НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 25.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 14
Працювати за копійки мешканцям сільської місцевості не звикати. Із ліквідацією багатьох державних підприємств чи не єдиним заробітком стали особисті селянські господарства. Зокрема вирощування худоби та продаж молока. Однак свою продукцію добросовісні селяни здебільшого здають за безцінь поодиноким приватним підприємствам. Тим часом у Сторожинецькому районі, аби вирішити проблему збуту молока, вирішили створити власний кооперативний міні-завод. 

 За рік запустили підприємство
З ідей одразу взялися до втілення планів. У червні  2011 року  був підписаний  Меморандум  між обласною, районною адміністраціями, Міжнародною благодійною організацією «Добробут громад» та молочарськими кооперативами. А в жовтні 2012 року – ввели  в експлуатац ... Читати далі »
Переглядів: 677 | Додав: Sunny | Дата: 14.06.2013 | Коментарі (0)

Напередодні об’єднавчого з’їзду "Батьківщини» та «Фронту змін», який, ймовірно, відбудеться цього тижня,  
у Верховній Раді вибухнув новий скандал з депутатами-перебіжчиками. Ситуація тим більш прикра для опозиції, що новоявлені "тушки” є мажоритарниками, обраними в областях, де підтримка опонентів чинної влади є традиційно високою — на Івано-Франківщині та Київщині. 

Навіть присяга на Біблії, яку всі кандидати від «Батьківщини» приносили трохи менше року тому,  не утримали слабкі й гріховні людські сатани», що жонглював папірцями з американським президентами, виявилися переконливішими для В’ячеслава Кутового з Ірпеня та для Володимира Купчака від Коломиї, який ще місяць тому са ... Читати далі »
Переглядів: 389 | Додав: Sunny | Дата: 14.06.2013 | Коментарі (0)

За результатами конкурсу професійної майстерності, що проводили з нагоди 90-річчя служби дільничних інспекторів (саме 18 червня далекого тепер 1923-го було ухвалено «Інструкцію для районних наглядачів»), компетентна комісія кращим дільничним інспектором міліції нашого краю визнала старшого лейтенанта міліції Максима Бежнаря – представника цієї служби з Кельменецького райвідділу УМВС.
– На цій посаді працюю вже третій рік, – розповідає він, – обслуговую територію райцентру. І хоча обов’язків добра сотня, доводиться перебувати на ногах по п’ятнадцять, а іноді й двадцять годин на добу, хоча уже й забув, що таке вихідні та свята, – роботу люблю і ще ніколи не жалкував, що обрав саме таку неспокійну, але так потрібну людям професію…
– До речі, про вибір, адже ви – економіст за фахом. ... Читати далі »
Переглядів: 421 | Додав: Sunny | Дата: 14.06.2013 | Коментарі (0)

Працівники Чернівецької митниці Міндоходів спільно з прикордонниками Чернівецького прикордонного загону припинили спробу незаконного переміщення через кордон зброї та наркотичних речовин.
Міжнародний пункт пропуску «Росошани» є одним із трьох на ук­раїно-молдовському кордоні пун­ктів, у якому здійснюють спільний прикордонно-митний контроль з відповідними органами Рес­пуб­ліки Молдова. Днями під час здійс­­нення спільного митно-прикордонного контролю ручної поклажі громадян, які слідували автобусом сполученням «Липкани-Моск­ва», в одній з п’яти валіз, які водій перевозив як передачу, виявили револьвер з малокаліберними бо­йо­ви­ми набоями та 700 грамів подрібненої речовини рослинного походження. Револьвер та нар­ко­тич­на речовина знаходилися у пластиковій банці з борошном і їх виявили з допомогою рентген-апарата – рапіскан. Співробітники митниці направили повідомлення до правоохоронних органів ... Читати далі »
Переглядів: 370 | Додав: Sunny | Дата: 14.06.2013 | Коментарі (0)

Щороку Інтернет-шахраї ви­га­дують усе нові способи, щоб ввести користувачів у оману та заволодіти їхніми грошима. До­вести провину Інтернет-аферистів надзвичайно складний і копіткий процес. Та міліція веде активну боротьбу з цими видами злочинів і від 1 до 30 червня проводить операцію під умовною назвою "Трикстер”. Метою заходів є протидія організованій злочинності, виявлення та документування протиправних дій членів злочинних груп, причетних до шахрайського заволодіння коштами громадян у сфері електронної комерції. Наразі мі­ліціонери аналізують інформацію рекламних оголошень, різних сайтів, які пропонують платні послуги за можливість пограти в ігри в режимі онлайн, перевіряють онлайн-форуми та бло­ги щодо суб’єктів господарювання, злочинних груп та деяких осіб, причетних до проти­правної діяльності, пов’я­заної з шахрайським заволодінням кош­тами громадян у сфері електронної комерції. Не стати жертвою Ін­тер­нет-шахраїв не так уже і важ­ко. Варто ... Читати далі »
Переглядів: 294 | Додав: Sunny | Дата: 14.06.2013 | Коментарі (0)

– Під час перевірки виявили низку порушень вимог чинного законодавства щодо порядку  і  умов тримання осіб, взятих під варту, та нагляду за ними, – розповідає старший прокурор прокуратури області з питань нагляду за додержанням законів  при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням свободи громадян Віталій Балакін. – Зокрема, необхідно вжити додаткових заходів щодо етапування засуджених до довічного позбавлення волі у передбачені для цього виправні колонії. Нині у Чернівецькому слідчому ізоляторі відбувають покарання 22 засуджених, залишених для робіт із господарського обслуговування. В ході проведеної перевірки  виявили порушення порядку і умов тримання цієї категорії осіб. Зокрема, трапляються непоодинокі випадки порушень вимог медико-санітарних та санітарно-гігієнічних правил у приміщенні, де вони мешкають, не надають засудженим од ... Читати далі »
Переглядів: 343 | Додав: Sunny | Дата: 14.06.2013 | Коментарі (0)

Працівника державної виконавчої служби суд покарав за хабар. Як повідомляють у прес-службі прокуратури Чернівецької області, державний виконавець, використовуючи свої службові обов’язки, не вжив заходів щодо примусового виконання рішень та не стягнув обов’язковий виконавчий збір за виконавчими провадженнями, які були відкриті стосовно громадян М. та Д. на підставі протоколів про вчинення ними адміністративних правопорушень.  За постановою суду за корупційне правопорушення чиновника не тільки оштрафували на 850 грн. з конфіскацією неправомірної вигоди – 1230 грн., а й згідно з чинним законодавством його звільнять з роботи.
Переглядів: 373 | Додав: Sunny | Дата: 14.06.2013 | Коментарі (0)

Як повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області, серед білого дня чоловік намагався пограбувати магазин. Але спроба закінчилась невдачею. У Першотравневий райвідділ міліції надійшла інформація про те, що близько 15 години невідомий зайшов у продуктовий магазин на вулиці Гагаріна, де, погрожуючи продавчині ножем, почав вимагати гроші та продукти. Жінка не розгубилась, викликала міліцію та стала чинити опір нападнику. Останній вирішив не ризикувати та вирушив на пошуки слабшої жертви. Нетверезого горе-грабіжника міліціонери затримали по гарячих слідах. Ним виявився 33-річний чернівчанин, якого вже притягали до кримінальної відповідальності. За цим фактом відкрито кримінальне провадження. Триває слідство. Затриманого перевіряють на причетність до інших злочинів, скоєних на території області.
Переглядів: 310 | Додав: Sunny | Дата: 14.06.2013 | Коментарі (0)

Днями в результаті проведення слідчих дій затримали 34-річного жителя Кельменецького району. Попередньо встановлено, що він уночі 9 червня на вулиці села під час раптово виниклої сварки заподіяв травму голови 52-річному жителю цього ж району, який невдовзі в лікарні помер. За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження).
Переглядів: 332 | Додав: Sunny | Дата: 14.06.2013 | Коментарі (0)

Під час місячника добровільної здачі зброї, який тривав від 1 до 31 травня, мешканці області проявили активність у здачі до міліції зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів. Такі заходи проводять двічі на рік з метою протидії незаконному розповсюдженню зброї та її можливості потрапити до рук злочинців, а також з метою реєстрації мисливської зброї та спеціальних засобів, що зберігаються у громадян без відповідних дозволів. За час проведення місячника населення добровільно здало 342 одиниці різної зброї. Серед них – 235 мисливських гладкоствольних рушниць та 59 нарізних, 32 одиниці нарізної зброї армійських зразків та 42 одиниці газової зброї, 14 одиниць холодної зброї, а також понад 2500 штук боєприпасів різних калібрів. Крім того, буковинці добровільно здали 19 кілограмів вибухових речовин, три снаряди і дві гранати.
Переглядів: 310 | Додав: Sunny | Дата: 14.06.2013 | Коментарі (0)

Вимірювальна техніка «Буковинастандартметрології» - у повній бойовій готовності до розвою економіки краю.
Звіряючи годинник і знімаючи показники газового лічильника, поспішаючи у магазин чи в перукарню, перевіряючи тиск у лікаря і заправляючи авто, ми навіть не підозрюємо, що ціла армія спеціалістів постійно турбується про те, аби прилади були справні, товари – якісні, послуги – як слід. Такі собі бійці невидимого фронту, що ведуть боротьбу з необов’язковістю, безгосподарністю, забезпечуючи в усіх без винятку сферах життя високі стандарти робіт і продукції.  
За свою довгу і славну історію ця поважна установа неодноразово змінювала наз­ву: Палата мір та ваг при Австрійській імперії, Бюро мір та ваг – при Румунському королівстві ... Читати далі »
Переглядів: 460 | Додав: Sunny | Дата: 14.06.2013 | Коментарі (0)

З ініціативи секретаря Чер­­ніве­цької міської ради Віталія Михайлішина у Чер­нів­цях з’я­ви­лося ще одне гар­не місце для проведення виїзної церемонії розпису молодят. 7 червня до дворику Ра­туші на таку церемонію завітала перша пара закоханих. Витончена ар­ка, уквітчана ніжними трояндами, білі голуби, доріжка, усипана пелюс­тками квітів, ненав’язливий музичний фон і переливи фонтана ду­же вразили молодих лю­дей.
Відтепер виїзні церемонії проводитимуть у дворику Ра­туші щотижня, адже до Па­лацу урочистих подій над­ходить чи­мало заяв від чернівецьких молодят, які хочуть розписатися саме у цьому ро­мантичному місці.
Сектор інформації та зв’язків з громадськістю міськради
Переглядів: 344 | Додав: Sunny | Дата: 14.06.2013 | Коментарі (0)

З вівторка, 11 червня, офіційно почав працювати міський пляж, що на вул. Донбасівській. Територія пляжу визнано місцем масового відпочинку населення на воді в межах міста у весняно-літній період. 
До послуг відвідувачів – дитячий та волейбольний майданчики, кафе, туалети, роздягальні й душові, а також лежаки. За безпекою на воді стежать рятувальники, – повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю міськради.
За словами заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чернівецької міської ради Василя Тимо­фєєва, усі необхідні роботи провели до початку червня, однак пляж не відкривали раніше через дощі. 
– Акваторію, відведену для купання, очистили від сторонніх предметів, впорядкували дамбу. «Чернівецька міська рятувальна служба на в ... Читати далі »
Переглядів: 353 | Додав: Sunny | Дата: 14.06.2013 | Коментарі (0)

Голова правління "Ощадбанку" Сергій Под­рєзов оголосив про намір продати торгово-розважальний комплекс "Боянівка" у Чернівцях. Про це повідомляє minfin.com.ua з посиланням на видання "Капітал".
За даними видання, Господарський суд Чер­ніве­цької області може запровадити процедуру са­нації ТОВ "Боянівка", котре керує найбільшим ре­гіональним ТРК "Боянівка". Про це "Капіталу" повідомив арбітражний керуючий Олександр Хо­менко. За його словами, таке рішення ухвалив комітет кредиторів.
Під час санації планують провести оцінку ТРК і передати права головному кредитору — державному "Ощадбанку". Банк, у свою чергу, ТРК продаватиме.
Переглядів: 366 | Додав: Sunny | Дата: 14.06.2013 | Коментарі (0)

у Чернівецькому музеї архітектури і побуту просто неба традиційно відбудеться молодіжний етнодуховний «Обнова-фест». Фестиваль проведуть вже шостий раз поспіль. З кожним роком він набуває все більших масштабів.
У програмі фестивалю виступи знаних молодих гуртів «Шпилясті кобзарі», «Медо­вий полин», «Пан Пупец’», «Кораллі», «Ме­рі», «Kozak System», формації «Тіні вог­ню», екстремальні види спорту, катання верхи, ігри для малечі, виставка дитячих малюнків, знайомство зі скаутським життям, конкурс молодих авторів «Літературна кузня», ласування стравами української національної кухні та інші цікавинки. Родзинкою свята стане історична реконструкція середньовічних боїв «Чорна Галич». Фестиваль присвячений 1025-літтю Хрещення Руси-України.
Переглядів: 375 | Додав: Sunny | Дата: 14.06.2013 | Коментарі (0)

Сімсот тисяч євро виділив Євросоюз на реалізацію міжнародного проекту «Середньовічні перлини – Хотин, Сороки, Сучава». Ці гроші планують раціонально використати – придбати мультимедійну техніку для облаштування інформаційного центру, видати інформпродукцію для пропаганди туристичного маршруту Хотин-Сороки-Сучава, облаштувати систему освітлення та прилеглу територію. Перлиною проекту стане триденний фестиваль «Відродження легенди: дні фортеці». План прогнозують виконати до кінця року. 
Переглядів: 367 | Додав: Sunny | Дата: 14.06.2013 | Коментарі (0)

Згідно з урядовою Дер­жавною цільовою соціальною програмою профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів на період до 2016 року в Чернівецькій області зат­вер­джена концепція лікування вірусних гепатитів, – передає де­партамент охорони здоров’я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації.
Зараз триває підготовка відповідної регіональної програми. До кінця цього року потреби хворих на вірусні гепатити частково будуть забезпечені. Сто­сов­но ж буковинських дітей, хво­рих на вірусні гепатити, то їх забезпечують необхідними ліками за кошти Державного бюджету вже упродовж трьох років.
Переглядів: 391 | Додав: Sunny | Дата: 14.06.2013 | Коментарі (0)

З метою популяризації здорового та безпечного способу життя серед дітей, підвищення рівня їхньої практичної підготовки до дій у надзвичайних ситуаціях відбулися обласні збори-змагання Всеукраїнського громадського руху «Школа безпеки». 
Змагання пройшли на території пансіонату «Черемош» у місті Вижниця. Про це повідомляє прес-служба управління ДСНС України у Чернівецькій області.
Організаторами змагань виступили навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності в Чернівецькій області, координаційна рада обласного управління «Школи безпеки», Управ­ління ДСНС України у Чер­ні­ве­цькій області, Департ­а­мент ос­віти та науки Чернівецької обласної державної адміністрації.
У подоланні рятувально-прикладної дистанції найкращою була команда з м.Чернівці, яка і стала переможцем. Друге та третє місця посіли відпов ... Читати далі »
Переглядів: 363 | Додав: Sunny | Дата: 14.06.2013 | Коментарі (0)

Чернівецьке обласне управління лісового та мисливського господарства розпочало обов’язковий техогляд колісних транспортних засобів. Усього в підприємствах управління техогляд повинні пройти 162 одиниці вантажних та 72 легкових, – інформує citi.cv.ua.
Восьмого червня цього року на території Чудейського транспортного цеху провели плановий технічний огляд автомобільної техніки, яка перебуває на балансі ДП «Сторожинецьке ЛГ». Спеціалісти станції техобслуговування перевірили справність легкових та вантажних транспортних засобів цього підприємства. Усього оглянули 44 вантажні автомобілі, 19 легкових та 19 причепів. 
Згідно із висновками спеціалістів усі оглянуті транспортні засоби є технічно справними і допущені до роботи. ДП «Сторожинецьке ЛГ» до технічного огляду підготувалося задовільно.
Переглядів: 366 | Додав: Sunny | Дата: 14.06.2013 | Коментарі (0)

Як повідомляє CitizenJour­nal.info, 4 червня колишньому кандидату в народні депутати України від партії Наталії Коро­левської "Україна-Впе­ред", го­лов­ному редактору ру­муно­мовних новин ТРК «Чернівці», одному із лідерів румунської громади Північної Буковини, Юрію Левчику, заборонили в’їзд в Румунію терміном на 5 років. Причиною стала спроба перевезти через румунський кордон контрабандним шляхом 160 пачок цигарок українського виробництва. Інцидент трапився  2 червня на пункті перетину україно-румунського кордону Сірет. Як стало відомо, Юрій Левчик супроводжував на влас­ному авто українську де­ле­гацію, яка прямувала на Єв­ропейський фестиваль мистецтв. При проведенні контролю румунською прикордонною службою, спеціально навчені собаки знайшли у персональному автомобілі Юрія Левчика 160 пачок цигарок, схованих у багажному відділенні. Зва­жаю­чи на те, що румунським за­конодавством подібні дії підпадають під категорію "контрабанда", Левчика оштраф ... Читати далі »
Переглядів: 343 | Додав: Sunny | Дата: 14.06.2013 | Коментарі (0)

1 кг кабачків
500 г фаршу
200 г моркви
150 г цибулі
100 г сиру
сіль, рослинна олія
Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на дрібній тертці. Цибулю обсмажити на олії, додати фарш, посолити, смажити до готовності. Кабачки почистити, очистити від насіння, нарізати кубиками. В іншій сковороді на олії обсмажити моркву. Додати кабачки, смажити 5-7 хвилин. Змішати фарш і кабачки, прибрати з вогню. Сир натерти на дрібній тертці. У форму для запікання викласти ка­бачки з фаршем. Посипати сиром, поставити в духовку. Запікати при температурі 180 градусів до золотистого кольору (приблизно 20 хвилин).
Смачного!
 
Переглядів: 362 | Додав: Sunny | Дата: 14.06.2013 | Коментарі (0)

Саме на початку літа частішають випадки алергії, дерматиту та діатезу в дітей. Трапляються ці неприємності й з дорослими. І це не дивно, адже саме в червні на прилавках з’являються ягоди, за якими всі так скучили.
Зазвичай симптоми не зм­ушують себе чекати і бу­ва­­ють різноманітними: све­р­­­­­біж і печіння слизової рота, по­дразнення в горлі, чхання та свербіж в носі, блю­вота, болі в животі, діарея, висип на шкірі, на­пад бронхіальної астми, наб­ряки різної локалізації. Але в серйозних ви­падках може статися й анафілактичний шок, який ха­рак­­теризується слабкістю, блідістю, слабким пульсом, порушенням дихання, різким зниженням тиску. Не­без­печним також є алер­гіч­ний набряк (набряк Квінке), особливо якщо він вразив гортань, тоді може настати задуха. Тому за перших симптомів слід одразу звертатися по ... Читати далі »
Переглядів: 571 | Додав: Sunny | Дата: 14.06.2013 | Коментарі (0)

Ви помічали, що, змінивши зачіску, людина і сама змінюється – стають іншими манери, пластика, поведінка. Психологи стверджують, що вибір зачіски не є випадковим. Це підсвідомість, що відображає у локонах та пасмах внутрішній стан людини. 80 відсотків інформації про навколишній світ ми отримуємо з допомогою зору. І стрижка, укладання волосся та його колір дають ключ до розуміння особистості людини.
Природний колір волосся, на думку психологів, свідчить про темперамент людини. Чор­няві люди відкритіші, емоційніші, пристрасніші натури, ніж власники світлого волосся. Ці люди схильні до швидкої зміни настроїв, уподобань та інтере­сів. Вони легко міняють коло спілкування й легко пристосовуються до нової ситуації. Світ­ловолосі ж відрізняються стійкими прихильностями, ці­ле-    с­п­ря­­мованістю. Власники рудого вол ... Читати далі »
Переглядів: 432 | Додав: Sunny | Дата: 14.06.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz