НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 28.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 12
Культурні здобутки…
Як повідомляє управління культури обласної державної адміністрації, у Чернівцях відбувся VМіжнародний конкурс юних виконавців на духових та ударних інструментах «Сурми Буковини», заснований з метою виявлення музично-обдарованої молоді, сприяння розкриттю її творчої індивідуальності, підвищення виконавського рівня, обміну досвідом гри на духових інструментах.
Конкурс базується на кращих традиціях буковинського музичного мистецтва і, зокрема, духової музики.
Цього року у конкурсі взяли участь 89 учасників з України, Республіки Білорусь, Болгарії та Російської Федерації. Журі на чолі з всесвітньовідомим музикан ... Читати далі »
Переглядів: 390 | Додав: Informer | Дата: 12.04.2013 | Коментарі (0)

Днями на чернівецьких сайтах з’явилася інформація, що місцеві "афганці” вимагають звільнити головного лікаря Чернівецького обласного госпіталю для інвалідів Вітчизняної війни Манолія Мигайчука. У так званій заяві, яка гуляє нетом, нема конкретних прізвищ і підписів шукачів справедливості. Йдеться про те, що організації  ветеранів війни Афганістану беруть на себе  відповідальність  заявити про «самоусування від виконання своїх обов’язків головного лікаря, систематичний тиск на працівників з погрозами про звільнення, ремонти за рахунок коштів медперсоналу і пацієнтів, зловживання коштами, відсутність гарячого душу, погіршення харчування  хворих...».

Заява за власними нормами
Голова чернівецької міської організації УСВА Михайло Коломієць відповів, що заяву справді готували його підопічні. І зараз її подали до Чер­нівецької ОДА.
... Читати далі »
Переглядів: 478 | Додав: Sunny | Дата: 12.04.2013 | Коментарі (0)

У понеділок відбулася чергова апаратна нарада під керівництвом голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва. Спершу очільник крайової влади повідомив про нещодавнє перебування у Кабінеті Міністрів України. Під час поїздки до столиці Михайло Миколайович мав низку зустрічей з керівництвом уряду. Одне з проблемних питань, яке обговорювали в Києві, – негайний ремонт мостів (в Атаках і Звенячині).

З моста у воду
– От ніби відчував, що Служба автомобільних доріг профукає це питання, як і багато інших. Мені вчора надіслали фотографії з проваленою плитою на мосту. Як можна довести до такого стану? Ви навіть не повідомили мені про це питання. А розказуєте анекдоти про виділені мільйони. Ви знаєте, що таке виділені гроші? Виділені гроші – це грудень. А зараз треба негайно братися за ремонтні роботи. Ну, не можна ж так спати.  Як можна  дочекатися, щоб впала плита? – звернувся Михайло Миколайо­вич до начальника Служби автомобільних доріг у Чернівецькі ... Читати далі »
Переглядів: 352 | Додав: Sunny | Дата: 12.04.2013 | Коментарі (0)

Сьомого квітня на трасі Чернівці-Київ поблизу села Атаки Хотинського району обвалилася частина мосту через річку Дністер, який з’єднує Чернівецьку та Хмельницьку області. Рух транспорту було частково обмежено та здійснено по правому боці  проїжджої частини. Губернатор Чернівецької області одразу доручив обласному автодору найближчим часом провести ремонтні роботи.
Відтак було виставлено та вк­лю­чено реверсивні світлофори, які регулюють односторонній рух по­чергово. За даними служби автодоріг у Чернівецькій області, пош­кодження спричинили не зовнішні чинники, а зношеність конструкцій, оскільки міст збудовано 1956 року. Відтоді його жодного разу капітально не ремонтували, а потік транспорту і його вага зросли у десятки разів. Начальник служби автомобільних доріг у Чер­ні­вецькій області обіцяв, що протягом тижня міст від­ре­мо­н­тують і рух ві ... Читати далі »
Переглядів: 450 | Додав: Sunny | Дата: 12.04.2013 | Коментарі (0)

Скільки мільйонів машин треба для заповнення всіх ям?
З приходом справжньої кліматичної весни влада нарешті взялася за ремонт доріг. 10 квітня у місті вперше після зими запустили асфальтний завод комунального підприємства МіськШЕП з метою виконання планів із поточного ремонту мереж. За словами секретаря міської ради Віталія  Михайлішина, капітальний ремонт доріг розпочнуть через 2 місяці і закінчать до кінця другого - початку третього кварталів.

Першим відчуло на собі ефек­тивність запущеного ас­фальтного заводу дорожнє полотно біля залізничного переїзду на вулиці Чкалова. Цього ж дня підлатали ями на кільці біля готелю «Турист», частково обмеживши там рух. Як повідомляє прес-служба міської ради, наприкінці тижня розпочнуть ремонт вулиці Черво­но­ар­мій­ської та на вул. Садовій. Потужність завод ... Читати далі »
Переглядів: 340 | Додав: Sunny | Дата: 12.04.2013 | Коментарі (0)

Це підтверджують європейські дипломати та вітчизняні економісти
Об’єднання Державної митної і Податкової служб у Міндоходів і зборів уже третій місяць є темою для палких дебатів. Плюси, мінуси, можливі ризики від такої реорганізації обговорюють і чернівецькі експерти. Частіше за все вони схиляються до позитивного сприйняття реформи.
Робота нового відомства зробить систему оподаткування більш прозорою, а головне – зрозумілою та доступною.  Не треба бути експертом-економістом, щоб зрозуміти, наскільки це важливо для вітчизняного бізнесу.
Вкрай складна і заплутана система обрахунку і сплати податків, що існувала раніше, була головним болем бухгалтерів численних чернівецьких підприємств. Унаслідок цього вони припускались помилок, потрапляли під чималі штрафні санкції. Аналітики не раз заявляли, що український бізнес зможе встати на ноги, тільки коли система стане проcтою та прозорою. При цьому важливо уникнути збіль­шення тиску держави на бізнес.
У п ... Читати далі »
Переглядів: 334 | Додав: Sunny | Дата: 12.04.2013 | Коментарі (0)

Німецька – за тиск на неурядові організації
Ще до візиту російського президента Володимира Путіна до Німеччини стало відомо, що представники провідних німецьких партій закликали федерального канцлера Ангелу Меркель порушувати під час зустрічі з ним питання щодо дотримання прав людини в Росії. І вона не втратила шанс знову покритикувати російського президента за тиск на неурядові організації…
 Незадоволення
Під час промислового ярмарку в Ганновері, на якому був присутній Володимир Путін, Меркель критично відгукнулася про прокурорські перевірки неурядових організацій у Росії. "Звичайно, це перешкода і втручання, коли жорсткі диски просто контролюють" – сказала Ангела Меркель під час спільної прес-конференції з Володимиром Путіним. За її словами, Німеччина сподівається, що роботі нім ... Читати далі »
Переглядів: 443 | Додав: Sunny | Дата: 12.04.2013 | Коментарі (0)

Інтерв’ю…
На зустрічі з уболівальниками «Динамо» португальський півзахисник «біло-синіх» Мігель Велозу відверто відповів на всі запитання шанувальників команди – повідомляє
fcdynamo.kiev.ua.
- Мігель, чи розмовляєте Ви англійською?
- Зовсім трошки
- Розкрийте секрет, де ви робили таку зачіску?
- Удома.
- У Португалії?
- Ні, в Києві. Київ для мене – це вже мій дім!
- З ким із гравців «Динамо» у Вас найкращі стосунки?
- У мене склалися чудові стосунки з усіма гравцями. Вони мене дуже добре прийняли, як у рідну сім'ю.
- Як Вам Київ і київс ... Читати далі »
Переглядів: 345 | Додав: Informer | Дата: 12.04.2013 | Коментарі (0)

Битва за Київ…
Депутат Верховної Ради, член фракції "Батьківщина", лідер Європейської партії Микола Катеринчук балотуватиметься на посаду мера Києва. Про це мова йде в його заяві, розміщеній на його сторінці в соціальній мережі Facebook.
"Я, Микола Катеринчук, член парламентської фракції "Батьківщина" і лідер Європейської партії, ухвалив рішення у разі призначення виборів у Києві висунути свою кандидатуру на посаду мера столиці. Це рішення не було для мене простим. Добре уявляю собі тон і зміст коментарів мого рішення - з боку соратників по опозиції, експертів і журналістів. Мене звинуватять в непомірних політичних амбіціях, в розколі опозиційних рядів", - говориться у його зверненні.
Катеринчук пояснив своє рішення бажанням припинити кулуарні переговори по висуненню ... Читати далі »
Переглядів: 364 | Додав: Informer | Дата: 12.04.2013 | Коментарі (0)

Відточеними зубами…
У Білорусі місцевий житель дорогою на рибалку вкрай зрадів побачивши дикого бобра. Однак він ніяк не очікував, що ця зустріч виявиться фатальною.
Чоловік вирішив сфотографуватися з бобром. Проте сталося неочікуване: дика тварина накинулася на нього.
Від укусів бобра рибалка помер.
Переглядів: 403 | Додав: Informer | Дата: 12.04.2013 | Коментарі (0)

У тонусі…
Бойові прийоми та техніку рукопашного бою продемонстрували буковинські пенітенціарії під час змагань, які відбулися у Чернівецькому слідчому ізоляторі – повідомляє sportbuk.com
Тим, хто щодня обличчям до обличчя стикається з небезпечними злочинцями, особливо необхідно бути в хорошій фізичній формі та відмінно володіти бойовими прийомами.
У спортивній залі Чернівецького слідчого ізолятора відбувся Чемпіонат з рукопашного бою серед співробітників органів та установ виконання покарань краю. Перемогу на ринзі виборювали співробітники Чернівецького СІЗО та Сокирянської виправної колонії.
У першому турі змагань учасники продемонстрували техніку проведення прийомів самозахисту без зброї та знешкодження противника.
Перед початком поєдинків головний суд ... Читати далі »
Переглядів: 321 | Додав: Informer | Дата: 12.04.2013 | Коментарі (0)

Шок…
У Чернівцях на заправці, яка продає газ та метан, вибухнув автомобіль.
Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, водія легковика з травмами забрала швидка.
"У Першотравневий районний відділ міліції надійшло повідомлення про те, що на автозаправці по вулиці Південно-Кільцевій стався вибух газу. Одразу виїхала слідчо-оперативна група. За попередніми даними, під час вибуху біля автомобіля знаходився власник. Зараз він у лікарні. За попередньою інформацією, у нього перелом руки", - розповіла заступник начальника слідчого відділення Першотравневого РВ УМВС Чернівецької області Олена Юзифович.
В наслідок вибуху багажник авто ... Читати далі »
Переглядів: 349 | Додав: Informer | Дата: 12.04.2013 | Коментарі (0)

Велика вода…
Між селами Стрілецький Кут та Ревно Кіцманського району внаслідок сильного дощу стався розлив потоку Деренівка.
У результаті було розмито гравійне дорожнє полотно автошляху сполученням Чернівці–Вашківці–Вижниця–Путила шириною близько 3 м, глибиною – 1,5 м, довжиною – 12 м. Підтоплено 5 підвалів та присадибних ділянок жителів с. Стрілецький Кут.
Для надання допомоги населенню з відкачування води було залучено 5 чоловік особового складу Державної пожежно-рятувальної частини № 9 м. Кіцмань та 2 одиниці техніки.
Переглядів: 391 | Додав: Informer | Дата: 12.04.2013 | Коментарі (0)

Не понти, а понтони…
Міст через річку Дністер, що з’єднував два села, що знаходяться на межі Хмельницької та Чернівецької областей, під впливом стихії та атмосферних опадів став небезпечним для подальшого використання та був визнаний аварійним. Відтоді не тільки селянам, а й водіям, які курсували автотрасою Київ – Чернівці, доводилось долати майже сотню зайвих кілометрів об’їзною дорогою.
Для відбудови нового моста у місцевих органів влади не було ні фінансових можливостей, ні необхідних технічних засобів. Тому представники органів місцевого самоврядування міста Кам’янець-Подільський звернулись із листом до вищого військового керівниц ... Читати далі »
Переглядів: 327 | Додав: Informer | Дата: 12.04.2013 | Коментарі (0)

Базарний день…
Мешканці Чернівецької області, 45-ти та 24-річного віку, торгували наркозіллям на одному із ринків обласного центру. При спробі збуту наркотику «бізнесмени» були затримані. Старший чоловік уже раніше притягався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів, молодший при затримані перебував під дією наркотиків.
Під час особистих оглядів у фігурантів міліціонери виявили 50 грам наркотичної речовини та 800 гривень «заробітку».
Стосовно затриманих відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення в ... Читати далі »
Переглядів: 391 | Додав: Informer | Дата: 12.04.2013 | Коментарі (0)

Суцільна дурка…
На переконання лікарів, кожен третій українець протягом свого життя страждав на ті або інші психічні розлади, а отже повинен був звернутися за кваліфікованою допомогою фахівців. Проте насправді, як свідчить статистика лікарів, цього не відбувається.
Про це повідомила головний позаштатний психіатр МОЗ України Ірина Пінчук під час брифінгу "Захист прав душевнохворих в Україні: медичні аспекти", який відбувся в четвер, 11 квітня у Міністерстві охорони здоров'я.
"Під нашим доглядом знаходиться 2,5% населення України. Але це тільки ті люди, які звернулися до нас за допомогою. Тим часом, за даними епідеміологічного до ... Читати далі »
Переглядів: 359 | Додав: Informer | Дата: 12.04.2013 | Коментарі (0)

Пам’ятка архітектури…
Завершилися ремонтно-відновлювані роботи вхідних дерев’яних дверей Чернівецького обласного художнього музею, які тривали протягом 2012 року. Їх виконано за спонсорські кошти відповідно до зразків австрійських реставраторів із збереженням усіх технологій та рекомендацій для реабілітації конструктивних і декоративних елементів.
Майстрами із художньої обробки деревини було конструктивно відтворено верхню часину дверей у дзеркальному відображенні до нижньої частини, зняті старі нашарування фарби методом нагрівання та хімічним способом, відновлено втрачені елементи вітражних заповнень, доповнено латунні елементи декор ... Читати далі »
Переглядів: 335 | Додав: Informer | Дата: 12.04.2013 | Коментарі (0)

Земельні оборудки…
Рішенням Апеляційного суду Чернівецької області задоволено позов прокуратури області і зобов’язано повернути до земель лісового фонду 1 га землі, яка згідно з розпорядженням Кіцманської районної державної адміністрації, була незаконно передана громадянці О. у приватну власність.
Також визнано недійсними державні акти про право власності на дану землю, видані на підставі цього розпорядження.
Переглядів: 382 | Додав: Informer | Дата: 12.04.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz