НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 19.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 6 ... 99 100 »
У вівторок під час сесії депутати Кам’янської сільської ради одноголосно  проголосували за те, щоб з центру села прибрали мобільну станцію оператора МТС упродовж двох тижнів. Нагадаємо, що напередодні місцеві жителі пікетували сільську раду та скаржились на те, що саме через встановлення вишки їхні діти почали масово хворіти.
Переглядів: 304 | Додав: Sunny | Дата: 12.08.2013 | Коментарі (0)

Прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області попереджає, що 8-10 серпня у Чернівецькій області очікують високу пожежну небезпеку 4 класу, в горах – 5 класу. За даними облгідрометеоцентру, 8-9 серпня денна температура становитиме 28-33°С тепла, місцями – до +36°С.
Переглядів: 282 | Додав: Sunny | Дата: 12.08.2013 | Коментарі (0)

За повідомленням департаменту охорони здоров`я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації, у Чернівецькому обласному кардіодиспансері запланували створення відділення інтервенційної кардіології. Про це заявив під час візиту до Чернівців головний кардіолог України Борис Тодуров. Він розповів, що таким чином Міністерство охорони здоров’я прагне поліпшити надання допомоги хворим безпосередньо в регіонах країни. Обов’язкова умова для відкриття відділення – наявність ангіограма, сучасного комплексу для дослідження стану та лікування серця і судин вартістю у кілька мільйонів гривень. Наразі у кардіодиспансері за рекомендаціями спеціалістів Всеукраїнського центру серця готують приміщення для його встановлення.
Переглядів: 292 | Додав: Sunny | Дата: 12.08.2013 | Коментарі (0)

Салат з огірком, ківі та м'ятою
2 середні огірка,
2 ківі,
невеликий пучок м'яти, пір'я зеленої цибулі.
Для соусу:
1 ч. л. зернистої гірчиці,
1 ст. л. оливкової олії, 1 ч.л. лимонного соку, сіль і перець за смаком.
Вимити, очистити від шкірки і нарізати невеликими кубиками огірки. Почистити і нарізати такими ж кубиками ківі. Подрібнити цибулю і м'яту, перекласти їх у миску з огірком і ківі. В окремому посуді приготувати заправку. Полити заправкою салат, перемішати. Прикрасити листочками свіжої м'яти.

Огірковий соус
1 середній огірок,
5 невеликих маринованих огірочків,
4 ст. л. сметани, 6 ст. л. майонезу, 2-3 зубчики часнику, зелень (кріп, петрушка).
Свіжий огірок очис­тити від шкірки і натерти на крупній тертці. Потім натерти на тертці марино ... Читати далі »
Переглядів: 410 | Додав: Sunny | Дата: 12.08.2013 | Коментарі (0)

Якщо ваш бюджет на ос­та­нній літній місяць не передбачає придбання конди­ціо­нера, а тим більше поїздку на відпочинок, ось кілька порад, як трохи знизити тем­пературу в квартирі.
 Тримати вікна і кватирки закритими. Провітрю­вати кімнату лише рано-вранці, коли повітря ще про­холодне.
 Покласти на ніч під ліжко грілку з льодом, це до­поможе знизити темпе­ратуру повітря на 2-3 гра­дуси.
 Якщо ви щасливий власник звичайного вентилятора, поставте посудину з льодом поблизу нього – струмінь повітря стане відчутно холоднішим. Взагалі можна розставити по квартирі відерця з льодом, а у ванну набрати холодної води і залишити двері у ванну кімнату відкритими – зволожити по­вітря в квартирі теж не за­ва­дить.
 Щоденне вологе при­бирання холодною водою.
  Окропити штори, дивани та крісла – загалом, все, що можна, – холодною водою з пульверизатора.
... Читати далі »
Переглядів: 375 | Додав: Sunny | Дата: 12.08.2013 | Коментарі (0)

Що б таке з'їсти, щоб схуднути? Тепер є ще одна відповідь на це вічне запитання. Ще один диво-препарат винайшли вчені.  Замість того, щоб пітніти на тренуванні, можна буде просто з’їсти таблетку. Але з'являться у продажу вони ще не скоро – після того, як пройдуть тестування на побічні ефекти.
Фахівці науково-дослідного центру в Флориді заявляють, що їм вдалося синтезувати особливу речовину – сполуку SR9009. Згідно з матеріалами дослідження, опублікованими в журналі Nature Me­dicine, ця сполука активізує ви­ро­блення білка REV-ERB.  Цей білок здійснює контроль за біологічним годинником в організмі. Гладкі миші, яким вводили препарат, скинули зайву вагу, причому рівень холестерину в їхній крові знизився, а кількість енергії, що витрачається, нав­паки, зросла, і це за відсутності фізичної ак­тивності. Іншими словами, пре­парат замінив ми­шам спор­­­тивні вправи.
Дослідник ... Читати далі »
Переглядів: 360 | Додав: Sunny | Дата: 12.08.2013 | Коментарі (0)

Начальнику УМВС України в Чернівецькій області
Полковнику міліції Демидову О.М.
колективу Чернівецької обласної державної телерадіокомпанії
(генеральний директор Годнюк Л.О.), що знаходиться
на вул. Головній, 91-А  м.  Чернівці, тел. 52-47-83

Шановний Олександре Миколайовичу!
23 липня 2013 року о 19 годині 23 хвилини на студії Чернівецького обласного державного телебачення, що на вулиці Братів Руснаків, 3, сталось задимлення приміщення, де розміщено обладнання, що належить Чернівецькій філії Концерну РРТ. Як стало відомо пізніше, задимлення трапилось через замикання електричних мереж. Завдяки злагодженим діям працівників обл-  держтелерадіокомпанії, які одразу ж вимкнули джерело живлення та викликали пожежну команду, поширення небезпеки вдалось уникнути. Дві пожежні команди прибули буквально через кілька хвилин, діяли оперативно і професійно – задимлення вдалось локалізувати. Мовлення телеканалу «Буковина» не перерив ... Читати далі »
Переглядів: 347 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

У діях народних  депутатів, які втручаються в ситуацію довкола чернівецького телеканалу ТВА, можуть міститися ознаки корупції
Двадцять дев’ятого липня під час брифінгу із місцевими журналістами голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв прокоментував ситуацію, що склалася навколо чернівецького телеканалу ТВА.
– Мене, – зазначив керівник виконавчої влади краю, – не може не хвилювати ситуація з одним із буковинських телевізійних каналів.
Разом з тим, коли до мене звертаються мовою вимог, влаштовують пікетування чи ультиматуми з наказами щось ввімкнути чи вимкнути, відчинити чи зачинити, або звинувачують  виконавчу владу в невтручанні чи втручанні у щось, то це викликає лише неприємне здивування.
Тому що у мене за законом нема повноважень щось забороняти чи дозволяти.
Я переконаний, що ситуація навколо ТВА є логічним продовженням корпоративного ко ... Читати далі »
Переглядів: 350 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

У Чернівцях все крутиться, як циган довкола сонця. Причому чернівецька спіраль не спрацьовує і місто щоразу вагітніє одними й тими ж дітьми. Щоправда не лейтенанта Шмідта, а Теофіла Бауера. Я про своїх колег-журналістів, котрі прославилися на всю Україну декоративною війною з колишнім губернатором Теофілом Бауером.
Той пресинг голови ОДА був замовною класикою і яскраво продемонстрував Чернівцям колективну продажність місцевої журналістики. Він же встановив її реальну ціну, значно здешевивши нашого журналіста проти київського. Як би там не було, чи то через кількарічні поливання брудом у місцевих ЗМІ, чи то завдяки президентським ротаціям, тодішній голова, відпрацювавши, до речі, ефективно, у своєму кріслі 5 років, подався на Київ. Нині він плідно працює на посаді його екселенції Поважного посла України у Румунії, а його тодішні головні опоненти Петро Кобевко і Василь Забродський курять бамбук кол ... Читати далі »
Переглядів: 498 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

Павло СОЛОДЬКО,  "Українська правда”
Дані за кількістю парафій дозволяють стверджувати, що Україна є найбільшою право- славною країною світу. Православних громад тут -
більше, ніж у Росії або Румунії. Теоретично єдина помісна церква України була б найбільшою церковною інституцією право-слав'я.
З нагоди урочистостей до 1025-річчя хрещення Русі князем Володимиром "Історична Правда" розповідає, як Київська митрополія Константинопольського патріархату перейшла у підпорядкування патріарху Московському і що з цього вийшло.

Християнські єпархії існували в Україні задовго до Володимира – і вони були підпорядковані Константинополю.
Йдеться насамперед про дві єпархії – Скіфську в районі нинішньої Одеси й Херсонеську в Криму. Вони припинили існування в V ст., коли розпочалося Велике переселення народів.
 988 рік: Константинополь - материнська церква для Києва
Володимир прийняв х ... Читати далі »
Переглядів: 352 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz