НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Субота, 20.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 99 100 »
До таких невтішних висновків дійшли лікарі після проведення 28 липня у Центральному парку культури і відпочинку ім.Т.Шевченка безкоштовного тестування на японському аналізаторі й визначили свій біологічний вік. Як виявилось, у більшості чернівчан біологічний вік показував цифру на 10-15 років старше. Близько 100 людей змогли скористатися послугами європейського центру здорового способу життя. Акцію проводили з метою інформування населення про покращення свого здоров’я, застереження від неправильного харчування, споживання малої кількості води, нестачі вітамінів та мінералів в організмі, малорухливого способу життя, що і є сьогодні основними причинами раннього старіння.

Переглядів: 308 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

За інформацією управління житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації, станом на 30 липня до експлуатації в осінньо-зимовий період вже готові 392 котельні області, з них капітально відремонтовані та реконструйовані 11.
Наразі вже замінено 26 котлів на комунальних та відомчих котельнях, до експлуатації готові 135 км теплових ме­реж.  За даними управління, на підготовку до цьо­горі­чного опа­лювального сезону витратили понад 6395 тис. грн. Активно замінюють та ремонтують водопровідні та ка­налізаційні мережі, в ремонт яких сьогодні вкладено 2104,6 тис. грн.
До опалювального сезону готові 271 школа області, 138 дитячих садків та 245 лікарень. Вже комплексно під­готовлені 1255 житлових будинків, здійснено ремонт 179 покрівель, 150 опалювальних систем, 100 систем холодного водопостачання, 93 електрощитових та 6 опа­лю­­вальних печей. З метою сталої роботи відомчих котелень в осінньо-зимовий період заготовлено 4670 тонн вугілл ... Читати далі »
Переглядів: 270 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

­Така постанова як результат кампанії на захист маршрутів «Потяг – для людей» уже зареєстрована у Вер­хо­вній Раді й передбачає від­но­влення щоденного рейсу па­сажирського потяга із сполученням Ковель – Чернівці.
На­­прикінці травня Львів­сь­ка залізниця скасувала цей рейс, посилаючись на те, що вагони потяга віддали на курсу­ва­ння іншого рейсу Чер­нівці – Сімферополь.
Сполучення Ковель – Чер­нівці було єдиним, що з’єднувало чотири області: Волинську, Львівську, Івано-Франківську та Чернівецьку.
Переглядів: 343 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

Як повідомляє прес-служба територіального управління Держгірпромнагляду в Чернівецькій області, інспектори провели перевірку стану охорони праці та промислової безпеки на     9 автозаправних станціях регіону. Загалом під час таких перевірок виявили 46 порушень, а до адміністративної відповідальності притягнули чотирьох посадових осіб, в тому числі трьох керівників. Наразі інспектори теруправління посилюють контроль за додержанням належного стану промислової безпеки та охорони праці на автозаправках та базах нафтопродуктів у області.
Нагадаємо, що цього року в регіонах держави зафіксовано три нещасні випадки, в яких постраждали четверо працівників АЗС та нафтобази. Троє з них загинули.
Переглядів: 293 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

Майже всі побутові засоби, якими щедро рясніють магазинні полиці, токсичні. Як для навколишнього середовища, так і для нашого організму. Вони гарного кольору, приємно пахнуть, дають чудову піну, але щоб повністю їх змити потрібно тримати тарілку під проточною водою не менше 10 хвилин. Може, час згадати перевірені бабусині методи?
 Сода. Звичайна харчова сода є лугом. Вона легко очистить жирні сковороди і форми для запікання. Допоможе сода відмити чайник для заварюва­ння, тарілки, нею до блиску мож­на начистити столові при­бори. Але сода може подряпати спеціальні покриття на посуді, наприклад, тефлон, тому ко­ристуйтеся нею обережно.
 Оцет. Оцет жир не розчинить, але зате це відмінний дезінфікуючий засіб. З метою дезінфекції можна збризкувати оцтом мочалки та губки для ми­ття посуду, додавати його в пасти для чищення. А вимитий з оцтом скляний посуд, наприклад, ... Читати далі »
Переглядів: 507 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

Пік сонячної активності розпочався в 2009 році й зараз наближається до максимальної позначки. Вчені очікують у серпні сильні магнітні бурі. Але втішним є те, що після апогею настане спад, і Сонце буде вже не таким  активним.
У періоди підвищеної сонячної активності лікарі радять уважніше ставитися до свого самопочуття, відмовитися від кави і гострої їжі. Якщо ви метеозалежна людина, уникайте перевтоми та стресів у ці дні й години.
Можливі проблеми з серцево-судинною системою: 4 серпня, неділя (пік з 10 до 13 години).
Можливі хвороби печінки, жовчного міхура. Рекомендується дієта: 5 серпня, понеділок (пік з 9 до 11 години).
Можливі проблеми з серцево-судинною системою, стрибки тиску. Уникайте перевтоми: 7 серпня, середа (пік з 13 до 15 години).

Переглядів: 373 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

Трансжири не тільки викликають ожиріння – вони руйнують психіку людини.   У людей, які регулярно їдять продукти з трансжирами (фастфуд, солодощі, сухарики, чіпси) підвищується ризик важких психоневрологічних розладів.
Бразильські вчені з'ясували, що клітини людини не сприймають такі жири, особливо сильно страждають клітини головного мозку. Під час надходження до них трансжирів зменшується активність ферменту, який забезпечує клітинне дихання. Тобто клітина перестає природним чином очищатися від токсинів, в результаті обмінні процеси в мозку сповільнюються. Клітини не можуть підтримувати нервову систему в спокійному стані. З цієї причини підвищуються емоційні й тривожні параметри в результаті стресових ситуацій повсякденного життя. А постійне нервове напруження з часом призводить до серйозних психоневрологічних розладів.
Трансжири отримують шляхом гідрог ... Читати далі »
Переглядів: 390 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

Чому селяни Глибоччини можуть залишитися без землі
Глибоцькі люди, як і всі за совєтів, тяжко наробилися на землі, маючи з того небагато. Але всі працювали в колгоспах, трохи несли додому, тож себе і дітей прогодувати якось могли. Жили незаможно, але якось упевнено у завтрашньому дні. Головне, тоді землі не заростали бур’янами, на поля приходила нова техніка, а у всіх газд, хто пам’ятав ще дорадянську любов селянина до власної землі, була надія, що система колись зміниться і ставлення до обробітку поля та господарювання на ньому зміниться.
Так селяни стали пайщиками, отримавши сертифікат власності на земельну ділянку. Проте ані сил працювати на землі, ані коштів на придбання добрив, техніки вони не мали. Бо весь їхній скарб - то земля. Так стояли земельні наділи, потроху заростаючи бур’янами, поки в села Глибоччини та й інших районів не потяглися різного штибу орендатори. Ті вчасно зрозуміли, щ ... Читати далі »
Переглядів: 1182 | Додав: Sunny | Дата: 26.07.2013 | Коментарі (0)

Двадцятого липня 132 курсанти кафедри військової підготовки Чернівецького національного університету склали присягу на вірність українському народові. Ця подія завершила 30-денний військовий збір, половина якого проходила на полігоні «Прибан» (с.Ропча). Зборам же передували 2 нелегкі, проте цікаві та насичені роки навчання. За цей час хлопці неабияк подорослішали й здобули безцінні знання і навички у різних галузях військової справи. Про це та інше читайте далі.
 AB OVO
Два роки тому провідні студенти 3-4 курсів вищих навчальних закладів (ЧНУ, ЧТЕІ КНТЕУ, БДФЕУ) одягнули військову форму і з переляком в очах переступили поріг кафедри військової підготовки. Відтоді вони щотижня, у визначений день, відвідували заняття, що відбувалися переважно на території 300-го полку (вул. Московської Олімпіади).
– Спочатку було дуже важко, – зізнається курсант Олександр Царе. – Нові обличчя, нова атмосфера, ... Читати далі »
Переглядів: 941 | Додав: Sunny | Дата: 26.07.2013 | Коментарі (0)

Минулого уїк-енду на чернівецькій трасі Міжнародного спортивного центру «Супер­крос» пройшов шостий етап Чемпіонату світу з мотокросу  в класі МХ3.
У перший день, суботу, 20 липня, відбулися кваліфікаційні заїзди. Для участі в змаганнях зареєструвались 26 гонщиків з 9 країн світу. Виграв кваліфікацію чинний чемпіон світу Мат­тіас Вал­кнер з Австрії на «КТМ», другим був італієць П’єрфіліппо Бер­туццо («Ямаха»), а третім – лідер поточного сезону Клемент Герчар зі Словенії («Хонда»). Та­кож відзначимо, що в десятці кращих було двоє українців (Роман Морозов і Андрій Бу­ренко, котрі посіли 8-е та 10-е місця відповідно), а також одразу троє чехів, котрі проявилися пізніше.
Наступного дня відбулися основні старти. В першому заїзді тріумфував чех Фран­тішек Смола («КТМ»), котрий май­же на 6 секунд випередив свого співвітчизника Мартіна Мічека на мотоциклі тієї ж марки. Третім був&n ... Читати далі »
Переглядів: 413 | Додав: Sunny | Дата: 26.07.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz