НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 25.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 27
Вшосте на Зелені свята у Музеї народної архітектури та побуту просто неба відбулося масштабне свято «Обнова-фест». Традиційно до Чернівців з’їхалася ду­ховна, патріотична, сучасна молодь та ті, хто, незважаючи на вік, почувається зав­жди молодим.
Фестиваль має на меті через українські народні звичаї, традиції, духовну обрядовість, історичне минуле та сучасну культуру сприяти зростанню національної самосвідомості молодих людей, виховувати у них почуття патріотизму та поваги до своєї держави. Цьогоріч «Обнова-фест» присвячений 1025-літтю Хрещення Руси-України, і до цієї знаменної дати на святі розгорнулась виставка понад трьох сотень дитячих малюнків.
Розпочалося дійство зі спільної молитви до Пресвятої Богородиці. Відтак стартували бої клубів історичної реконструкції (військово-історична дружина "Чорна Галич" (Львів) та клуб історичної реконструкції "Подільська хоругва" (Кам’янец ... Читати далі »
Переглядів: 395 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

У вівторок в селищі Путила Чернівецької області відбулось урочисте відкриття нового райвідділу міліції. Правоохоронці вперше за останні 66 років переїхали у нове приміщення. Як повідомляють у прес-службі УМВС України в Чернівецькій області, з 1947 року Путильський райвідділ міліції розташовувався в маленькому старому приміщенні, що давно є непридатним. Умови, в яких працювали правоохоронці, можна назвати наближеними до бойових. Тому відкриття нового райвідділу міліції, оснащеного всім необхідним для повноцінного функціонування, стало історичною подією.
На відкриття завітав голова Черінвецької ОДА Михайло Папієв, очільник Чернівецької міліції Олек­сандр Демидов, керівництво об­ласті та району, а також представники засобів масової інформації. Будівля, яку відновили для працівників міліції, бачила багатьох господарів. У повоєнні роки тут була середня школа. З 70-х років по 90-ті тут р ... Читати далі »
Переглядів: 387 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

«Я не займався вашим смердючим газом», – кинув якось з пересердя Ющенко у часи свого президентства, демонструючи у черговий раз «руки, які нічого не крали». Це гола правда – газ завжди погано пахне. Не лише нечистоплотною політикою. Ним взагалі краще не дихати.
Але в розмові з тимчасово виконуючим обов'язки голови правління ПАТ «Чернівцігаз» Віктором Гордою – ані слова про політику. Тільки про нагальні практичні питання, які, окрім всього, здатні уберегти від біди…

ПАТ «ЧЕРНІВЦІГАЗ» займається транспортуванням та постачанням природного газу розподільними газопроводами, реалізацією скрапленого газу, а також видачею технічних умов, виконанням проектної документації та будівельно-монтажними роботами при газифікації приміщень, будівництві газопроводів, заміні газового обладнання, установці газових лічильників тощо.


Діло – труба!
-    Вікторе Євгеновичу, що це за див ... Читати далі »
Переглядів: 578 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Колектив "Ювента" із Кривого Рогу днями повернувся з Болгарії додому. Юних танцюристок зустріли оплесками, оскільки їхній виступ на розпеченій сцені тут вважають героїчним. "Гран-прі вашій мужності", "Ювенті" – слава!" – такими листівками об­кле­їли Палац дитячої творчості. Дівчатам довелося танцювати опівдні босоніж на розпеченому сонці, коли гумове покриття нагрілося до шістдесяти градусів. Наразі батьки постраждалих дітей думають, як покарати організаторів фестивалю за недбалість, сподіваючись на підтримку української влади.
Жодних компенсацій чи бодай вибачень українські діти так і не отримали. Орга­нізатори звинувачують в усьому танцюристів, кажучи, що попереджали про сцену. Оргкомітет фестивалю лише видав постраждалим дітям диплом за друге місце та кубок за майстерність. А самі дівчата вже вирішили, що, попри цей випадок, танці не покинуть і вже готуються до нових конкурсів.
Виявляється, аналогічна ситуація склалася торік з дітьми із Закарпат ... Читати далі »
Переглядів: 351 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Таку суму пораховано згідно з даними автопродажів та реєстрації ТС у травні цього року. За даними українського Інтернет-порталу "Автобазар” буковинці найчастіше купували нові легкові машини з дизельними двигунами. Найбільшим по­питом в офіційних дилерських центрах Чернівців та області минулого місяця користувалися такі марки авто: Volkswagen, ЗАЗ, Toyota, KIA та Renault.

Частка придбаних ди­зель­них нових автівок в чер­нівецьких автосалонах склала 33%, що є найбільшим показником автопродажів серед всіх 25 регіонів у травні, та більше середнього показника по країні на 25%. Цікаво, що за часткою нових дизельних легковиків минулого місяця чернівчани обігнали найближчих за даною статистикою конкурентів – жителів Рівного та Львова на 2% та 3% відповідно. Най­по­пу­лярнішими новими легковими автомобілями за ціною в останньому місяці восени серед чернівчан були машини вартістю до 17 тисяч доларів – 43 ... Читати далі »
Переглядів: 301 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

У рамках патріотичного та військово-спортивного виховання сучасної молоді організація «Ніхто крім нас» в Чернівецькій області організовує та проводить військово-спортивний табір «Ніхто крім нас» на теренах Буковини. Згідно з програмою заходів передбачено виховання у дітей віком від 14 до 17 років почуття патріотизму, оволодіння навичками надання першої медичної допомоги, системи самозахисту, виживання, початкові знання військової підготовки, історія України, ознайомлення із сучасним озброєнням тощо. Групи формують до 27.06.2013 р. Заїзд в табір разовий – від 28.06.2013 до 06.07.2013 р.
Переглядів: 386 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Двадцять першого червня відбулося урочисте відкриття першої зміни 9-го відпочинкового щорічного сезону міського літнього наметового табору для дітей та молоді Чернівців "Ой­кос". Організаторами виступили 50 студентів Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ. Дев’ятий сезон зустріли гучно і феєрично. Ввечері відбулося театралізоване шоу, в якому студенти та викладачі в образі мольфара, лісових звірів та, власне, спудеїв довели, що "Ойкос" – найкраще місце відпочинку для студентської молоді. На честь дев’ятиріччя роботи табору "Ойкос" в небо злетіли дев’ять ліхтарів любові, мрій та щирих побажань задля його майбутнього. Свято завершилось традиційною танцювальною композицією "Полька".
Переглядів: 354 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Як повідомляє прес-служба Чер­ні­вецької обласної організації ВО "Сво­бода", у Чернівцях від 24 до 26 червня Чер­­нівецька обласна організація Все­українського об'єднання "Свобода" про­водить громадські обговорення щодо перейменування кількох вулиць.
На громадське обговорення винесуть пропозиції щодо перейменування таких вулиць Чернівців: Маршала Рибалка - на Йозефа Шумпетера; Моріса Тореза - на Петра Болбочана; Федора Полєтаєва - на Буковинського куреня; вулиця Івана Стасюка - на Василя Стуса; Валерія Чка­ло­ва - на Івана Мазепи. Окрім цього, на обговорення також винесено пропозицію Чер­нівецького обласного об'єднання Все­українського товариства "Просвіта" щодо перейменування вулиці Аркадія Гайдара на Пилипа Орлика. Заходи з громадського обговорення відбуваються біля наметів ВО "Свобода" від 24 до 26 червня 2013 року від 12.00 до 16.00 на перетині вулиць Маршала Рибалка й Університетської, Моріса Тореза (біля "Космо"), Гайдара й Стасюка, проспекту Незалежності й Ста ... Читати далі »
Переглядів: 407 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Незабаром театральну студію для дітей та молоді відкриє у Чернівцях му­зично-драматичний театр імені Ольги Кобилянської. У ній планують навчати дітей висловлювати свої почуття, тонко визначати настрій людей, з якими спілкуються, які емоції відчуватимуть, розвивати талановиту молодь. Со­ро­м'яз­ливих і незграбних – відкриватися, почуватися впевнено, азартно імпровізувати, вмикати фантазію і дотепність, а непосидющим допоможе знайти гідне застосування своєї енергії. Конкурсний відбір та формування груп відбудеться на початку вересня. Але попередньо потрібно пройти співбесіду, яка включає в себе міні-прослуховування, тобто дитина повинна розказати вірш або заспівати пісеньку, на власний вибір. Заняття триватиме одну годину тричі на тиждень.
Переглядів: 289 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Від 2 до 5 липня у туристично-розважальному комплексі "Сонячна долина" відбудеться регіональний етап фестивалю "Студентська республіка". Студенти з шести найпрестижніших буковинських вузів змагатимуться за право представляти Чернівецьку область на всеукраїнському етапі фестивалю.
Під час регіональних етапів заплановано провести вибори Студентського мера та депутатів Студентського магістрату, а  також суб-фести: конкурс краси "Перша леді", "Квест-фестиваль", "Студентська мафія", "Нічна туса", "Фес­ти­валь аматорського відео" та ін. Після регіональних етапів, 24-26 серпня, все студентство чекатиме на проведення фіналу найбільш масштабної події Ук­ра­їни – «Студреспубліки–2013», яка відбудеться у Криму, де обиратимуть чергових Студентського президента і Студентський парламент України.
Переглядів: 342 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Відповідно до нового порядку визначення зарплати для обчислення пенсії державного службовця, спеціальні звання та вислугу років будуть враховувати в розмірах, встановлених на день призначення пенсії за останньою займаною посадою. Про нові порядки зарахування пенсії цій категорії населення повідомив директор департаменту пенсійного забезпечення та соціального захисту інвалідів Микола Шамбір.
– Від 1 січня 2014 року при призначенні пенсії посадовий оклад, надбавка за ранг або кваліфікаційні класи, класний чин або спеціальні звання і вислугу років будуть враховувати в розмірах, встановлених на день призначення пенсії за останньою займаною посадою", – зазначив чиновник, коментуючи новий порядок та умови визначення заробітної плати для обчислення пенсії державного службовця, прийняті Урядом.
Розмір інших виплат, які включаються в заробіток для призначення пенсії, залежно від дати звернення за пенсією будуть визначатися за бажанням пенсіонера за останніх ... Читати далі »
Переглядів: 339 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Літо. Сонячних днів стає все більше, та й саме сонце світить яскравіше. З одного боку сонце - це добре, а "сонячний" вітамін D украй важливий для нашого здоров'я, оскільки його молекули сприяють засвоєнню кальцію нашим організмом, захищаючи кальцій з власної кісткової тканини.
З іншого боку ультрафіолет і шкідливий для нашого здоров'я, оскільки може пошкоджувати шкіру та очі. Це можуть бути опіки вік, рогівки, кон'юктіви або сітківки. Тому від сонячних променів слід захищатися, і одним з найактуальніших засобів тут є сонцезахисні окуляри. Безумовно, необхідно грамотно підійти до вибору їхньої форми, кольору лінз і оправи, але не менш важливо носити саме якісні лінзи, які не просто не завдадуть шкоди очам, але і захистять їх.
Лікарі-офтальмологи, та й просто ті, хто піклуються про своє здоров’я, покупцеві сонцезахисних окулярів дадуть одну-єдину пораду: «Сонцезахисні окуляри – це не привід для ек ... Читати далі »
Переглядів: 444 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Двадцять п’ятого червня в Чернівецькій ОДА за участі в.о. директора обласного центру зайнятості Ольги Шевчук відбулася прес-конференція щодо забезпечення молоді краю першим робочим місцем.
Як повідомила Ольга Шевчук, упродовж січня-травня цього року соціальними послугами обласного центру зайнятості скористалися 18 тис. 42 непрацюючих жителів області, з яких 7 тис. 671 буковинець – віком до 35 років. – У результаті проведеної нами роботи з початку року працевлаштовано 1 тис. 192 молодих краян. Також цього року профорієнтаційними послугами служби зайнятості охоплено 6 тис. 511 людей з числа безробітної молоді до 35 років та надано 18 тис. 560 профорієнтаційних послуг. За словами посадовця, роботодавцям, які влаштовуватимуть до себе на роботу випускників вузів, передбачається щомісячна компенсація за умови, якщо той збереже на роботі молодого спеціаліста впродовж 2 років. Крім цього, випускникам буде надана можливість пройти стажування за професією строком до 6 місяців. ... Читати далі »
Переглядів: 381 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

У вівторок під керівництвом голови Чернівецької ОДА відбулася чергова апаратна нарада. Вже традиційно розпочали з ремонту доріг. Михайло Папієв висловив незадоволення роботою буковинських дорожників. А Ігор Гах, як завжди, мужньо  і непереконливо відстрілювався словами.
Гінців до Києва!
- Ігоре В’ячеславовичу, я вас попереджав, що даю ще два тижні й подивляюся, як ви працюєте. Ну так ж не можна! Чому, коли мені потрібно вирішити якесь питання для області, я  вночі їду до Києва? День працюю в Києві, вночі їду до Чернівців. Що ви тут робите? Що ви тут сидите разом з Воло­ди­миром Іллічем? Від вас тут користі нема. Ви їдьте до Києва, сидіть у прий­мальній голови Державного агентства автомобільних доріг України Євгена Дмитровича Прусенка. І не виходьте звідти, допоки не вирішать питання  забезпечення матеріалами. Навіщо ви тут в області? Сьогодні виїжджайте на Київ і не вертайтеся, ... Читати далі »
Переглядів: 391 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Якби я знімала пародію на фільми Жана Люка Годара, у мене б там курили навіть плюшеві ведмеді. Було б смішно. Щиро кажучи, суцільна димова завіса (а герої Годара курять повсякчас і всюди - в кав’ярні, на вулиці, в готельному номері, телефонній буд­ці...) заважає повноцінно спри­й­мати витвори франко-швейцарського кіногенія. Замість просто дивитися фільм, безупинно дивуєшся: невже він і тут закурить, невже вона знову дістане цигарку?.. Водночас маю сумнів, що когось із тогочасних глядачів (кращі фільми Годара вийшли на початку 60-х років) бентежило те екранне куріння.

Тогочасне богемне середовище було оповите тютюновим димом, як Лондон туманом. Некурящу дівчину якось навіть соромилися знайомити з друзями. Олин шлюб швидко розпався, а ось стосунки з цигаркою виявилися дуже довговічними.


А якщо й бентежило, то в зовсім протилежному естетичному сенсі - як вияв сексуальності й престижног ... Читати далі »
Переглядів: 485 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Суттєвих реформ вітчизняна медицина очікує вже не перший рік. На їхній необхідності наголошує Президент України Віктор Янукович, оскільки забезпечення населення якісними медичними послугами є одним із державних пріоритетів. Медична реформа передбачає забезпечення загальної доступності та рівності в одержанні якісної медичної допомоги, створення мотивації для медичних працівників та низку інших переваг.

Про сучасне медицини та її перспективи спілкуємося з директором департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення Чернівецької ОДА Ігорем ШКРОБАНЦЕМ.

- Ігоре Дмитровичу, нещодавно медики відзначили своє професійне свято. Певно, найкращим подарунком для них було б удосконалення системи охорони здоров’я...
- Цього року День медичного працівника ми зустріли в умовах реального реформування галузі, її модернізації, а точніше – в умовах початку створення нової системи охорони здор ... Читати далі »
Переглядів: 402 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Надзвичайно важку серію з трьох виступів за 8 днів найсильніший богатир України Костянтин Ільїн розпочав у Чехії
(м. Пльзень) на етапі Ліги чемпіонів.
У підсумковому протоколі чернівчанин розташувався на 5-й позиції серед 14-ти учасників, набравши 52,5 очка – стільки ж, скільки четвертий атлет Ервін Катона (Сербія). Призову трійку утворили Криштоф Радзіковскі (Польща) – 76,0 балів, Вітаутас Лалас (Литва) – 73,5 та Лаурі Намі (Естонія) – 60,5.
Через шість днів у польському Люб­ліні на третьому етапі Кубка Європи Костянтин Ільїн виступав у статусі лідера. На поль­ському етапі наш земляк виборов друге місце, що, втім, не завадило зберегти за собою першу позицію в загальному заліку.
А вже наступного дня на найсильнішу людину України очікувало нове випробування – у Словаччині (Тренчин) на традиційних міжнародних змаганнях «Меч Матуша Чака», які буковинець свого часу вигравав. Цього разу Ільїн ... Читати далі »
Переглядів: 319 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Єдиний представник Буковини на командному Чемпіонаті Європи з легкої атлетики
2013 р. в британському Гейтсхеді Микола Лабовський змагався за нагороди на дистанції 5000 м, на якій перемогу святкував дворазовий олімпійський чемпіон Мо Фарах.
Тридцятирічний чернівчанин Микола Лабовський (офіційний партнер – туркомплекс «Аква-Плюс», тренери – Денис Тищук, Костянтин Степанцов), який мав найскромніший в сезоні результат серед всіх учасників забігу на 5000 м (13.50,14), всю дистанцію тримався в лідируючій групі. Темп забігу був невисоким. Дворазовий олімпійський чемпіон Мо Фарах (Вели­кобританія) взагалі спочатку біг останнім, потім підтягнувся в лідируючу групу, а за коло до фінішу так спуртонув, що подолав останніх 400 м за 50,89 сек.! Останній кілометр при цьому у Фараха вийшов 2.25,43. Лабовський у цих «фінішних розборах» опинився на четвертій позиції – 14.14,50. Звісно, прикро, що ... Читати далі »
Переглядів: 298 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Як ми вже повідомляли, 19 червня чернівецька «Буковина» розпочала підготовку до наступного сезону. Вже традиційно місцем проведення зборів нашого клубу стала база ГСК «СКІФ» у Новопавлівці, що в Автономній Республіці Крим.
Перший контрольний поєдинок в Тавриді «Буковина» провела проти вищолігового «Іллічівця» з Маріуполя. Як повідомляє прес-служба чернівецької команди, в цьому поєдинку було забито аж 10 голів. Першими відзначилися футболісти нашої команди. На 7-й хв. зустрічі Олексій Полянський порушив правила проти Сергія Сібірякова, і арбітр гри вказав на одинадцятиметрову позначку. Захисник «Буковини» Олег Керчу зумів переграти досвідченого голкіпера «Іллічівця» Ігоря Бажана. Через дві хвилини підопічні Миколи Павлова зрівняли результат. У воротах «Буковини» «розписався» В’ячеслав Чурко. Згодом Руслан Фомін (19 хв.) вивів свою команду вперед.
Наші земляки зрівняли рахунок на 24-й хв. Екс-гравець донецького «Шахтаря» Микола Іщенко порушив правила у власному карно ... Читати далі »
Переглядів: 328 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Фінансові проблеми, через які ледь не зірвався виїзд збірної Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича на дебютний Чемпіонат Європи з футболу серед студентських команд, подолали після втручання в ситуацію керівництва області.
Річ у тім, що команда ЧНУ після перемоги у Чемпіонаті України серед вузів 2012 р. здобула право представляти Україну на студентському Євро-2013 в Іспанії. Але євродебют ледь не зірвався, адже університет не міг отримати через казначейство замовлені для цієї поїздки кошти. Ситуацію вдалося зрушити в позитивний бік тільки після втручання перших осіб краю.
Як зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Георгій Галиць, рішення терміново профінансувати кошти на цю поїздку далося владі непросто, адже в умовах жорстких лімітів заправка машин швидкої допомоги, виплата зарплат, розрахунки за світло чи виконані ремонти доріг є першочерговими. Тим більше, що ... Читати далі »
Переглядів: 332 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Розмова із першим заступником голови ОДА Георгієм Галицем, на теми, які наша громадськість вважає кричущими.
– Найбільші успіхи, на ваш погляд, цієї команди ОДА? Або помилки, але їх, зазвичай, не дуже люблять визнавати…
– Помилки можна визнавати. Проблема в іншому. У нас зараз все політизоване через край. І якась полярна система склалася. Є влада, яка розповідає, що вона найкраща, а опозиція – найгірша, і, навпаки, опозиція, яка запевняє, що вона найкраща. Хоча і ті, і ті – це складова одного й того ж механізму… Бо влада має кредит довіри і легітимність. Опозиція також має кредит довіри і певну легітимність, просто вони трохи недобрали на виборах. Але за них також голосували, і вони також мають нести відповідальність за те, що відбувається в країні.
Якщо зараз говорити про конкретні прорахунки, то, зрозуміло, що це коментуватимуть завтра ті люди, які отримали депутатські мандати і не знають, ... Читати далі »
Переглядів: 376 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Як повідомляє державна екологічна інспекція в Чернівецькій області, за результатами проведеної планової перевірки державного підприємства "Берегометське лісомисливське господарство" на території лісового фонду Вашковецького лісництва виявили незаконну рубку 62 дерев породи бук, ялиця та черешня. Розмір заподіяної шкоди - 284 тис. 774 грн. Матеріали для подальшого реагування та встановлення винних осіб надіслані УДСБЕЗ УМВС України в Чернівецькій області.
Переглядів: 347 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Двадцять третього червня у селі Мамаївці Кіцманського району виникла пожежа в господарській будівлі. За місцем виклику направили пожежно-рятувальний підрозділ міста Кіцмань та місцеву пожежну команду смт Лужани. Оскільки будівля була дерев’яною, вогонь швидко поширився по всій будівлі. Рятувальники оперативно локалізували пожежу, запобігши подальшому поширенню полум’я. Вогнем знищено речі домашнього вжитку. Загиблих та травмованих на пожежі нема. Ще під час двох пожеж зафіксовано загорання автомобілів. 22 червня у смт. Путила виникла пожежа в автомобілі ВАЗ. 23 червня у селі Кам’янка Глибоцького району горів легковий автомобіль Фольк­сваген. В обох випадках рятувальники, які прибули на місце події, оперативно ліквідували пожежу. Всього протягом минулих вихідних на території Чернівецької області виникло 4 пожежі. Загиблих та травмованих нема.

Переглядів: 286 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Двадцять четвертого червня до правоохоронців Шевченківського району м.Чернівці  від жительки м.Сторожинець Чернівецької області надійшло повідомлення про те, що 20 червня ц.р. з роботи додому не повернувся її чоловік Микола Г., який працює державним виконавцем  Шевченківського відділу державної виконавчої служби  Чернівецького міського управління юстиції.
 Вказане повідомлення одразу ж було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.  
Двадцять п’ятого червня працівники Шевченківського райвідділу міліції у лісопосадці поруч із вул.Донбасівською у Чернівцях (неподалік від центрального пляжу) виявили труп  цього 30-річного чоловіка. Причому, з ознаками насильницької смерті – йому завдали близько 15 ножових поранень. Труп направили для проведення судово-медичної експертизи.
Хід розслідування цього кримінального провадження взяла на контроль прокуратура області.
Прес-служба прокуратури Чернівецької області ... Читати далі »
Переглядів: 312 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Трьох осіб кавказької національності виявили на ділянці відділу "Герца" Чернівецького загону з допомогою приладу нічного бачення. Опівночі правоохоронці помітили та затримали одну особу, а вже за мить і інших двох. У всіх чоловіків були відсутні документи. Як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України, затриманих доставили на заставу для проведення фільтраційних заходів та складання процесуальних документів за незаконне перетинання державного кордону України та порушення прикордонного режиму.
Переглядів: 303 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Дорожньо-транспортна пригода трапилась 24 червня в селі Мамалига Новоселицького району. Як повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області, під час виїзду на головну дорогу 19-літній водій, керуючи мопедом, не надав переваги у русі автомобілю ВАЗ-2107. Для водія мопеда зіткнення завершилось переломом ноги та струсом головного мозку. З’ясовано, що постраждалий не мав посвідчення водія, а мопед FT50QT-4 був без номерного знака, незареєстрований у встановленому порядку.
ДАІ Буковини нагадує, що керування мопедом, скутером, мотоциклом, велосипедом пов’язане з ризиками для вашого життя і здоров’я. Адже, як і пішохід, водій двоколісного транспортного засобу належить до найменш захищених учасників дорожнього руху. Не нехтуйте правилами і нормами транспортної дисципліни, цінуйте власне життя і безпеку інших учасників дорожнього руху. Не забувайте також, що водії мопедів повинні мати при собі посвідчення водія на право керування транспортним зас ... Читати далі »
Переглядів: 373 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Двадцятого червня о 23 год. 25 хв. на автодорозі поблизу села Каплівка Хотинського району невстановлений водій, керуючи невстановленим транспортним засобом, рухаючись у напрямку міста Хотин, наїхав на велосипедиста, мешканця цього ж села. Про це повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області. 34-літнього чоловіка доставили до лікарні з численними травмами. Пошуки винуватця аварії, який залишив постраждалого на дорозі і зник з місця ДТП, працівники ДАІ розпочали по гарячих слідах. Незабаром правоохоронці встановили, що, керуючи автомобілем марки "ФІАТ-СКУДО", наїзд на велосипедиста вчинив мешканець села Каплівка. 21-річний водій відповідатиме і за скоєну автопригоду, і за ненадання допомоги потерпілому згідно з чинним законодавством.
Переглядів: 351 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Співробітники карного розшуку Герцаїв­ського РВ УМВС встановили місцезнаходження та затримали 42-річного громадянина іншої країни, якого від червня 2011 року розшукували італійські правоохоронні органи за контрабанду та торгівлю людьми. Наразі затриманий перебуває під вартою, стосовно нього вирішується питання про екстрадицію. Як повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області, крім цього, виявили 70 фактів порушення іноземними громадянами адміністративного законодавства України щодо правил перебування на території нашої держави. За всіма фактами стосовно іноземців складено протоколи про скоєння адміністративних правопорушень.
Переглядів: 367 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Шевченківський районний суд м. Чернівці визнав винними членів озброєної організованої групи у скоєнні злочинів, передбачених ст.257 (бандитизм), ч.4 ст.187 (розбій), ч.3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України, та засудив кожного з них до різних термінів позбавлення волі.
Про це повідомляє прес-служба прокуратури Черніве­цької області. 42-річний громадянин та мешканець Рес­публіки Молдова Сергій М. з метою вчинення розбійних нападів на території України в лютому 2011 року в Ново­селицькому районі організував озброєну банду, до складу якої залучив двох молдован – 50-річного Костянтина Д., 45-річного Юрія С. та 32-річного буковинця Геор­гія Р.  Члени озброєної організованої групи, ви­користовуючи шапки-маски, виготовлені з капронових колгот, змінні одяг і взуття, рукавички,  озброївшись автоматом Калашнікова типу АКС-74У, від 21 березня 2011-го до 9 кві ... Читати далі »
Переглядів: 287 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Садгірський районний суд м. Чернівці повторно викликає Кудринського Мартина Степановича, зареєстрованого в               м. Чернівці, по вул. Карбулицького, будинок 21, квартира 3, як відповідача по справі за позовом Боднарюка Миколи Івановича до Кудринського Мартина Степановича про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням.
Розгляд зазначеної справи призначений на 10.00 год.  11 липня 2013 р. у приміщенні Садгірського районного суду за адресою: м. Чернівці, вул. Хотинська, 3.
Явка до суду є обов’язковою. У разі Вашої неявки в судове засідання справу буде розглянуто у Вашу відсутність за наявними матеріалами.
І.Г. ПРОСКУРНЯК, голова Садгірського  районного суду м. Чернівці


Шевченківський районний суд м. Чернівці викликає Богорода Віктора Геннадійовича, останнє відоме місце проживання м. Чернівці, вул. Українська, 48/1, як відповідача в судов ... Читати далі »
Переглядів: 384 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Якщо свій пляжний відпочинок ви цього літа плануєте не на далеких морях, а на Дністровському водосховищі, пропоную на кілька годин покинути водні розваги і відвідати село Коболчин у Сокирянському районі. Коли під’їдете до села, запитайте у когось
із місцевих, як знайти музей гончарства. Якщо ж абориген вам трапиться не дуже культурно підкутий, цікавтеся дорогою до школи. Саме у дворі нової школи та у приміщенні старої розташувався цей музей.
Створено його зусиллями однієї людини – Івана Івановича Гончара. Він особисто об’їхав возом весь Коболчин та довколишні села, щоб зібрати багатющу колекцію старожитностей, унікальних предметів селянського побуту, які вже давно вийшли з ужитку та дивом збереглися. Тож у музеї ви побачите далеко не лише гончарні вироби. Цей невгамовний ентузіаст у свої 72 роки завзято проводить екскурсії, продовжує формувати експозицію, здійснює менед­жмент музею та ще й ... Читати далі »
Переглядів: 497 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Безпечних гаваней для ухилення від оподаткування поменшає
Українські багатії, які свого часу вивели гроші до Кіпрської зони пільгового оподаткування, втратять значну частину своїх капіталів. За різними даними, обсяг українських грошей на Кіпрі може становити від 12 до 25 млрд. доларів.
Сума величезна. Податок на депозити, запроваджений урядом Кіпру заради порятунку економіки острова, вдарить і по українських товстосумах: їхні втрати через кіпрську кризу складатимуть від 1,5 до 2 млрд. доларів. Зрозуміло, що олігархи лишатися в накладі не збираються: їхні втрати відшкодовувати доведеться пересічним українцям.
За даними Держстату, маленький Кіпр є найбільшим інвестором України - тільки в минулому році кіпрські компанії інвестували в нашу країну 2,6 млрд доларів - майже половину всього обсягу прямих іноземних інвестицій (4,56 млрд. доларів). Але всім зрозуміло, що це не кіпрські, а українські гроші, які лише «прикидаються» кіпрськими, щоб не платити податки. Теп ... Читати далі »
Переглядів: 337 | Додав: Sunny | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz