НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 29.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 19 » БУКОВИНЦЯМ ДЕМОНСТРУВАЛИ ПИСАНКИ, РОЗПИСАНІ ТРАДИЦІЙНИМ ГУЦУЛЬСЬКИМ ОРНАМЕНТОМ
15:30
БУКОВИНЦЯМ ДЕМОНСТРУВАЛИ ПИСАНКИ, РОЗПИСАНІ ТРАДИЦІЙНИМ ГУЦУЛЬСЬКИМ ОРНАМЕНТОМ
Традиції…
Як повідомляє управління культури облдержадміністрації, в Чернівецькому обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація першої персональної виставки члена Національної спілки народних майстрів України, художника Михайла Дутки «Путильське Великоднє диво». Під час презентації своїх витворів автор розповів про процес створення писанки та провів для всіх гостей заходу майстер-клас.
Крім писанкарства умілець займається живописом на склі, пише ікони. Михайло Дутка неодноразово брав участь в міжнародних гуцульських фестивалях, чи не щорічно його писанки експонуються на Великодніх виставках в м. Києві. Художник представляв буковинське писанкарство і проводив майстер-клас в Черкасах, його роботи є у приватних колекціях в Італії, Польщі, Румунії.
На нинішній виставці в Чернівцях майстер презентував близько 100 писанок, розписаних традиційним гуцульським орнаментом, а також 9 ікон та 8 картин на склі.
Переглядів: 334 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz