НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 29.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 94 95 96 97 98 99 100 »
Чому ми не їдемо так, як ми вам заплатили?
«Хороший асфальт на дорогах у Чернівцях просто так не валяється»
(народне прислів’я чернівецьких водіїв)

Коли йдеться про наші дороги, то навіть флегматичному Прем’єру Миколі Азарову хочеться плакати, про що він поділився у хвилину одкровення. А якби, приміром, Азаров побачив дорогу на вулиці Кочубея, гадаю, що не лише заплакав би, а й ридма ридав би, як зраджена курсистка. Зрозуміло, що проблема чернівецьких доріг не може бути відокремленою від загальної ситуації в Україні. Тому, дивлячись на роздроблений асфальт на наших дорогах, виникає логічне запитання: крадуть чи не крадуть кошти під час їхнього ремонту? Якщо ж подивитися (а я це роблю майже щороку) на майже ідеальні дороги у Білорусі, яка, до речі, має природних ресурсів значно менше, ніж Україна, та, враховуючи повідомлення нашої Ге ... Читати далі »
Переглядів: 498 | Додав: Sunny | Дата: 04.03.2013 | Коментарі (0)

Кажуть, що кожна школа повинна пишатися не кількістю, а славою своїх учнів. Чернівецька гімназія №4, що на вул. Щепкіна, 2, має чим пишатися. Випускники цього навчального закладу славетні у всьому світі. Тут діти отримують надійний циркуль, яким креслять згодом коло свого життя. Тут вони стають на міцний і родючий ґрунт, що приносить багаті, щедрі плоди. Днями ж у гімназії святкували Міжнародний день рідної мови. Свято провели на високому рівні.
Двадцять першого лю­того з нагоди свята учні Чер­­нівецької гімназії №4 продемонстрували неабиякий пат­ріотизм та любов до української мови. Чимало дітей прийшли до школи у вишиванках, свідомі своїх коренів і національної приналежності. Вчителі разом зі студентами-практикантами організовували тематичні заходи.
Про перебіг свята розповіла голова методичного об’єд­нання вчителів української мови і літератури Мі­лі­тія Олек­сандрівна За­по­точ­на:
– До Дня рідної мови ми готувалися ... Читати далі »
Переглядів: 475 | Додав: Sunny | Дата: 04.03.2013 | Коментарі (0)

Напередодні Дня захисника Вітчизни з ініціативи ветеранів війни, праці, військової служби та правоохоронних органів, а також за підтримки Партії регіонів Буковини пройшов шаховий турнір "Матч поколінь”, в якому взяли участь вихованці шахового клубу "Гамбіт”, Чернівецького політехнічного коледжу.
У зустрічі "Матч поколінь” взяли участь підполковники у відставці С.І.Тетерук, доцент кафедри травматології БДМУ, кандидат медичних наук, заслужений лікар України А.Т.Зінченко, ветеран СБУ А.О.Черногалов.
Змагання пройшли на високому рівні завдяки професійному складу учасників та за підтримки депутатів Чернівецької обласної ради від Партії регіонів М.І.Куцака, С.М.Няйку та Першотравневої районної у м.Чернівці ради М.І.Дралюка, Н.Д.Ярмистої, котрі вручили учасникам подяки Першотравневої районної у м.Чернівці ради, грошові винагороди, а заступник директора підприємства "Акватон”, помічник депутата Першотравневої районної у м.Чернівці ради М.І.Дралюка – П.А.Подольський нагородив учасників па ... Читати далі »
Переглядів: 402 | Додав: Sunny | Дата: 04.03.2013 | Коментарі (0)

У Чернівцях міліція розшукує чо­ловіка, який з іграшковим піс­толетом спробував по­гра­бувати відділення «Ощад­бан­ку».
На міс­це ви­кли­ку одразу прибув наряд ДСО та слідчо-оперативна група райвідділу міліції. Вони з’ясували, що до відділення зайшов невідомий і почав вимагати гроші у працівниці банку, тримаючи при цьому в руках пакет і невідомий предмет, схожий на іграш­ковий пістолет. Жінка-касир відповіла не­знайомцю, що зараз грошей у касі нема. Після цього без будь-яких погроз чоловік по­кинув приміщення. Як тільки чоловік пішов, жінка натиснула кнопку тривожної сигналізації. За словами працівниці банку, чоловікові близько 20-25 років, зріст – приблизно  170 см. Був одягнений у чорну куртку. Наразі правоохоронці вживають заходів для затримання зловмисника. Ця подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Переглядів: 329 | Додав: Sunny | Дата: 04.03.2013 | Коментарі (0)

У зв’язку з підвищенням температури на території Чернівецької області крига на водоймах не є міцною.
З метою запобігання виникнення нещасних випадків під час відпочинку на кризі потрібно дотримуватися наступних правил: пам’ятайте, що відпочивати на кризі можна лише тоді, коли ви впевнені у її міцності. Для цього можна взяти довгу палицю, з допомогою якої можна випробувати товщину криги. Обминайте ділянки, покриті товстим прошарком снігу, – там лід завжди тонший. Можна визначити наскільки безпечним є лід: для одного пішохода товщиною не менше 7 сантиметрів; для обладнання ковзанки – не менше 10-12 сантиметрів (масове катання – 25 сантиметрів). Не пробивайте багато лунок одна біля одної. Відстань між ними не повинна бути меншою ніж 5-6 м, а самі лунки слід пробивати у шахматному порядку. Не можна збиратися великими групами в одному місці. Завжди потрібно мати під рукою міцну мотузку довжиною 12-15 метрів. Запам’ятайте, що небезпечно виходити на лід у стані алкогольного сп'яніння. Вна ... Читати далі »
Переглядів: 311 | Додав: Sunny | Дата: 04.03.2013 | Коментарі (0)

Співробітники СБУ викрили факти кримінальних правопорушень у сфері службової діяльності посадових осіб одного з районних відділів державної виконавчої служби Чернівецького міського управління юстиції
У 2012 році посадовці виконавчої служби, використовуючи службове становище та порушуючи ви­моги Закону України «Про виконавче провадження», внесли до офіційних документів свідомо неправдиві відомості стосовно незаконного закриття понад 990 виконавчих проваджень. У результаті перевірки, ініційованої СБУ, встановлено, що посадові осо­би вчинили протиправні дії з метою штучного завище­ння ста­тис­тичних і звітних показників. Внас­лідок цьо­го державний бюд­жет не­доот­римав по­над 1 млн. 360 тис. гривень, які по­ви­нні були стягувати за виконавчими провадженнями. Слідчим СБУ ін­фор­мацію внесено до ЄРДР та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочинів, відповідно до ч. 2          ст. 364 (зловживання владою аб ... Читати далі »
Переглядів: 308 | Додав: Sunny | Дата: 04.03.2013 | Коментарі (0)

Днями двоє невідомих незаконно проникли в автомобіль Мерседес-Спринтер, що був припаркований поблизу однієї з багатоповерхівок на вулиці Комарова у Чернівцях, і намагалися викрасти особисті речі власника іномарки.  
Невдовзі з’ясувалося, що одним із крадіїв був інспектор батальйону па­тру­льно-постової служби при УМВС Украї­ни в Чернівецькій області 20-річний Р. Його напарником виявився 16-річний чер­нівчанин Н.
Відомості про кримінальне правопорушення внесли до Єдиного реєстру до­су­дових розслідувань. Прокуратура Шев­ченківського району м.Чернівці відкрила кримінальне провадження і розпочала досудове розслідування за правовою кваліфікацією ч.3 ст.15 (замах на злочин) та ч.2 ст.185 (крадіжка) КК України.
Переглядів: 336 | Додав: Sunny | Дата: 04.03.2013 | Коментарі (0)

Дорожньо-транспортна пригода сталась у Берегометі 25 лютого вночі. Водій автомобіля наїхав на 22-річного мешканця селища і з місця автопригоди зник.
Зі струсом головного мозку, забоєм голови та у стані алкогольного сп’яніння чоловіка доправили в  травматологічне відділення Вижницької районної лікарні.
По знайдених на місці ДТП боковому дзеркалу, уламках вказівника повороту працівники ДАІ визначили марку автомобіля, а згодом знайшли і водія. Ним виявився 26-річний мешканець села Мигове, який керував автомобілем Опель-Кадет.
Переглядів: 339 | Додав: Sunny | Дата: 04.03.2013 | Коментарі (0)

У Глибоцькому районі затримали трьох жителів Чер­ні­вецької області за незаконне переміщення через територію об­ласті тютюнових виробів на суму близько 370 тисяч гриве­нь. Нещодавно працівники Уп­равління боротьби з організованою злочинністю та СБУ в Чер­­ні­ве­цькій області під час про­­ведення заходів, спрямованих на запобігання незаконного переміщення товарів че­рез те­ри­­торію області та перекриття каналів контрабанди, виявили факт незаконного пе­ревезення тютюнових виробів торгової марки "Віч­рой" (53 ти­сячі па­чок). Злов­мис­ники по­пе­редньо упакували їх в 106 ко­робок. Правоохоронці з’ясували, що цигарки незаконно пе­ревозили троє мешканців району в двох мікроавтобусах до республіки Румунії. Наразі тютюнові вироби вилучені, автомобілі доставлені на штраф­майданчик. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого &nb ... Читати далі »
Переглядів: 336 | Додав: Sunny | Дата: 04.03.2013 | Коментарі (0)

Шевченківський районний суд м. Чер­нівці підтримав позицію державного обвинувача і засудив 4-х членів міжрегіональної організованої злочинної групи за ч.4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах); ч.3 ст.28 (вчинення злочину групою осіб);  ч.3 і ч.4 ст.358 (підроблення документів); ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво); ч.1 ст.209 (легалізація – відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України  до позбавлення волі строком від 5 до 7 років з конфіскацією майна. Вводячи керівників підприємств-виробників борошна в оману, обіцяючи  розрахуватися  за реалізовану продукцію, однак не маючи наміру цього робити, члени організованої злочинної  групи за фіктивними  документами отримували продукцію, перевозили її від імені фіктивного підприємства ТОВ «Промбуддизайн» м.Чернівці на склади в м. Біла Церква Київської області, де реалізовували, а гроші розподіляли між собою. У період з 16 січня до 15 лютого 2012 року шляхом обману та зловживання до ... Читати далі »
Переглядів: 371 | Додав: Sunny | Дата: 04.03.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz