НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 25.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 18 » Буковина буде з хлібом
12:23
Буковина буде з хлібом
У понеділок під керівництвом голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайла Папієва відбулася чергова апаратна нарада. Під час засідання обговорили ряд актуальних питань. Зокрема йшлося про сільське господарство, прибирання та ремонт доріг.

Голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв наголосив, що із таненням снігу довкола з’являється надзвичайно велика кількість сміття вздовж автодоріг, на тротуарах і узбіччях вулиць, клумбах, у спальних районах обласного центру, міст і містечок області. Тому цю проблему треба негайно вирішувати. Відтак губернатор доручив відповідним службам і закликав  жителів області прибрати від сміття узбіччя доріг, подвір’я та території довкола них. За словами Михайла Миколайовича, довкілля Буко­вини повинно бути чистим. А щоб воно таким стало, зусилля має докласти вся громада краю.
– Неприємно бачити, що територія області не прибрана після зими. Такий стан речей не відповідає нашій ментальності. Буковинці - охайні та працьовиті люди, тому впевнений, що жителі області приберуть територію біля власних обійсть, зроблять довкілля чистішим, – сказав очільник крайової влади. Також він додав, що профільні управління і відомства мають це робити без нагадування – це їхній обов’язок, і їм належить вже нині організувати роботу на­лежним чином, зокрема звернутися до громадськості, залучити до прибирання якомога більшу кількість жителів регіону.  
Говорили і про справи аг­рарні. Цього року відповідно до структури посівних площ області ярі культури передбачається засіяти на площі 200,7 тис. га. Начальник управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Микола Олексюк повідомив, що зернові та зернобобові культури планують посіяти на площі 89,8 тис. га, у тому числі ранні ярі зернові культури займуть 21,8 тис. га, кукурудза на зерно – 68 тис. га, цукровий буряк – 2,4 тис. га, соняшник – 7,5 тис. га, соя – 44,7 тис. га, картопля – 33,5 тис. га, овочі – 12,5 тис. га. За словами чиновника, сільськогосподарські підприємства області при прогнозованій потребі насіння 2,23 тис. тонн ярих зернових та зернобобових культур на сьогодні заготовили 2,6 тис. тонн, що складає 116,5%. Крім того, засипано 4,5 тис. тонн сої – це 114,7% від потреби. Триває робота і щодо заготівлі гібридної кукурудзи та закупівлі її з інших регіонів України з метою повного забезпечення потреб області насінням високої якості. Для проведення весняно-польових робіт сільськогосподарськими підприємствами області заготовлено 9,5 тис. тонн поживних речовин мінеральних добрив, що складає майже 97% від потреби. У сільгосппідприємства області надійшло 2 тис. 250 тонн дизельного палива – це 75% від потреби та понад 470 тонн бензину, або майже 82%.   – Сьогодні уже заготовлено майже 70% засобів захисту рослин, а забезпечуватимуть проведення комплексу весняно-польових робіт  близько 10 тис. тракторів, – резюмував Микола Олексюк. Загалом під урожай 2013 року в області посіяно понад 52 тис. га озимих зернових культур, що на 3 тис. га бі­льше, ніж торік. Сходи озимих зернових культур становлять 100%. За словами посадовця, є всі дані для того, щоб цьогоріч отримати більший урожай по­рів­няно з торішніми показниками.
Крім цього, на апаратній нараді обговорили питання подальшого ремонту доріг та проаналізували оплату мешканців Буковини за користування електро- та газопостачанням.

Альона ЧОРНА
Переглядів: 378 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz