НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Субота, 20.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 7 » Буковинка Наталка Лупу – чемпіонка Європи!
15:09
Буковинка Наталка Лупу – чемпіонка Європи!
Одразу троє представників Буковини у складі збірної команди України взяли участь у Чемпіонаті Європи з легкої атлетики в приміщенні, котрий проходив з 1 по 3 березня у столиці Швеції Стокгольмі. А  наша землячка – бігунка на 800 м Наталка Лупу – змогла піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу пошани.
Усі троє буковинців вступили у боротьбу першого ж дня змагань – в п’ятницю, 1 березня. На жаль, стрибунка потрійним Руслана Цихоцька не змогла подолати кваліфікаційний бар'єр у своїй дисципліні і з результатом 13 м 10 см припинила виступи на ЧЄ. А ось у наших бігунів виступи вдалися набагато краще. І Наталка Лупу, і, що було більш несподівано, молодий Тарас Бибик впевнено подолали попередній раунд, фінішувавши у своїх забігах на 800 м на другому місці.
Ввечері наступного дня на наших земляків очікувало випробовування наступним «колом пекла» – півфінали. І це випробування буковинські легкоатлети подолали з честю, знову ж таки посівши другі позиції у своїх забігах, котрі напряму виводили їх у фінал. І якщо у випадку Наталки це було, в принципі, прогнозовано (нагадаємо, що новоселицька чернівчанка Лупу стала срібним призером на чемпіонаті світу в приміщенні рік тому), то  Тарас Бибик, котрий в півфіналі за особистими рекордами поступався абсолютно усім своїм конкурентам, створив справжню сенсацію.
На жаль, наступного дня у фіналі ще раз стрибнути вище голови Тарасу не вдалося і він задовольнився передостаннім п’ятим місцем, що для новачка змагань такого рівня є просто фантастичним результатом.
А для Наталки фінал, як і рік тому, розпочався не надто вдало. Після першої половини дистанції Лупу йшла останньою серед шести фіналісток. Однак ця позиція дала нашій спортсменці перевагу в тому плані, що, коли вона розпочала свій фірмовий фінішний ривок метрів за 250 до фінішу, її суперниці попросту прогавили цей момент. А коли Наталка вийшла на першу позицію метрів за 100 до фінішу, то вже ніхто не зміг не те що наздогнати, навіть наблизитись до неї. В результаті буковинка показала свій найкращий результат в цьому сезоні (2:00.26) і стала зимовою чемпіонкою Європи-2013!
Переглядів: 382 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz