НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 29.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 24 » «Буковина»: украдене щастя
11:06
«Буковина»: украдене щастя
Минулий тиждень був насичений навколофутбольними подіями, що безпосередньо торкалися ФСК «Буковина». Навіть йшлося про те, що наша команда може вийти до Прем’єр-ліги вже цього літа.
Все розпочалося з того, що 12 червня президент «Ста­лі» дав інтерв’ю, в яко­му сказав, що його команда відмовляється від свого місця в Прем’єр-лізі. Зго­дом надійшло офіційне під­твер­дження цієї заяви та інформація про те, що голо­вний тренер алчевців Ана­то­лій Воло­буєв, розгніваний таким розвитком подій, подав у відставку. Нас­туп­ного дня стало відомо, що ПФК «Олек­санд­рія», котра в сезоні, що ми­нув, посіла третє місце і після відмови «Сталі» отримала нагоду підвищитись у класі, також досить несподівано відмовилась від цієї нагоди. Таким чином, право претендувати на місце в еліті вітчизняного футболу перейшло до чернівецької ко­манди.
Того ж дня, 13 червня, чернівецький клуб надіслав відповідь ПФЛ Укра­їни, де дав згоду на участь у чемпіонаті Ук­раїни-2013/2014 се­ред ко­манд Пре­м'єр-ліги, при цьому наголосивши на тому, що ще не готовий у повному обсязі відповідати вимогам регламенту Прем'єр-ліги, бо чернівецький колектив не очікував пропозиції щодо підвищення в класі.
 Долю нашої команди повинно було вирішити засідання Комітету з атестування футбольних клубів ФФУ, котре відбулося в п'ятницю, 14 червня.
Наступного дня стали відомі результати засідання атестаційного комітету, котрі шокували всю футбольну громадськість не лише Буковини, а й майже всієї України. Ось витяг з прес-релізу ФФУ: «Зас­лу­хавши негативні звіти експертів комітету стосовно стану справ у буковинському клубі, а також урахувавши те, що «Буковина» не подавала заявку на отримання атестату для футбольних клубів Прем’єр-ліги Ук­раїни, вирішено видати клубу атестат, який дає право участі у всеукраїнських футбольних змаганнях з футболу серед професіональних команд клубів ПФЛ України сезону 2013/2014 рр. (себто у першій лізі – прим. авт.)». Разом з тим, «після цього члени комітету одностайно проголосували за те, щоб видати атестати для участі у змаганнях футбольним клубам «Говерла» м. Ужгород та «Металург» м. Запо­ріж­жя». Зверніть увагу на виділений текст. Виявляється, річ у тім, що заявки на атестацію до УПЛ потрібно було подавати ще в листопаді 2012 року (про це повідомив голова ПФЛ Мілетій Бальчос в інтерв’ю для football.ua)! З одного боку, не дивно, що «Буковина», котра тоді йшла на сьомому місці, не подала такої заявки, адже жодних думок про УПЛ у керівництва клубу в той час не було. З іншого боку, дивує той факт, що таку заявку, якщо вірити чиновникам, подав «Металург» (Запоріжжя), котрий увесь минулий сезон в УПЛ був безнадійним аутсайдером і вже в листопаді сильно відставав навіть від перед­останньої команди, не кажучи вже про «рятівне» 14-е місце. Осо­бливо обурює той факт, що відмовили нашій команді, навіть не розглядаючи нашу справу по суті, а винятково спираючись на формальну причину неподання заявки ще минулого року. Не зайвим буде також нагадати, що рішення залишити «Металург» в Прем’єр-лізі суперечить самому регламенту УПЛ. Однак це не завадило виконкому ФФУ, який відбувся у вівторок, 18 червня, одностайно затвердити це рішення.
З іншого боку, дивує пасивність керівництва «Буковини», котре не на­магається апелювати до судових інстанцій або навіть до УЄФА. Скла­дається враження, ніби вони наперед знали, що їм відмовлять в атестації та просто розігрують роль ображених, чітко розуміючи, що вихід до УПЛ - це насамперед великі гроші, котрих нині клуб не має.
Тим часом «жовто-чорна» ко­манда, незважаючи на всі навколофутбольні перипетії, 18 червня вийшла з відпустки і розпочала підготовку до нового сезону. Вже традиційно проходити підготовку «Буковина» буде в селищі Новопавлівка на базі ГСК «Скіф». 19 червня розпочала тренування перша група гравців, у якій займаються молоді футболісти, а також виконавці, котрі в ході минулої першості України мали обмаль ігрової практики. Планують, що у зборах братимуть участь 3-4 вихованці місцевого футболу. Інші ж футболісти «Буковини» приєднаються до команди 22 червня. В планах клубу 5-6 контрольних поєдинків, суперники в яких визначаться пізніше.
Щодо кадрових змін, то на сьогодні точно відомо, що команду залишили Євген Колесник та Володимир Найко, ще 5-6 гравців під питанням. З новачків на сьогодні «Буковину» поповнив екс-захисник «Крим­теплиці» Олексій Дитятьєв, котрий був капітаном і стовпом оборони кримчан.

Переглядів: 398 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz