НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 19.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 9 » ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ У С. КИСЕЛИЦІ ПУТИЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ВЖЕ СТАБІЛЬНА ТА КОНТРОЛЬОВАНА
12:03
ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ У С. КИСЕЛИЦІ ПУТИЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ВЖЕ СТАБІЛЬНА ТА КОНТРОЛЬОВАНА
Отруєння дітей…
За дорученням голови обласної державної адміністрації Михайла Папієва Головне управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області повідомляє про реєстрацію гострих кишкових інфекцій серед жителів с. Киселиці Путильського району.
Так, за оперативною інформацією відділу здійснення держсанепіднагляду у Путильському районі Вижницького міжрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області за період з 17.03. по 21.03.2013р. отримано 1 екстрене повідомлення про захворювання на дизентерію (за уточненими даними, в результаті отримання результату бактеріологічного обстеження, спричинену S.flexneri) та 3 – на ентеровірусну інфекцію в учнів 5, 7 класів ЗОШ с.Киселиці Путильського району. В ході негайно розпочатого епідрозслідування у закладі відібрано добові проби, зразки води з локального водопроводу на фізико-хімічні, бактеріологічні та вірусологічні дослідження, а також зразки продуктів харчування. Епідеміологічним розслідуванням також було встановлено факти вживання тортів учнями 5-их та 6-их класів під час святкування днів народжень.
З метою виявлення бактеріоносійства бактеріологічно обстежено 45 осіб (діти та персонал харчоблоку). Результати вірусологічного контролю води з локального водопроводу негативні, бактеріологічного – позитивні на БГКП, у зв’язку з чим 19.03.2013р винесено постанову про тимчасове припинення функціонування шкільного харчоблоку (до проведення дезінфекції води в криниці та отримання негативного результату). 18.03.2013 проведено заключну дезінфекцію на харчоблоці ЗОШ та інших приміщеннях.
Районним відділом здійснення держсанепіднагляду у Путильському районі Вижницького міжрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області 19.03.2013р. на адресу начальника відділу освіти Путильської районної державної адміністрації направлено листа щодо необхідності проведення дезінфекції локальних джерел водопостачання в закладах освіти, рекомендації щодо профілактики гострих кишкових інфекцій, в тому числі, проведення тематичних диктантів учням ЗОШ.
В районну газету направлено статтю щодо профілактики гострих кишкових інфекцій, в тому числі, пов’язаних із вживанням води з криниць, у зв’язку з можливим погіршенням якості води в результаті танення снігів та прогнозованими опадами.
В зразках води, відібраних в громадських криницях та домашніх осередках, позитивні результати не реєструвались.
30.03.2013 до Путильської ЦРЛ було госпіталізовано 4 осіб з проявами гострих кишкових інфекцій. Серед госпіталізованих 2-є дорослих та 2-є дітей - віком 1,5 і 3 роки (одна сім’я).
За результатами лабораторних досліджень у 1 хворого виділено збудник дизентерії.
У вогнищах гострих кишкових інфекцій проведено комплекс профілактичних та протиепідемічних заходів.
З 02.04.2013 поновлено функціонування харчоблоку ЗОШ с.Киселиці.
Протягом останніх двох тижнів екстрених повідомлень про реєстрацію випадків гострих кишкових інфекцій серед школярів загальноосвітньої школи с.Киселиці Пулильського району до відділу здійснення держсанепіднагляду у Путильському районі Вижницького міжрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області не надходило.
В Головне управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області неодноразово надходили звернення від представників засобів масової інформації щодо масових інфекційних захворювань в с.Киселиці Путильського району. З метою перевірки цих інформацій спеціалістами відділу здійснення держсанепіднагляду у Путильському районі Вижницького міжрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області та Путильської центральної районної лікарні було запроваджено ретельний моніторинг стану здоров’я населення. Інформація щодо масової захворюваності населення не підтвердилися.
Враховуючи період танення снігу, посилення опадів у вигляді дощів, що може вплинути на якість питної води в джерелах децентралізованого водопостачання (кринична вода), у зв’язку із зростанням ризику її забруднення санітарно-епідеміологічна служба Чернівецької області неодноразово зверталась до населення з рекомендаціями щодо попередження виникнення та розповсюдження гострих кишкових інфекцій та дій у випадках забруднення питної води в джерелах децентралізованого водопостачання (кринична вода).
Переглядів: 497 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz