НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Субота, 20.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 4 » БЕРЕЖІТЬ СВІЙ АВТОМОБІЛЬ!
19:08
БЕРЕЖІТЬ СВІЙ АВТОМОБІЛЬ!
Варто знати
Автомобіль для когось із нас може бути виключно засобом пересування, хтось використовує його як домашнього помічника, а для когось він є робочим місцем.
Але, не залежно від того, хто і з якою метою користується ним, усіх автовласників об’єднує одна спільна тривога, коли йдеться про угон автомобіля. В міліцейських зведеннях цей злочин має офіційну назву “незаконне заволодіння транспортними засобами громадян”.
У 2013-му році на території Чернівецької області було скоєно 14 незаконних заволодінь. Безпосередньо працівниками ДАІ та з їх участю знайдено та повернуто власникам 12 одиниць автомототранспорту.
Актуальну тему коментує заступник начальника УДАІ УМВС України в Чернівецькій області підполковник міліції Дмитро Кийов.
— Дмитре Володимировичу, які марки автомобілів користуються популярністю у викрадачів?
— Практика свідчить, що найчастіше викрадають автомобілі німецького виробництва — «Мерседеси», «Фольксвагени». Останнім часом дещо знизився попит на „Опель”. Лише один випадок незаконного заволодінння автомобілем цієї марки зареєстровано у поточному році. Викрадено також два „японці”. Однак, попит на тіньовому ринку постійно змінюється.
— Чи не втратили злочинці інтерес до автомобілів російського виробництва?
— Ні. ВАЗи лише на кілька сходинок по числу викрадених відстають від іномарок. Однак, якщо в минулі роки викрадали більше „дев’яток” різних модифікацій, то у 2013-му сумну першість утримують ВАЗи різних моделей. Зафіксовано один випадок незаконного заволодіння автомобілем «УАЗ».
— Яке місце серед викрадених транспортних засобів займають мотоцикли?
— Нинішнього року не зафіксовано жодного заволодіння мототранспортом. Хоча завести мотоцикл можна легко одним перемиканням дротів запалення, які, як правило, звисають гроном... Мобільність цього транспортного засобу також полегшує роботу викрадачам. До того ж, багато мотоциклів саморобних, зібраних самотужки народними „умільцями”. У більшості випадків такі мотоцикли не зареєстровані в установленому порядку, тому й простежити їхній шлях дуже важко.
— Відомо, що більшість незаконних заволодінь зареєстровано у Чернівці. А яка ситуація в районах області?
— Серед районів більшість викрадень скоєно в Кіцманському, Сокирянському, Герцаївському, Глибоцькому районах. Найменше — у Вижницькому та Путильському.
— Як виглядає сучасний середньостатистичний викрадач?
— Здебільшого, це молоді люди віком 25-35 років. Більшість з них проживають на Буковині, раніше засуджені за скоєння злочинів. Вони добре ознайомлені з технічними характеристиками транспортних засобів та географічними особливостями області.
— Які поради можна дати власникам транспортних засобів, щоб не стати жертвою злочинців?
— Передусім, не варто зберігати автомобілі за межами стоянок та гаражів. Для тимчасового паркування автомобіля необхідно вибрати людні, уночі добре освітлені місця.Додатковим плюсом може бути наявність поблизу відеокамери стеження. Обов’язково слід обладнати автомобіль протиугінним пристроєм. Сьогодні вітчизняне та закордонне виробництво випускає чимало систем сигналізації. Навіть механічний протиугінний пристрій зможе зберегти авто. Якщо ви купуєте автомобіль,то неодмінно перевірте, чи не значиться він в угоні. Для цього достатньо звернутися до найближчого підрозділу ДАІ.Якщо ж вашу машину викрали, то одразу телефонуйте до райвідділу міліції за місцем проживання, або оператору спецлінії міліції 02, або звертайтесь в підрозділ Державтоінспекції за телефоном чергової частини 55-05-13.
РS. Інформація для власників транспортних засобів:
Найбільше випадків незаконних заволодіньтранспортними засобами нинішнього року зареєстровано уберезні та квітні. Серед кольорів автомобілів, яким викрадачі надають перевагу, білий, чорний, кремовий та червоний. Левова частка викрадень припадає на нічні години. Найчастіше викрадали автомобілі в ніч з неділі на понеділок та з п’ятниці на суботу. На руку злочинцям грає проміжок часу від викрадення до виявлення власником пропажі. Щонайменша затримка із повідомленнямпро викрадення автомашинивпливає на оперативність і ефективність дій правоохоронних органів.
УДАІ УМВС України в Чернівецькій області
Переглядів: 342 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz