НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 18.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 23 » ЦЬОГОРІЧ НА КНИГОВИДАННЯ З ОБЛАСНОГО БЮДЖЕТУ ВИДІЛЕНО МАЙЖЕ 200 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ
11:58
ЦЬОГОРІЧ НА КНИГОВИДАННЯ З ОБЛАСНОГО БЮДЖЕТУ ВИДІЛЕНО МАЙЖЕ 200 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ
Книжковий світ Буковини
Сьогодні, 23 травня, на Соборній площі м. Чернівці розгорнулась традиційна щорічна виставка-ярмарок «Книжковий світ Буковини». Захід приурочений до Дня працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження, який відзначається останньої суботи травня та згуртовує всіх, хто причетний до створення книги і донесення її до читача. І як наголосив під час урочистого відкриття виставки перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць, сфера книговидання, поліграфії і книгорозповсюдження – важлива складова інформаційного простору Буковини та важлива галузь у духовному розвитку суспільства загалом.
«У нас в краї вже восьмий рік поспіль успішно втілюється у життя комплексна Програма розвитку інформаційної та видавничої галузей. За цей час з обласного бюджету на книговидання було виділено понад 1 млн. 850 тис. гривень та надана фінансова підтримка для видання творів 220-м місцевим авторам», - підкреслив перший заступник керівника виконавчої влади краю. Георгій Галиць зауважив, що книги, видані за бюджетні кошти, безкоштовно направляються бібліотечним закладам освіти і культури для поповнення фондів. Окрім цього, за його словами, щорічно виділяються кошти на організацію та проведення місцевих та всеукраїнських книжкових виставок, для нагородження переможців обласного конкурсу «Книга року», а також – для виготовлення радіо і телепрограм з метою популяризації книги і читання. «Так, цьоріч на книговидання з обласного бюджету виділено майже 200 тисяч гривень, що дозволило нам підтримати 12 видань», - повідомив Георгій Галиць та додав, що це одне видання для дітей, 4 – історико-краєзнавчої тематики, 4 – поетичні та прозові твори, 2 – науково-навчальної тематики та 1 – мистецької.
Відтак, перший заступник керівника виконавчої влади краю нагородив дипломом обласної державної адміністрації та грошовою премією переможців обласного конкурсу «Книга року», а також представників засобів масової інформації, які висвітлюють питання цієї галузі. Георгій Галиць закликав усіх присутніх оглянути виставку, ознайомитись зі здобутками видавництв регіону та придбати найрізноманітнішу літературу, представлену на ярмарку: дитячу, художню, навчальну, наукову про історію.
Довідково: Переможці конкурсу «Книга року» у 2012 році: у номінації «Книги для дітей» кращим виданням року визнано книгу М.Лазарука «Де поділися горішки?» «Голуб на черешні», що вийшла друком у видавництві «Букрек».У номінації «Історико-краєзнавча література» перемогу здобуло видання В.Ботушанського «Нариси з історії Православної церкви Буковини», яка побачила світ у ПВКФ «Технодрук». У номінації «Наукова, навчальна література» перемогла книга Н.Бабич «Магія слова для всього живого», видрукуваної у видавництві «Букрек». У цьому ж видавництві побачив світ і роман Ольги Кобилянської «Апостол черні», який визнано книгою року у номінації «Проза». Збірка вибраних поезій Михайла Івасюка визнана кращою серед інших представлених на конкурс творів у номінації «Поезія», а літературно-мистецьке видання «Августа Кохановська» перемогло у номінації «Мистецтво» - обидва видання вийшли у видавництві «Букрек».
Переглядів: 340 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz