НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 25.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 5 » Чернівецькі студенти на Євро не пасли задніх
12:25
Чернівецькі студенти на Євро не пасли задніх
Футбольна команда Чернівецького національного університету на дебютному для себе чемпіонаті Європи серед студентів потрапила до «групи смерті» і не вийшла з неї. Проте на другому етапі буковинці виграли всі свої матчі й посіли високе дев'яте місце.
Наскільки «сліпим» і нев­благанним буває жереб сповна відчули на собі футболісти ЧНУ ім. Ю. Федьковича, які на Х студентському Євро-2013 в іспанській Альмерії змушені були на першому ета­пі змагатися в найсильнішій з чотирьох груп. Дос­тат­ньо сказати, що перші дві команди нашої групи «В» (Кубанський університет з Росії та університет Валенсії) в фінальній частині розіграли «бронзу». А третя і четверта ко­манди, які вибули у нижню частину розіграшу, зрештою зійшлися минулої неділі у так званому «фіналі Б», тобто у матчі за 9-10 місця, в якому підопічні Миколи Осадця, піс­ля нічиєї 2:2 в основний час, по пенальті здолали су­пер­­­ників з німецького Фрай­­бурга. На груповому ета­пі чернівчани цим же суперникам поступилися 0:2. На шляху до першого місця у другій вісімці чернівецька команда спочатку здолала по пенальті студентів з британського Нот­тін­­гема (які у своїй групі «D» посіли 3-є місце, не дотягнувши лише од­не очко до прохідної другої позиції) – 1:1 (4:3), а згодом роз­громила третю ко­манду групи «С» з французького Мон­­пельє – 3:0.
Взагалі перший етап виявився непростим для буковинців не лише через «смертельність групи», а й тому, що діс­та­­валися представники Ук­раї­ни автобусом через пів-Європи. Та ще й виїхали пізніше, ніж пла­нували (про ці проблеми ми вже повідомляли в нашому по­передньому числі). І, відповідно, у перших іграх зіграли, мож­на сказати, не на своєму рів­­ні (окрім вже згаданої по­раз­ки 0:2 від Фрайбурга, наші хлопці пос­ту­пилися з тим же ра­ху­нком ку­банцям, а валенсійцям взагалі «влетіли» 0:5). Зате у другій частині черніве­цькі студенти розі­грались і ви­грали всі три свої поєдинки (у т.ч. два – по пе­нальті, в чому ве­лика заслуга екс-голкіпера «Буко­вини» Юрія Бахтіярова).  Отож, зважаючи на ці обставини, де­бют чернівецького «Уні­вер­си­тету» на Чем­піонаті Єв­ро­­пи се­ред студентських ко­манд мож­на вважати вдалим. Тим більше, що завершили наші студенти виступи на іспанських полях на мажорній ноті.

Переглядів: 348 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz