НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Субота, 20.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 7 » Буковина – Сучава. Міжрегіональне співробітництво
15:42
Буковина – Сучава. Міжрегіональне співробітництво
Керівники Чернівецької області зустрілись з делегацією Сучавського повіту
Голова обласної ради Михайло Гайничеру та голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв провели робочу зустріч з делегацією Сучавського повіту на чолі з головою Сучавської повітової ради Кетеліном Іоаном Некіфором.

Керівники Чернівецької області та Сучав­ського повіту обговорили можливість включення до проекту автомагістралі «Via Carpatia», яка пролягає від Прибалтики до Середземномор’я, ділянки, яка проходитиме через Чернівецьку область та Сучавський повіт. Оскільки це питання вирішується на рівні Європарламенту, було вирішено сприяти включенню зазначеного питання в порядок денний пленарного засідання сесії Європарламенту, а також підготувати звернення Чернівецької обласної та Сучавської повітової рад до європарламентарів з обгрунтуванням такої доцільності.
Розглядали питання розширення транскордонного співробітництва та активізації роботи в рамках Єврорегіону «Верхній Прут» як потенційно впливового суб’єкта в переговорних процесах з Євросоюзом. Голова обласної ради Михайло Гайничеру запропонував розглянути можливість створення в рамках Єврорегіону «Верхній Прут» двох секцій, до яких увійдуть відповідно частина Чернівецької, Івано-Франківська області України та Сучавський повіт Румунії, а також Но­воселицький та Герцаївський райони Чер­нівецької області, Ботошанський повіт Румунії та райони Молдови – члени Єврорегіону.
Такий поділ дозволить запровадити більш дієвий механізм вирішення проблемних питань членів Єврорегіону, оскільки нині складно підготувати проект, реалізація якого відповідала б інтересам всіх учасників Єврорегіону.   
Обговорювали організаційні питання запровадження посвідчень для прискорення перетину кордону, які буде видано представникам органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, торгово-промислових палат та бізнесових кіл двох прикордонних регіонів. Учас­ники зустрічі наголосили, що відповідні посвідчення нададуть можливість прискорити перетин кордону, але жодним чином не впливатимуть на процедуру і порядок перетину.
Керівники Чернівецької області висловили зацікавленість пропозиціями румунської сторони щодо проведення спільного економічного форуму для представників бізнесових кіл Чер­нівецької області та Сучавського повіту, організації виставки фотографій 80 фортець, зроблених з висоти. Така фотовиставка буде представлена в Брюсселі та Кишиневі, і очільники краю обіцяли надати організаційну підтримку в її проведенні також і в Чернівецькій області. Голова Сучавської повітової ради вручив запрошення Михайлові Гайничеру та Михайлові Папієву на черговий раунд «Буковинського діалогу», провести який планують 28-29 травня цього року. Кетелін Іоан Некіфор також поінформував про запланований інформаційний тур для представників преси та туроператорів для презентації Сучавського повіту його партнерам, в тому числі й з Чернівецької області. Йшлося також про представлення культурних та мистецьких надбань нашого краю, його звичаїв та гастрономічних традицій в рамках масового заходу, проведення якого заплановане у музеї під відкритим небом у Сучавському повіті Румунії.
Прес-служба обласної ради
Переглядів: 329 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz