НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 25.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 3 » Михайло Папієв: “Буковинський діалог” стає найбільш ефективним та гнучким механізмом пошуку спільних рішень
11:57
Михайло Папієв: “Буковинський діалог” стає найбільш ефективним та гнучким механізмом пошуку спільних рішень
«Буковинський діалог» стає найбільш ефективним та гнучким механізмом пошуку спільних рішень», – саме таке переконання висловив 28 травня голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв на відкритті чергового засідання «Буковинського діалогу» в м.Сучава, Румунія. «Одночасна присутність в одному місці такої кількості керівників регіонів, дипломатів, науковців, підприємців та представників громадянського суспільства є свідченням особливої ваги події, що відбувається, – зауважив він. – Погодьтесь, хоча ми і говоримо різними мовами, але добре розуміємо один одного у спільному прагненні бути почутими саме в діалозі. Задля цього ми наполегливо шукаємо зважені рішення на користь розвитку регіональних громад та збереження для нащадків природної та культурної автентичності Буковини».
За підтримки австрійської сторони, як зауважив Михайло Папієв, навесні 2011 року започаткувався цей комунікативний майданчик, формат якого відповідає сучасній моделі міжнародних відносин. За його словами, для обласної влади Чернівецької області головним принципом взаємин зі споконвічними сусідами є і буде пошук та використання об’єднуючих компонентів. «Буковина – наш спільний, дійсно благословенний край міжнаціональної злагоди, самобутніх звичаїв, високих зразків спільної культури. Великі надії ми покладаємо на послідовне зближення Євро­пей­ського Союзу та України. Так, нам запропоновано новий тип Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС, яка передбачає лібералізацію торгівлі не лише товарами, а й послугами, полегшення руху капіталів та робочої сили», - наголосив Михайло Папієв.
Голова обласної державної адміністрації зазначив, що цей дух спорідненості та географічної близькості відіграє не останню роль у поступовій глибокій інтеграції України до європейського співтовариства. «Сьогодні я можу сміливо констатувати – Буковина демонструє зразкові підходи до розбудови регіональної складової європейської інтеграції», – зауважив Михайло Папієв. Голова облдержадміністрації повідомив, що основні меседжі української сторони будуть зосереджені на пошуку нових форм розвитку туризму, зокрема, його культурологічної складової, а також на окресленні спільних підходів розвитку та використання поновлюваних, так званих «зелених» джерел енергії, що зможе забезпечити збереження екологічної чистоти краю.
Михайло Папієв визначив і певні питання, які потребують нагального розв’язання з обох сторін. «Наприклад, досі не усунуті певні логістичні проблеми перетину кордону. Також є деяка розбалансованість співпраці за Прог­рамою прикордонного співробітництва «Ру­мунія – Україна – Республіка Мол­дова». Це пояснюється, на наш погляд, недосконалою процедурою розподілу коштів без врахування пріоритетних напрямів розвитку територій», – наголосив голова обласної державної адміністрації. Попри це він зазначив, що наявність проблем – найкраща мотивація для їхнього подолання, а прикордонні регіони історично приречені опікуватись спільними практичними справами суміжних територій.
Завершуючи, керівник виконавчої влади краю подякував приймаючій стороні та особисто голові Сучавської повітової ради Кетеліну Іоану Некіфору за гостинність і зразкову організацію зустрічі та Надзвичайному і Повноважному послу Австрійської Республіки в Україні пану Вольфу Дітріху Хайму за сприяння та підтримку в проведенні усіх трьох засідань «Буковинських діалогів».
Переглядів: 353 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz