НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Субота, 20.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 7 » ЕКСПЕРТИ ПІДРАХУВАЛИ ІНФЛЯЦІЮ ЗА РІК: БОРЩОВИЙ НАБІР ПОДОРОЖЧАВ НА 61%
11:52
ЕКСПЕРТИ ПІДРАХУВАЛИ ІНФЛЯЦІЮ ЗА РІК: БОРЩОВИЙ НАБІР ПОДОРОЖЧАВ НА 61%
Дорогий борщик…
Експерти підрахували, що за підсумками минулого року так звана «борщова» інфляція зросла на 61 відсоток.
Найбільше подорожчання спостерігається у моркви. Ціна останньої зросла за останні 12 місяців на рекордні 92 відсотки.
Капуста, за останні 12 місяців подорожчала на 69 відсотків, а картопля на 74 відсотки. При цьому, експерти відзначають, що менш істотно зросли ціни на буряк столовий та цибулю - на 37 відсотків і 33 відсотки відповідно.
«Досить значне зростання середнього рівня ціни на овочі «борщового» набору було обумовлено в першу чергу низькою базою порівняння, яка малася на початку квітня минулого 2012 року», - зазначила керівник проекту АПК-Інформ Тетяна Гетьман.
За словами експерта, в минулому році багато фермерів були готові віддати свою продукцію практично задарма, в той час, як в поточному році попит на овочі з «борщового» набору досить хороший, хоч пропозицію і не можна назвати недостатньою.
Крім цього, аналітик відзначив, що однією з головних відмінностей поточного сезону від минулорічного є присутність масштабного експорту, який свою чергу також надає істотну підтримку внутрішніми цінами на овочі «борщового» набору. Також варто відзначити і той факт, що найбільш різке зростання було в західних областях України, де підвищення середнього рівня ціни склало практично дворазову величину.
Слід також відзначити і той факт, що настільки різке подорожчання моркви було зумовлено ще й різкому зростанню ціни в Росії, куди вона доставляється в досить великому обсязі.
Переглядів: 347 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz