НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 25.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 30 » ЄВРОСУД ВИЗНАВ АРЕШТ ТИМОШЕНКО ПРОТИЗАКОННИМ
18:03
ЄВРОСУД ВИЗНАВ АРЕШТ ТИМОШЕНКО ПРОТИЗАКОННИМ
Справа «Тимошенко проти України»
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) у вівторок, 30 квітня, оприлюднив своє рішення у резонансній справі «Тимошенко проти України».[/b]
Як повідомляє прес-служба «Батьківщини», суд вирішив, що арешт і утримання Юлії Тимошенко під вартою є протизаконним і політично мотивованим.
Зокрема, арешт Тимошенко визнаний політично мотивованим (порушено ст. 18 Конвенції з прав людини) і незаконним (порушено ст. 5 Конвенції з прав людини).
Скарга, яку розглядав Європейський суд з прав людини, стосується так званого «газової справи».
Юлія Тимошенко була визнана винною в перевищенні влади (ст.365 КК України) при укладенні газових контрактів з Росією в 2009 році і засуджена до семи років ув'язнення. Захист екс-прем'єра звернулася до ЄСПЛ зі скаргою на незаконність її затримання 10 серпня 2011. Адвокати Тимошенко вважають, що в результаті рішень українських судів і влади були порушені положення Європейської конвенції з прав людини. Захист екс-прем'єра заявляла, що якщо Євросуд визнає незаконність затримання і арешту Тимошенко, українська влада може обмежитися лише виплатою грошової компенсації ув'язненої, оскільки в рішеннях ЄСПЛ не говориться про дії, за допомогою яких держава має відновити порушені права людини.
Переглядів: 373 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz