НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 19.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 29 » Чому болить спина?
14:30
Чому болить спина?
Зі скаргами на біль у спині медики зіштовхуються майже  так само часто, як із випадками ГРВІ. Причин у такого болю може бути безліч, та одним із найпоширеніших захворювань опорно-рухового апарату вважають остеохондроз.
Хвороба вражає міжхребцеві диски. У здорових людей міжхребцевий диск – це м'яка хрящова прокладка між хребцями, яка відіграє роль амортизатора і не дає хребцям «стукатися» один об одного при русі. У хворого на остеохондроз міжхребцевий диск поступово стоншується, втрачає пружність. Деформований диск тисне на нервові закінчення і перестає бути хо­рошим амортизатором. Результатом цих змін зазвичай буває біль у спині, який посилюється після фізичного навантаження або довгого перебування в незручній позі.
Для того, щоб поставити діагноз «ос­тео­хондроз», необхідно провести рент­генівське обстеження і з'ясувати, на­скільки далеко зайшли зміни в хребті. Якщо захворювання лише почалося і структурних змін в суглобах хребта нема, розвиток хвороби можна пригальмувати з допомогою масажу, лікувальної фізкультури та фізіотерапевтичних процедур. Якщо ж хвороба вже запущена, треба зня­ти біль у пацієнта, зменшити навантаження на хребет, а головне – захистити суглоби хребта від подальшого руйнування. Щоб знизити навантаження на хребет, в гострому періоді використовують корсети та інші ортопедичні пристосування, а в майбутньому радять займатися лікувальною фізкультурою для створення власного «м'язового корсета». Для зняття больового синдрому в період загострення застосовують протизапальні та знеболювальні засоби, у тому числі й місцеві. Але знеболювальні засоби лише дають тимчасове полегшення, не вирішуючи головної проблеми – руйнування хряща в хребетних суглобах. Сповільнити процеси руйнування хрящової тканини допомагають спеціальні препарати – хондропротектори, які нормалізують обмінні процеси в суглобовому хрящі, стимулюють функції клітин хряща – хондроцитів, підвищують секрецію внутрішньосуглобової рідини. Все це захищає хрящ від можливого пошкодження.
Переглядів: 392 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz