НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 25.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 3 » Ігор Гах дискредитує Чернівецьку область, губернатора Михайла Папієва і Україну взагалі
11:56
Ігор Гах дискредитує Чернівецьку область, губернатора Михайла Папієва і Україну взагалі
У понеділок під керівництвом голови Чернівецької обласної адміністрації Михайла Папієва відбулася чергова апаратна нарада. Йшлося про організацію «Полонинської ватри-50», дитячий відпочинок, створення перинатального центру та промовисту статистику Чернівецького автодору.

 Полонина зібрала близьких і далеких сусідів
Говорячи про організацію традиційного свята виходу на полонини «Полонинська ватра-50», Михайло Папієв наголосив на належній підготовці та проведенні  свята. Відтак висловив вдячність керівництву виконавчої та представницької влади Пу­тиль­щини.
– Усі райони області продемонстрували гостям заходу свою унікальність та самобутність – натуральну та екологічно чисту продукцію агропромислового сектору, чудові номери художньої самодіяльності, гастрономічні особливості та народні традиції, – наголосив Михайло Миколайович. – Свято виходу на полонини вкотре підтвердило той факт, що Чернівецька область – надзвичайно мальовничий та різнобарвний край. Приємно, що на «Полонинську ватру» завітали керівники сусідніх областей держави, народні депутати та делегація з Румунії, що надало святу загальнодержавного, навіть між­на­родного масштабу.

 Статистика в ямах
Завжди актуальне дорожнє питання і так звана робота начальника Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Ігоря Гаха викликали чергову критику голови Чернівецької області Михайла Папієва. Тепер за дорученням очільника крайової виконавчої влади буде створена комісія, яка перевірить інформацію Служби автомобільних доріг Чернівецької області щодо проведених ремонтних робіт на автошляхах краю. Відтак компетентні люди рахуватимуть реальні, а не вигадані відсотки виконаних робіт Служби автомобільних доріг.
Михайло Миколайович наголосив, що до складу комісії увійдуть голови районних адміністрацій та деякі депутати обласної ради.
– Головне завдання комісії – перевірити виконані Службою автомобільних доріг краю роботи та порівняти із тими, що вказані у звітності, які відомство регулярно подає до Кабінету Мініс­трів України та до обласної державної адміністрації. У разі незадовільного висновку комісії, керівництво Служби автомобільних доріг краю та облавтодору нестиме персональну відповідальність за стан справ із ремонтом автодоріг, – зазначив Михайло Папієв.

 Дітям потрібні сім’ї
Під час засідання губернатор краю розповів, що крайова влада продовжує працювати над тим, аби кожна буковинська дитина виховувалась у сім’ї.
– Наша робота та робота профільних відомств регіону націлена на розвиток сімейних форм виховання для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ми вже зараз маємо хороші здобутки – в області 848 дітей перебувають під опікою та піклуванням сімей, що складає майже 69% від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, поз­бавлених батьківського піклування. Втім наша наполеглива мета – стовідсоткове охоплення дітей родинним теплом, затишком та любов’ю, – зауважив голова обласної державної адміністрації.
Михайло Папієв доручив обласній Службі у справах дітей належним чином організувати проведення в краї Всесвітнього дня захисту дітей.
– Ми повинні попіклуватись, аби цей день наша малеча запам’ятала на все життя та з теплом згадувала його у майбутньому. Отож, вимагаю максимально залучити до свята меценатів, благодійників, представників влади й громадського сектору, – наголосив керівник виконавчої влади краю. Михайло Папієв звернув увагу, що в області діють 14 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховують 89 дітей, та 61 прийомна сім’я, де охоплено 135 дітей.

 Безпечний відпочинок для дітей
– З цього тижня у школярів розпочинаються літні канікули. Багато дітей відпочиватимуть чи оздоровлюватимуться у пришкільних та стаціонарних таборах області. Тому я вимагаю від профільних відомств та структурних підрозділів належним чином організувати оздоровлення ма­лечі у цих закладах, – сказав Михайло Миколайович. Йдеться про систематичний і ретельний контроль санітарного стану їдалень та якісний медичний огляд працівників, наявність холодильного обладнання, про упорядкування пляжів на території таборів, про безпечне поводження дітей на воді, в лісі, поблизу автошляхів та ознайомлення їх з елементарними правилами безпеки.
– У ці дні, коли школярі відпочиватимуть та оздоровлюватимуться, вони повинні бути належно захищеними. Саме у цьому полягає наш обов’язок, особливо перед батьками. Вони мають бути впевнені та знати, що їхні діти на безпечній території, де якісно харчують, добре доглядають та виховують, – наполіг керівник виконавчої влади краю. Окрім цього, Михайло Папієв зауважив, що в усіх літніх таборах Буковини мають бути створені належні умови для розвитку творчих здібностей кожної дитини. «Прошу також звернути увагу на те, щоб перебування школярів у таборах було цікавим, активним, креативним та максимально для них корисним, – наголосив голова обласної державної адмі­ністрації.

 Створять перинатальний центр
Під час засідання заступник директора департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації Ростислав Калошин повідомив про відкриття фінансування для створення Чер­ні­вецького перинатального центру цього року. Таке рішення одноголосно прийняте 20 травня в Києві на засіданні експертної комісії з реалізації Національного проекту  «Нове життя». – Чернівецька  область отримала позитивний висновок експертної комісії та є першою з семи областей України, які заплановані для фінансування цього року. Медики області проходять спеціальне навчання задля подальшої успішної роботи у новоствореному перинатальному центрі. Протягом минулого року фахівці департаменту та пологового будинку №1 брали участь у семінарах й тренінгах в містах Київ, Дніпропетровськ та Вінниця. Також проводять тренінги в рамках україно-німецького партнерства з навчання фахівців, двоє медиків краю навчаються в Полтаві, а на факультеті післядипломної освіти Буковинського державного медичного університету створений цикл тематичного удосконалення для лікарів Чернівецького перинатального центру, – повідомив Ростислав Калошин.
Підготувала  Альона ЧОРНА

Переглядів: 413 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz