НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 19.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 97 98 99 100 »
У Чернівцях - понад 220 кіосків, з яких лише 75 відповідають вимогам. Таким чином, прийнято рішення про винесення на сесію міської ради питання про те, що подовження договору оренди на земельну ділянку стане можливим тільки за умови реконструкції або заміни кіоску на затверджену форму. Головний архітектор міста Сергій Гомонович провів розмову з орендарями, і деякі з них з об’єктивних причин не можуть реконструювати свої малі архітектурні форми. Саме тому деякі кіоски «Молодьспортлото» демонтують. Один з кіосків, який належить ТзОВ «Редакція газети «Молодий бу­ковинець» (на вул. Чер­во­но­ар­мійській), потребує косметичного ремонту.
Переглядів: 387 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

Представник Львівського про­ект­ного інституту, який займається розробкою нового генерального пла­ну, рекомендує: розширення пло­щі міста на 360 гектарів за рахунок прилеглих сіл, благоустрій берегів річки Прут шляхом створення впорядкованих зон для відпочинку містян, винести на околицю міста туберкульозні та шкірвендиспансери, перенести Калинівський ринок, а також побудувати 2 нові кладовища – за Садгорою на межі міста і села Шубранець та в районі Чер­нівецького аеропорту.
Переглядів: 464 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

Студенти Буковинського державного медичного університету взяли участь в он-лайн лекції міністра охорони здоров'я України професора Раїси Богатирьової. Лекцію про реформування медичної галузі слухали понад 7 тисяч науковців та студентів 18 вищих медичних навчальних закладів України. Така форма спілкування в он-лайн режимі між міністром та студентами проходила вперше. Раїса Богатирьова запевнила, що спілкування в такому форматі триватиме й надалі. Міністерство охорони здоров'я відкрите для співпраці та готове проводити подібні форуми на обрану студентами тематику.
Переглядів: 342 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

Двадцять другого лютого екс-заступник начальника УМВС України в Чернівецькій області Іван Мир­ний, обраний народним депутатом за списком Партії регіонів, склав присягу у Верховній Раді. Він став 17-м народним депутатом, який має відношення до Буковини.
Івану Мирному 58 років, він керівник охорони бізнесмена Дмитра Фірташа, був у списку Партії регіонів під №79. Свого часу очолював управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України у Чернівецькій області.
Переглядів: 311 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

– У зв’язку з медичною реформою ми змушені ввести в навчальних закладах 350 ставок медсестер, – сказав на брифінгу директор департаменту освіти Чернівецької ОДА Михайло Бауер. – Зрозуміло, що це дуже багато, але до першого квітня в усіх освітянських закладах працюватимуть медсестри, – заявив директор департаменту.
Переглядів: 337 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

Святкова виставка-ярмарок, присвячена Між­народному жіночому дню, буде працювати на Соборній площі Чернівців з 2 до 13 березня. До участі у ярмарку запрошують суб’єкти підприємницької діяльності для здійснення святкової торгівлі товарами промислової групи, сувенірною продукцією, продукцією бджільництва тощо.
Запрошуються чернівчани та гості міста.
Переглядів: 384 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

Незабаром започаткують програму із забезпечення дітей-сиріт житлом після досягнення 18 років. Про це повідомив Президент України Віктор Янукович. За його словами, ніхто, крім держави, не може забезпечити умови для життя, можливості для отримання професії, житла для дітей-сиріт. «Ця програма обов’язково найближчим часом буде започаткована і окремим рядком увійде до бюджету. Ми встановимо такий облік у державі, де кожна дитина-сирота, яка досягла 18 років, уже буде мати право на отримання житла», – сказав Президент.
Переглядів: 356 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

Упродовж 2010-2012 років побудовано, реконструйовано, капітально відремонтовано та введено в експлуатацію 17 навчальних закладів. Область першою в Україні достроково виконала заходи Державної цільової соціальної програми «Шкі­льний автобус», в результаті чого підвезення дітей сільської місцевості до місць навчання і виховання забезпечено на 100%. Про це розповів журналістам керівник департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Михайло Бауер. Серед позитивних змін за 3 роки, окрім створення Буковинської Малої академії наук, посадовець назвав відкриття першого в Україні обласного навчально-реабілітаційного центру №1 та багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей, реорганізацію комунального закладу «Оршівський дитячий будинок», у якому нині навчаються різновікові групи дітей-сиріт та ді­тей, позбавлених батьківського піклування.
Переглядів: 380 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

На думку травознаїв, є чимало лікувальних настоянок і відварів, які допоможуть жінці поліпшити самопочуття у критичні дні. Звичайно, перш ніж застосувати їх, обов’язково проконсультуйтеся зі своїм лікарем.
При хворобливих і рясних менструаціях корисні такі трав'яні збори:
* Кора крушини – 1 ч. ложка, листя берези – 1 ч. ложка, верес звичайний – 1 ч. ложка з гіркою, квіти ромашки аптечної – 2 ст. ложки, лист м'яти перцевої – 2 ст. ложки, корінь валеріани – 2 ст. ложки. 1 ст. ложку суміші залити склянкою окропу, настоювати 30 хвилин, процідити і пити по склянці на день за кілька прийомів.
* Квіти глоду – 5 ст. ложок, квіти ромашки аптечної – 5 ст. ложок, трава деревію – 5 ст. ложок. 1 ст. ложку суміші залити склянкою окропу, поварити на повільному вогні 5-10 хвилин, процідити і приймати по 1 склянці вранці і ввечері.
* Трава хвоща польового – 2 ст. ложки, трава споришу – 2 ст. ... Читати далі »
Переглядів: 405 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

Чотирирічний шотландсь­кий хлопчик Фрейзер Бут, яко­му в півтора року поставили діаг­­ноз «аутизм», часто впадав в істерики та мав інші проблеми зі сприйняттям.
Щоби якось відволікти си­на, мати хлопчика інтуїтивно взяла з притулку без­­­дом­ного ко­та на прізвисько Біллі. Від­тоді Фрейзер і Біллі весь час разом. Мати Фрейзера намагається доглядати за си­ном весь день, але в неї є ще 15-місячна донька, тож кіт став справжньою нянею для хлопчика, коли мати зайнята. У процесі спілкування з котом аутизм Фрейзера поступово пом'якшується. Біллі розуміє, коли хлопчикові погано, підходить, намагається обійняти лапою або мур­коче. Фрейзер уже мо­же го­во­рити і гратися як зви­чай­на ди­­ти­на, реагувати на ба­тьків, зовнішні події. І хоча на­­пади роз­дратування все ще трапляються, коли хлопчик зі­штовхується зі складним зав­данням чи в нього щось не виходить, з появою в домі Біллі його стан з ... Читати далі »
Переглядів: 382 | Додав: Sunny | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz