НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Субота, 20.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 11 » Георгій Галиць: На Буковині треба розширювати мережу соціальних закладів для матері й дитини
08:16
Георгій Галиць: На Буковині треба розширювати мережу соціальних закладів для матері й дитини
У понеділок, 8 липня, під керівництвом першого заступника голови Чернівецької облдержадміністрації Георгія Галиця відбулася чергова апаратна нарада.
 Про обмеження руху великогабаритного транспорту
Георгій Галиць зазначив, що відповідним службам необхідно вжити заходів щодо обмеження руху великогабаритного транспорту дорогами області у зв’язку з підвищенням температурного режиму.
– Якщо не організувати відстій такого великотоннажного транспорту в спеку понад 28 градусів, то буде знівельована вся досі виконана робота на дорогах регіону, і про ремонт інших ділянок, на яких нині працюють дорожники, не йтиметься, – сказав Георгій Галиць. – Службі автодоріг і облавтодору необхідно дотримуватися наміченого графіка робіт, зосередившись насамперед на основних магістралях, відтак братися за ремонт стратегічно менш важливих автошляхів.
За повідомленням Держав­тоінспекції, відповідно до чинного законодавства України та з метою збереження автомобільних доріг загального користування від руйнувань, у період підвищеної температури повітря понад 28˚С, введене тимчасове обмеження руху транспортних засобів вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більше 7 тонн з 10 до 22 години включно. Відтак Георгій Костянтинович доручив профільним відомствам належним чином забезпечити в області обмеження руху великогабаритного транспорту в спеку, оприлюднити через засоби масової інформації місця відстою вантажівок у такі дні.

 Мами і діти
Далі йшлося про соціальну підтримку материнства та ди­тинства. Це питання перебуває на контролі крайової влади та особисто її керівника – Михайла Папієва.  
– На забезпечення реалізації права кожної дитини, в тому числі з особливими потребами, на виховання в сімейному колі спрямовані нові соціальні ініціативи Президента України Вік­тора Януковича, – сказав Георгій Галиць. – Йдеться, зокрема, про розширення мережі центрів матері та дитини та створення умов для жінок з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах. За словами Георгія Костянтиновича, такий соціальний заклад у Черні­вецькій області функціонує з 2008 року і щороку все більше жінок звертаються по допомогу до працівників центру. – Це надзвичайно добре, що ми маємо таку установу, де матері з дітьми до 18 місяців або вагітні з усієї області мають змогу отримати тимчасовий притулок, соціальну, психологічну та моральну допомогу. І такі центри, на моє переконання, потребують більшої фінансової підтримки не лише з боку влади, а й з боку соціально відповідального бізнесу, – зауважив перший заступник керівника виконавчої влади краю. Він додав, що в обласному центрі матері та дитини є проблемні питання, котрі потребують на­гального вирішення, і їх, за словами Георгія Галиця, вирішуватимуть максимально оперативно та ефективно.
– Коли йдеться про захист прав дитини на проживання в сім’ї чи про надання необхідної підтримки сім’ям, які виховують дітей з особливими потребами, ми повинні використовувати усі ресурси, залучати меценатів, небайдужих людей, розширювати мережу таких соціальних закладів. Це наш безпосередній обов’язок, який ми зобов’язані виконати, – резюмував перший заступник голови обласної державної адміністрації. Георгій Галиць також повідомив, що цього тижня голова облдержадміністрації Михайло Папієв планує побувати у центрі матері та дитини, що у Чернівцях, і безпосередньо ознайомитися з організацією його роботи та умовами проживання там матерів з діть­ми.

 Заходи для недопущення пожеж під час жнив
Про заходи, яких вживають для попередження пожеж під час жнив, розповів заступник начальника Управління з організації запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Управління ДСНС України у Чернівецькій області Ігор Грицак. Він нагадав, що під час жнивної кампанії минулого року в Україні виникло 14 пожеж на хлібних масивах, 2 із них – у Чернівецькій області.
– Цьогоріч за кожним господарством закріплений інженерно-інспекторський склад органів державного нагляду в сфері пожежної безпеки, який здійснюватиме постійний контроль за дотриманням та виконанням вимог пожежної безпеки, – сказав Ігор Грицак. – Протягом травня-липня проводять перевірки протипожежного стану місць збирання, переробки та зберігання нового врожаю, готовність зернозбиральної техніки до проведення жнив у агроформуваннях області. За ре­зуль­татами цих перевірок 85 господарствам області зап­ропонували виконати понад 600 протипожежних заходів. За порушення правил пожежної безпеки до адміністративної відповідальності притягнули 43 посадові особи, призупинили експлуатацію 9 будівель та споруд, 14 приміщень та 123 дільниці електромережі.

 Боротьба із заборгованістю по зарплаті
Як розповіла директор департаменту соціального за­хисту населення обласної державної адміністрації Людмила Мар’янчук, в області реалізуються заходи для упередження виникнення заборгованості із заробітної плати на підприємствах, які розташовані на території регіону, і ліквідації наявних боргів.
– Окрім того, ухвалено графіки погашення зарплатної заборгованості до кінця цього року на підприємствах-боржниках області, в тому числі на підприємствах державної форми власності.
Як пояснила посадовець, з керівниками установ-боржників продовжують працювати комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій, соціальних виплат та орендної плати за земельні й майнові паї. Протягом  року проведено 98 засідань таких комісій. Структурні підрозділи де­партаменту соціального захисту населення облдержадміністрації здійснюють щотижневий моніторинг стану виплати заробітної плати, і відповідну інформацію подаєть в прокуратуру області.
– За оперативними даними, станом на 1 липня цього року за­гальний борг із виплати зарплати - 151,2 тис. гривень – він зафіксований на підприємстві-банкруті державної форми власності "Ваш­ківський спиртовий завод", яке підпорядковане Мі­ніс­терству аграрної політики та продовольства України, – додала Люд­мила Мар`янчук. За її словами, обласна державна ад­міністрація неодноразово надсилала листи до профільного Міністерства, а також державного підприємства „Укрспирт” щодо сприяння у вирішенні питання ліквідації цієї заборгованості. З травня директор ДП "Вашківський спиртовий завод" звільнений із займаної посади, а за фактом невиплати зарплати на підприємстві порушено кримінальну справу.  
Підготувала Альона ЧОРНА
Переглядів: 376 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz