НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Субота, 20.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 26 » Чернівці приймають відомих фотохудожників з України та Росії
08:48
Чернівці приймають відомих фотохудожників з України та Росії
Приємна новина  та унікальна можливість для всіх любителів креативного фотомистецтва: у п’ятницю, 26 липня, о 15 годині у Центрі культури «Вернісаж» відбудеться відкриття виставок «Дев’яності» голови Національної спілки фотохудожників України Едуарда Странадка та «Сканограми» російського фотографа Світлани Пожарської. Акція відбувається за підтримки ГО "Рідне місто”.
ДОВІДКА
Сканографія – це новий напрям сучасного фотомистецтва, у результаті виконання якого отримують фотороботу без жодної участі фотоапарата. Суть технології полягає насамперед у розміщенні предметів на панелі сканера, що при знанні кількох секретів та певного художнього хисту дозволяє отримати сканограму, тобто зображення з різкістю по всьому полі кадру та високою розподільністю. Художнього завершення роботі надасть мінімальна обробка у графічному редакторі та відповідний друк.
Едуард Странадко – родом із мальовничої Полтавщини, один із засновників Спілки фотохудожників України, на рахунку якого 50 персональних та понад 100 спільних виставок. Серед заслуг митця також звання заслуженого працівника культури.
Перша зустріч із таїною фотографії з’явилась ще в дитинстві, коли малий Едуард спостерігав, як цим займається дідусь, возиться в червоній кімнаті з різними хімікатами, і раптом проявляється чорно-біла картинка. Його завжди цікавило, як це виходить. Перше фото зробив десь у 13 років: узяв фотокамеру і пішов на вулицю, де сфотографував якусь жінку зі спини. Ця перша плівка і досі зберігається у фотохудожника як згадка про підкорення таїни фотомистецтва. У своїх роботах Странадко – мрійливий та ліричний. Найперше до чого він прагне – зазняти повітря, крізь яке уже проглядається реальність. Герої його фото – знайомі та просто пересічні люди.
Світлана Пожарська – одна з найдосвідченіших фотографів, що працює в техніці сканографії. Зображення в сканографії виникає без участі фотоапарата. Предмети розташовують на скляній панелі сканера та сканують як звичайні документи та малюнки. Світлана Пожарська живе в Москві.  Вона – відповідальний секретар Спілки фотохудожників Росії, член Спілки журналістів Росії, куратор дитячої та молодіжної фотографії, член журі, учасник та призер міжнародних, всесоюзних,  ро­сій­ських фотовиставок, фестивалів і конкурсів. На рахунку художниці 20 персональних виставок в Росії та за кордоном. Автор книг, заслужений працівник культури Ро­сійської Федерації. Багато років викладала фотографію в Школі журналістики газети «Известия», Школі сучасної фотографії «Photoplay»,  Школі М.Геллера та ін. З 2004 року веде свою творчу майстерню.
Світлана Пожарська – не тільки визнаний практик фотографії, але й серйозний теоретик. Зараз пані Світлана працює викладачем фотографії та керівником творчої майстерні  у Школі журналістики газети «Известия». Художниця є автором понад 200 статей та книг, присвячених мистецтву фотографії, зокрема, «Фотобуквар» (в співавторстві з А.Агафоновим), «Фотомайстер», «Шко­ла фотографа».
Оксана КУЦАК
Фото Миколи Гавки
Переглядів: 375 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz