НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 25.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 11
Цьогорічний фестиваль «Красноїльська полонина-2013» вразив присутніх багатством національних костюмів, різноманіттям робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва, великою кількістю поціновувачів народних традицій, а також яскравою концертною програмою. 
Розпочався захід трембітами та запальними народними танцями. Традиційно, з хлібом і сіллю, жителі Красноїльська зустріли почесних гостей свята. Зі святом присутніх привітав голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв, який побажав вівчарям погожого літа, гарного приплоду, високих надоїв та щасливих полонинських днів. Кращих працівників сільського господарства району цього дня нагородили почесними грамотами обласної державної адміністрації та спільними ... Читати далі »
Переглядів: 370 | Додав: Sunny | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

У неділю у місті Новодністровськ обрали нового мера. Ним став Володимир Мельник – кандидат від Партії регіонів, якого висунути цій політичній силі рекомендували працівники ГАЕС, ГЕС-1 та ГЕС-2. Вибори у Новодністровську продемонстрували, що громада міста цього разу підійшла до виборчого процесу зріло, виважено і відповідально. 
Люди віддали голоси не за політика, не за демагога, не за авантюриста, як, чого гріха таїти, у минулі роки. Обрали свого – енергетика, профспілкового лідера, ще й до того ж з досвідом керівної роботи у міській раді. Людину виважену і толерантну. Лузери і аутсайдери цих виборів, у тому числі й висуванці від опозиційних сил, дістали дірку від бублика, а не довіру народу. До честі керівництва виконавчої влади області й особисто Михайла Папієва вибори у Новод­ністров­ську пройшли без використання бу ... Читати далі »
Переглядів: 383 | Додав: Sunny | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

У понеділок відбулася щопонеділкова апаратна нарада під керівництвом голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва за участі голови обласної ради Михайла Гайничеру. Спершу очільник крайової виконавчої влади подякував керівництву Сторожинецької районної державної адміністрації та керівникам деяких обласних установ за успішну організацію та проведення свята "Красноїльська полонина-2013”. 
Михайло Миколайович відзначив, що попри незначну історію  цього святкового дійства, завдяки умілій та професійній його підготовці, цьогоріч свято відвідали близько 10 тисяч гостей. 
– Таким чином Красноїльськ нарівні з Путилою стає другим центром полонинського вівчарства в нашому регіоні. В майбутньому необхідно зайнятися дорогою, яка веде до полонини. Оскільки вона псує той настрій, з якими люди приїжджають на свято, – наголо ... Читати далі »
Переглядів: 405 | Додав: Sunny | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

Нещодавно вихідними нам випало побувати на родинному святі, організованому знаменитим автомобільним брендом. Автомобіль у нас, щоправда, зовсім не того бренду, але так склалося. Свято мені дуже сподобалось, і коли я захоплено розповідала про нього подрузі, то, здається навіть по телефону побачила її круглі очі. "Справді? Тобі сподобалось?! - емоційно дивувалася вона. - Ну, значить, там було просто суперкласно!" Отакої. Виявляється, в очах моїх друзів я примхлива критиканка, якій майже неможливо догодити.
Щиро кажучи, я й сама це давно знаю. Так, у мене високі запити й стандарти у сфері споживання та обслуговування. Я нетерпима до побутового хамства і правового нігілізму. До того ж із віком моя "болячка" прогресує. Підозрюю, що зараз читачі дружно розділилися на два табори - тих, хто співчуває мені, і тих, хто щи ... Читати далі »
Переглядів: 500 | Додав: Sunny | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

Ми мешкаємо в старому фонді. То був наш із чоловіком свідомий вибір, бо такі мінуси цього житла, як незручне планування чи древні комунікації, виявилися для нас менш суттєвими за плюси. Зокрема, після нашої першої квартири, "хрущовки", з її паперовими стінами, ми прагнули чогось більш надійно захищеного від зовнішнього світу. І знайшли. Найбільше тішилися першого літа, коли товсті стіни "румунського" будинку категорично відмовлялися впускати спеку до нашої квартири. Без кондиціонера чи навіть вентилятора ми насолоджувалися жаданою прохолодою в найпекельніший полудень.
Та, на жаль, останніми роками щось змінилося. Рідна домівка почала підводити нас за спекотної погоди. Кудись поділася колишня прохолода, кімнатний термометр часами показує +28, і жодні хитрощі із затемненням впродовж дня та нічним провітрюванням не допомаг ... Читати далі »
Переглядів: 448 | Додав: Sunny | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

Другого червня містечко Новодністровськ отримало нового мера. Ним став кандидат від Партії регіонів Володимир Мельник – провідний інженер відділу матеріально-технічного забезпечення філії Консорціуму НВО «Укргідроенергобуд», голова обласної профспілки енергетиків. Його основний суперник – висуванець від опозиційних сил Руслан Панчишин, незважаючи на цілоденні гастролі по дільницях і показове красування перед виборцями, набрав на півтисячі голосів менше.
Вибори відбулися на найвищому рівні – без «каруселів», агітації й фальшивих бюлетенів. На всіх 4-х дільницях міста енергетиків перебувало по кілька спостерігачів і представників преси, котрі стежили за ходом голосування.
– На моїй дільниці не було жодного порушення, – розповіла Галина Беркутова, голова Діль­ничої виборчої комісії №2, – ми все робили чесно і відповідно ... Читати далі »
Переглядів: 440 | Додав: Sunny | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

Їх називають пробним каменем розуму, його підступністю і муками. Досі незрозуміло що це: мистецтво (настільки вони сповнені краси та емоцій), наука (це царство високої думки, знань та інтуїції) чи спорт (витривалість – серед головних гарантій успіху). 
Але чи не найкраще сказав про шахи Стефан Цвейг: «Таємнича чарівність «королівської гри», єдиної з усіх ігор, винайдених людиною, яка не залежить від примх випадку і увінчує лаврами лише самий розум, або, точніше, особливо форму розумового обдарування».  
В чернівецькій Ратуші відбувся сеанс одночасної гри у шахи, організований місь­кою спортивною організацією «Федерація шахів». Вун­деркінди Ангеліна Демчук, 12 років, та восьмирічний Олек­сій Білич змагалися з місцевими чиновниками і депутатами. Серед дорослих розумників і сміливців, зокрема: Ва­дим Закревс ... Читати далі »
Переглядів: 415 | Додав: Sunny | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

Посадовець одного з чернівецьких вишів брав гроші за гарантований захист дипломних робіт. Право­охоронці затримали чоловіка саме під час того, як він отри­мав хабар від сту­дента. 
Успішний захист дипломної роботи мав би обійтись двом студентам одного з чернівецьких вищих навчальних закладів у 6 тисяч гривень. Саме таку суму вимагав викладач у майбутніх випускників. Правоохоронці затримали хабарника. А при огляді особистих речей затриманого, окрім отриманих грошей, працівники УДСБЕЗ УМВС України в Чернівецькій області знайшли список прізвищ з проставленими грошовими сумами. Затриманий вчинив непокору працівникам міліції та намагався знищити цей речовий доказ, але спроба виявилась невдалою. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (хабар) Кримінальн ... Читати далі »
Переглядів: 313 | Додав: Sunny | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

У Чернівецькій області СБУ викрила факт порушення природоохоронного законодавства з боку посадовців одного з місцевих державних районних автодорожніх підприємств. 
Як повідомляє прес-служба управління, співробітники УСБУ з’ясували, що від 2010 до 2013 року посадові особи однієї з районних філій ДП "Чер­ні­вецький облавтодор" в порушення правил надрокористування, без дозві­льних документів на спецвикористання природних ресурсів організували незаконний видобуток гравійно-піщаної суміші. Виготовлені будматеріали – пі­сок, гравій та щебінь, реалізовували фізич­ним і юридичним особам. За по­передніми оцінками фахівців, у результаті незаконного видобутку природних ресурсів державі завдані збитки, що пе­ревищують 4,2 млн. гривень. Слідчим СБУ інформацію про кримінальне правопорушення за ознакам ... Читати далі »
Переглядів: 300 | Додав: Sunny | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

 Прокуратура  Буковини  спільно з працівниками  Управ­лі­ння СБУ в Чернівецькій об­лас­ті  02.06.2013 р. під час от­ри­мання неправомірної вигоди (хабара) 810 тис. грн. затримали заступника голови однієї з районних рад м.Чернівці Ш.  Як повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької об­ласті, ці кошти чиновник отримав за сприяння в погодженні проекту реконструкції одного з міських ринків.  Ві­до­мості про це кримінальне пра­вопорушення за правовою кваліфікацією – ч.5 ст.368 (одер­жання неправомірної ви­годи службовою особою) КК України внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Досу­дове розслідування проводять слідчі прокуратури Черні­ве­ць­кої області. Зас­тупник голови – він же депутат райради – отримав гроші через підставних осіб. 
Переглядів: 333 | Додав: Sunny | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

 За скоєння розбійного нападу на приватного підприємця з Кіцманського району співробітники міліції затримали 46-річного мешканця Дніпропетровської області. 31 травня близько третьої години ночі до чергової частини Кіцманського райвідділу міліції надійшло повідомлення, що в селі Драчинці скоєно розбійний напад на 47-річного приватного підприємця, під час якого потерпілий отримав вогнепальні поранення. Прибувши на місце події, співробітники міліції з’ясували, що зловмисник проник до житлового будинку, де був помічений господарем. Власник будинку намагався завадити нападнику, а той у свою чергу застосував зброю та намагався втекти. З допомогою сина потерпілого і сусіда-пенсіонера ОВС зловмисника затримали правоохоронці. Потерпілого у важкому стані госпіталізували. На місці події міліціонери виявили та вилучили пістолет іноземного виробництва, набої до нього, рукавиці та чорну маску. Також правоохоронці з’ясували, що «гастролер» непрацюючий і раніше п’я ... Читати далі »
Переглядів: 341 | Додав: Sunny | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

 Днями у Чернівцях наряд ві­дділу Дер­жавної служби охорони при УМВС України в Чер­нівецькій області "Буко­ви­на" отримав повідомлення, що у магазині на вулиці Русь­кій спрацювала тривожна сигналізація. Правоохоронці прибули за вказаною адресою через дві хвилини. На місці події до них звернувся нача­льник охорони супермаркету та пояснив, що в закладі виявили та за­тримали громадянку 1991 ро­ку народження, жите­льку смт Ке­льменці, підозрювану в скоєнні крадіжки. Вия­вилося, що жінка працює продавцем у цьому магазині, а спокусилася вона на чотири пачки масла, які намагалася винести з ма­газину у власній сумці. При­чиною свого вчинку затримана горе-працівниця назвала ма­лу зарплатню та натякнула, що, крім неї, мовляв, так вчиняють чи не всі про­давці су­пер­маркету. Прав­дивість слів затриманої належить вста­но­вити правоохоронцям.
На місце події викликали слідчо-оперативну групу Ше­в­чен­ківськ ... Читати далі »
Переглядів: 339 | Додав: Sunny | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

У Чернівецькій області під час аварії загинув працівник ДАІ та пасажир його авто. Ще двоє людей отримали поранення. Мікроавтобус "Мерседес" виїхав на зустрічну смугу руху, де зіткнувся з автомобілем Ауді-100, під керуванням співробітника дорожньо-патрульної служби. Водій та пасажир "Ауді" загинули на місці події, водія та пасажира мікроавтобуса з травмами госпіталізували. Розпочато досудове розслідування за ч. 3 ст. 286 КК України (порушення Правил безпеки дорожнього руху). 
Переглядів: 336 | Додав: Sunny | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

Як повідомляють у прес-службі прокуратури Черніве­ць­кої  області ухвалою Апе­ля­цій­ного суду Чернівецької  об­л­а­­сті від 28 травня ц.р. залишено в силі вирок Шев­чен­ківсь­кого районного суду  м. Чер­нів­ці, який підтримав по­зи­цію державного обвинувача і засудив 4-х членів міжрегіональної організованої злочинної групи за ч.4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо ве­ликих розмірах); ч.3 ст.28 (вчинення злочину організованою групою осіб);  ч.3 і ч.4 ст.358 (підроблення документів); ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво); ч.1 ст.209 (ле­га­лізація -відмивання до­хо­дів, одержаних злочинним шляхом) КК України  до поз­бав­лення волі строком від 4-х до 7 років з конфіскацією май­на. Вводячи керівників під­приємств-виробників бо­рош­на в оману, обіцяючи  розрахуватися  за реалізовану про­дукцію, однак не маючи наміру це робити,  члени організованої злочинної  групи за фіктивними  документами отри­му­вал ... Читати далі »
Переглядів: 406 | Додав: Sunny | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

Чернівці першими в країні представили діючу сонячну електростанцію. Усі її складові, включаючи сонячні модулі, були ноу-хау спеціалістів заводу «Гравітон». Підприємству і його виробам пророчили сонячне майбутнє. І ось через 20 років геліоенергетику на Буковині збирається розбудовувати іноземний капітал з китайськими постачальниками обладнання, виробленого у тому ж таки Китаї. 

Інвестиції в сонячну енергетику полюбляють, як з’ясувалося, не тільки тишу, але й суцільну темряву. Потенційні інвестори, які ніби зводять в області промислові об’єкти з перетворення енергії сонця в електроенергію, аж ніяк не хочуть світити свої плани. 
В променях слави першопідкорювача потужного геліопотенціалу Буковини вже мала б купатися україно-чеська фірма «Електротехнік». Ще наприкі ... Читати далі »
Переглядів: 567 | Додав: Sunny | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

Напередодні Дня журналіста відбулася прес-конференція прокурора Чернівецької області Петра Коваля. 
Йшлося про підсумки діяльності прокуратури з початку року. Найбільше зацікавлення викликали справи про одержання неправомірної вигоди (хабара). Саме ця тема стала провідною під час зустрічі з представниками ЗМІ.
Спершу Петро Андрій­ович розповів, що згідно з новим КПК набагато зменшилася кількість осіб, яких тримають під вартою. Якщо раніше СІЗО було переповнене (близько 600 осіб), то на час нещодавньої перевірки було 287. Це пов’язано з тим, що були застосовані інші міри запобіжного заходу. Серед яких: особисте зобо­в’язання – 219; домашній арешт – 68; застава – 11; тримання під вартою – 85. Також посадовець повідомив, що протягом останнього тижня на Буковині скоєно чотири вбивства, три з яких уже розкри ... Читати далі »
Переглядів: 364 | Додав: Sunny | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz