ради схвалено звернення депутатів VІ скликання до прем’єр-міністра України М. Азарова щодо виділення цільових коштів місту Чернівці в сумі 9,6 млн. грн., як співфінансування на реалізацію двох міських програм. Зокрема програми модернізації, заміни, капітального ремонту та диспетчеризації ліфтів житлового фонду м.Чернівці на 2007-2012 рр. (продовжена на 2013-2017 рр.) на суму 5,6 млн. грн. і програми капітального ремонту та реконструкції окремих несучих конструктивних елементів будинків (балконів, балконних галерей, сушарок) комунальної власності територіальної громади м. Чернівці на 2010-2012 рр. (продовжена на 2013-2015 рр.) – 4,0 млн. грн.
Переглядів: 297 | Додав: Sunny | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Десять буковинок взяли участь у конкурсі «Успішна пані Чер­нівців-2013», що проводили водинадцяте за організації Чер­ні­вецького міського жіночого клубу «Ус­пішна чернівчанка» та за підтримки міської ради.
Цього разу тематикою конкурсу був космос.
Переможницею конкурсу «Успішна пані Чернівців-2013» стала Галина Коваль. Титул другої віце-міс здобула Людмила Краміна, першої віце-міс – Юліана Войтів.
Переглядів: 418 | Додав: Sunny | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

З 11.06.2012 р. у Першотравневому районі
м. Чернівці на виконання розпорядження Генерального прокурора України  від 04.06.12р. № 81 «Про організацію прийняття повідомлень на телефон «гарячої лінії» в органах прокуратури України» відкрито телефон «Гарячої лінії»  52-20-36.
На вказаний телефон ви можете зателефонувати та  повідомити прокуратуру Першотравневого району м. Чернівці про факти незаконного та протиправного втручання з боку контролюючих та правоохоронних органів у діяльність підприємств, установ, організацій та інших суб’єктів господарювання.
Переглядів: 351 | Додав: Sunny | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

ІНФОРМАЦІЯ
про використання коштів Державного бюджету України на утримання місцевих державних адміністрацій Чернівецької області за 2012 рік


Чернівецька обласна державна адміністрація
(найменування головного розпорядника коштів
державного бюджету)
7941010
(код програмної класифікації видатків
та кредитування бюджету)          
Здійснення виконавчої влади
в Чернівецькій області
(назва бюджетної програми)

Чернівецька обласна державна адміністрація в межах повноважень, затверджених у Законі України „Про місцеві державні адміністрації”, здійснює виконавчу владу на території області та реалізує повноваження, делеговані їй відповідними місцевими радами.
 За бюджетною програмою „Здійснення виконавчої влади у Чернівецькій області” на 2012 рік затверджено видатки  з урахуванням змін в сумі  61 млн. 740,9 тис. гривень, з них: загальний фонд - 58 млн. 266,4 тис. гривень,  спеціальний фонд - ... Читати далі »
Переглядів: 361 | Додав: Sunny | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин підписав розпорядження про забезпечення безкоштовного проїзду пасажирів у міському електротранспорті у святковий день 8 Березня цього року.
Розпорядження підписано відповідно до статті 42, підпункту 1 пункту 3 статті 50 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні”.
Переглядів: 285 | Додав: Sunny | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Чернівецька міська рада до 15 березня 2013 року підготує проект рішення про забезпечення поіменного голосування під час сесій місцевого парламенту.
Наразі у Чернівецькій міській раді діє електронна система голосування, яка дозволяє максимально деталізувати волевиявлення депутатів лише за результатами голосування фракціями.
Створено постійно діючу робочу групу, яка у стислий термін опрацює подані пропозиції щодо введення в дію системи поіменного голосування.
Переглядів: 283 | Додав: Sunny | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

У понеділок, 4 березня, голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв мав ділову зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Австрійської  Республіки в Україні Вольфом Дітріхом Хаймом. У зв’язку з цим апаратна нарада відбулась під керівництвом  першого заступника голови облдержадміністрації Георгія Галиця. Під час засідання розглянули кілька актуальних питань, серед яких реєстрація на ЗНО, стан  ремонтних робіт на дорогах області, туристична привабливість краю та дешеве житло.
Порядок на дитячих майданчиках
Георгій Галиць повідомив, що до першого квітня мають бути впорядковані усі дитячі майданчики. Крім цього, потрібно обов’язково перевірити відповідність кожного дитячого майданчика усім вимогам безпеки. Посадовець доручив головам районних адміністрацій та рекомендував Чернівецькій і Новодністровській міським радам провести інвентаризацію усіх дитячих майданчик ... Читати далі »
Переглядів: 485 | Додав: Sunny | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Шановні працівники нотаріату! Зараз на розгляді у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ касаційна скарга, подана юридичним відділом Чер­нівецької міської ради та обласною прокуратурою на рішення Шевченківського районного суду м. Чернівці та Черні­вецького обласного апеляційного суду щодо квартири Валерії Фірсанової  на вул.Главки, 14.
У зв’язку з  тим, що спірна справа перебуває на розгляді у судах вищої інстанції, колеги покійної по депутатському корпусу, викладачі філологічного факультету Чернівецького національного університету ім.Ю.Федь­ковича та журналісти газети "Свобода слова” просять вас бути пильними, оскільки точаться чутки, що згадану квартиру можуть продати до остаточного рішення суду.        
Не дайте себе втягнути у брудні ігри довкола згаданого житла!

Переглядів: 300 | Додав: Sunny | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Четвертого березня голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв провів брифінг з представниками районних та обласних ЗМІ. Спершу очільник крайової виконавчої влади привітав присутніх з настанням весни і висловив сподівання, що все заплановане вдасться втілити в життя. Відтак Михайло Миколайович презентував здобутки Буковини за три роки президентства Віктора Януковича, розповів про проблемні питання та шляхи їхнього вирішення.

 БУКОВИНА ВІДЧУВАЄ ПІДТРИМКУ ПРЕЗИДЕНТА

За словами Михайла Папієва, починаючи з 2010 року, Україна і Буковина зокрема виходили зі складної ситуації, щоб стати на шлях стабільного розвитку.
Ї– Найголовніше, чого нав­чив нас за ці три роки Віктор Федорович Янукович, – це віра у власні сили. І це дуже важливо. Сьогодні Україна здатна і має всі можливості власними силами, об’єднавшись і суспільно, і політично, вирішити свої проблеми та створити справжнє європейське майбутнє ... Читати далі »
Переглядів: 397 | Додав: Sunny | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Відбулось засідання колегії обласної ради, яке провів голова обласної ради Михайло Гайничеру. В роботі колегії взяв участь голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв. Присутні заслухали інформацію Головного фінансового управління облдержадміністрації про підсумки виконання обласного бюджету за 2012 рік.

Йшлося про основні показники виконання доходної та видаткової частин обласного бюджету за 2012 рік, стан дебіторської та кредиторської заборгованості установ обласного бюджету, трансферти, отримані з Державного бюджету, розміщення тимчасово вільних коштів на вкладних рахунках в установах банків та стан фінансування обласних програм. Члени колегії обговорили дату проведення, порядок денний і регламент роботи 15-ї сесії обласної ради, яку вирішено провести 14 березня 2013 року.
Відповідно до розпорядження голови Чернівецької обласної ради № 48 від 4 березня 2013 року «Про скликання 15-ї сесії Чернівецької обласної ради VI скликання», на підставі частин 1, 14 статті 4 ... Читати далі »
Переглядів: 410 | Додав: Sunny | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Чергову нагороду найвищого ґатунку здобула 20-річна чернівчанка Лідія Січенікова, котра вже давно вигравала майже все на юніорському рівні. А цього разу Ліда стала чемпіонкою Європи серед дорослих у складі збірної команди України.
На Чемпіонаті Європи зі стрільби з лука в приміщенні, який проходив з 26 лютого по 3 березня цього року у польському місті Жешув, Буковину в складі збірної України представляли двоє спортсменів – молода, але вже титулована Лідія Січенікова (1993 р.н., «Спартак», «Ди­намо», ЧТЕІ КНТЕУ, ШВСМ, тренер – Олег Осипенко), яка змагалась серед жінок, та її ровесник Валентин Собко (1993, ШВСМ, ФСТ «Україна», Віталій Яр­мис­тий), котрий змагався серед юні­орів.
У кваліфікації особистих змагань Лідія Січенікова показала другий загальний результат (586 очок), лише одним пунктом поступившись росіянці Наталії Єрдинієвій. Але в олімпійському раунді до медалей наша землячка не ... Читати далі »
Переглядів: 363 | Додав: Sunny | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Одразу троє представників Буковини у складі збірної команди України взяли участь у Чемпіонаті Європи з легкої атлетики в приміщенні, котрий проходив з 1 по 3 березня у столиці Швеції Стокгольмі. А  наша землячка – бігунка на 800 м Наталка Лупу – змогла піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу пошани.
Усі троє буковинців вступили у боротьбу першого ж дня змагань – в п’ятницю, 1 березня. На жаль, стрибунка потрійним Руслана Цихоцька не змогла подолати кваліфікаційний бар'єр у своїй дисципліні і з результатом 13 м 10 см припинила виступи на ЧЄ. А ось у наших бігунів виступи вдалися набагато краще. І Наталка Лупу, і, що було більш несподівано, молодий Тарас Бибик впевнено подолали попередній раунд, фінішувавши у своїх забігах на 800 м на другому місці.
Ввечері наступного дня на наших земляків очікувало випробовування наступним «колом пекла» – півфінали. І це випробування буковинські лег ... Читати далі »
Переглядів: 385 | Додав: Sunny | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

«Меркурій» (Чернівці) – «Спорт­лідер-2» (Хмельницький) – 5:2 (1:2)
2 березня. ФОК «Олімпія». 300 глядачів.
«Меркурій»: Удовиченко, Париський; Янчик, Рибак, Ткачук, Химяк, Гончар, Давидний, Таріца, Бакалярик, Маковійчук, Школьний. Тренер – Віктор Мглинець.
«Спортлідер-2»: Тимощук, Алек­сейчук; Філь, Ситнік, Малишевський, Шеремета, Рибчинський, Атаманюк, Мартинюк, Монастирський. Тренер – Вадим Рефель.
Голи: 0:1, Атаманюк (12), 0:2, Мартинюк (18), 1:2, Янчик (19, пен.), 2:2, Янчик (24), 3:2, Химяк (29), 4:2, Рибак (32), 5:2, Рибак (40).
Попередження: Мартинюк (20), Філь (24), Рибчинський (31).
У передостанньому турі другого кола першості України з футзалу серед команд першої ліги чернівецький «Меркурій» приймав аутсайдера групи «А» (Захід) команду «Спорт­лідер-2».
Здавалося б, що наші хлопці не матимуть жодних проблем у грі з хмельницькими дублерами, однак хо­лод­ним душе ... Читати далі »
Переглядів: 384 | Додав: Sunny | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Наприкінці лютого під керівництвом міськспортуправління провели змагання зі спортивного орієнтування „Буковинська зима-2013”.
Шар снігу не дозволив провести змагання у лісі, тому їх провели  в одному з житлових масивів міста –„Мікрорайон”. Вдалим було рішення обрати для центру змагань приміщення КДЮСШ міськспортуправління.
Змагання, на які  заявилось  майже 100 учасників,  пройшли цікаво та динамічно.  Оперативне та якісне проведення,  цікаві дистанції,  церемонія нагородження, толерантна атмосфера на змаганнях –  все це  залишило для учасників позитивні враження.
Переможцями  в різних вікових  категоріях стали Ігор Омельченко (чоловіки), Влад Мордасов (хлопці, U-16), Олег Ленюк (юнаки, U-14), Роман Мінтянський (діти, U-12); Любов Кирилова (жінки), Діана Ясько (дівчата, U-16), Яна Кукуляк (дівчата, U-14), Валентина Білобрицька (дівчатка, U-12), Валентина Бевзо (жінки-ветерани).
Переглядів: 352 | Додав: Sunny | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

VII тур (2 березня)
Група «I»
«УБОЗ-Даяна» – ДПС-Єврошоп – 1:0
«Динамо-Мангер» – «Бест-Біла» – 3:1
«Сокіл» – ФК «Шишківці» – 2:2
«Золота скеля» – «Чернівці-Газ» – 7:2
Група «II»
«Форвард» – «Автоплаза» – 3:0
ФК «Лідер» – УДСБЕЗ УМВС – 2:2
«Льодовий майданчик» – «Скриня» – 4:2
«Дрім-Тім» – ПАТЕК «Обленерго» – 5:0

Перенесені ігри (3 березня)
Група «I»
«Золота скеля» – «Бест-Біла» – 1:2
«Сокіл»  – ДПС-Єврошоп – 1:5
«Динамо-Мангер»  – «УБОЗ-Даяна» – 4:1
ФК «Шишківці» – «Чернівці-Газ» – -:+
група «II»
ПАТЕК «Обленерго» – «Форвард» – 1:6
«Автоплаза» – ФК «Лідер» – 4:2
УДСБЕЗ УМВС – «Льодовий майданчик» – 1:3
«Скриня» – «Дрім-Тім» – 2:3


В суботу, 9 березня, у півфіналі зустрічатимуться:
«Динамо-Мангер» – «Дрім-Тім»
«Форвард» – «УБОЗ-Даяна»
Того ж дня відбудеться матч за третє місце і фінал.
Фінальне становище команд на другому етапі:
Група І        І   ... Читати далі »
Переглядів: 370 | Додав: Sunny | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

З історії МІСЦЕВИХ політтехнологій
Відомий, вже стертий і заяложений вислів про те, що у Чернівцях колись було більше «книгарень, аніж кав’ярень», з плином часу може перетворитися на менш банальний і більш реалістичний: в цьому місті більше виходить книг, аніж є читачів.  Інтерес до книг стає меншим і перетікає до Інтернету. Але, зауважимо, книги, подекуди, більш гурманське задоволення, в якому більше смачних подробиць і несподіваних відкриттів, що продукує більше власних думок. А це взагалі-то корисно для голови.  Тож, гадаємо, будуть цікавими невеличкі огляди книжок, які вийшли на Буковині.
До книг зі смачними і навіть приголомшливими подробицями належить, наприклад,  книга нарисів «Ucrainica» Карла Еміля Францоза у перекладі професора Петра Рихла. Де б ви могли ще дізнатися про буковинських монголів, або про те, як тхнуло у містечках Гали­чини і гарно пахло на Буковині, крім того, ще про те, як тонко, ду ... Читати далі »
Переглядів: 423 | Додав: Sunny | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Важко щось порадити чоловікам, які напередодні жіночого свята гарячково гасають магазинами або намагаються влаштувати коханим запаморочливий сюрприз. Адже універсального подарунка нема, і те, що ощасливить одну, неабияк розчарує іншу. Втім, правило, мабуть, одне: якщо ваш презент дасть зрозуміти жінці, що ви насправді її цінуєте, знаєте її мрії та смаки, а не просто відбулися, нехай і недешевою, дрібничкою, яка зовсім їй не до душі, – вважайте, влучили в ціль.

Рейтинг найгірших подарунків
◄ 1-е місце. Як свідчить опитування на одному з жіночих Інтернет-сайтів, найбільше чарівні панянки не люблять, коли їм дарують дешеву біжутерію.
◄ 2-е місце. Товари з інтим-магазинів. Більшість жінок вважатиме такий пода­рунок вульгарним.
◄ 3-є місце. Не зрадіють леді й стрибку з парашутом або іншим екстремальним розвагам.
◄ 4-е місце. Брелоки, статуетки, м’які іграшки чим ... Читати далі »
Переглядів: 407 | Додав: Sunny | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz