НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 29.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 27 » МИХАЙЛО ПАПІЄВ: МЕНІ ПОТРІБНА РОБОТА
08:24
МИХАЙЛО ПАПІЄВ: МЕНІ ПОТРІБНА РОБОТА
У вівторок під керівництвом голови Чернівецької ОДА відбулася чергова апаратна нарада. Вже традиційно розпочали з ремонту доріг. Михайло Папієв висловив незадоволення роботою буковинських дорожників. А Ігор Гах, як завжди, мужньо  і непереконливо відстрілювався словами.
Гінців до Києва!
- Ігоре В’ячеславовичу, я вас попереджав, що даю ще два тижні й подивляюся, як ви працюєте. Ну так ж не можна! Чому, коли мені потрібно вирішити якесь питання для області, я  вночі їду до Києва? День працюю в Києві, вночі їду до Чернівців. Що ви тут робите? Що ви тут сидите разом з Воло­ди­миром Іллічем? Від вас тут користі нема. Ви їдьте до Києва, сидіть у прий­мальній голови Державного агентства автомобільних доріг України Євгена Дмитровича Прусенка. І не виходьте звідти, допоки не вирішать питання  забезпечення матеріалами. Навіщо ви тут в області? Сьогодні виїжджайте на Київ і не вертайтеся, поки не вирішите питання продовження ремонтних робіт. Щоб я не бачив Вас тут. Або коли бачу, щоб працювали бригади! Якщо цього тижня бригади працювати не будуть, два тижні завершуються. У вас буде продовження кожні два тижні, якщо буде робота. Не буде роботи – приймаємо відповідні рішення. Цього тижня у нас колегія Чернівецької ОДА, слухаємо продовження цього питання. Ну навіщо це вам? Ще раз наголошую: мені пот­рібна робота, - зазначив Михайло Мико­лайович. Ігор Гах разом зі своїм заступником ствердно кивнули головою. Тим часом перейшли до інших питань.

Гравій  і ліс у небезпеці
Питання щодо видобутку гравію прозвучало до начальника Дніс­тров­сько-Прутського басейнового управління водних ресурсів Яна Дзюби  та на­чальника Державної екологічної інспекції у Чернівецькій області Василя Дутчака. – Ми виїхали з представниками ЗМІ, коли дивилися дороги. Поїхали на Дубовецький перетин. За той час, (хвилин 15) поки тривали зйомки доріг, підхід до преси виїхали дві вантажні машини з лісом. Повернули на Івано-Франківський напрямок. І виїжджають дві машини з гравієм. Зупиняємося ми на Новоселицькому напрямку, після кільця Чернівців. Теж дивимося, як працює бригада. За цей час поряд з нами проїжджає машина з так званими дровами. Поряд в той же час проїхали два КамАЗи з гравієм. Приїжджаємо на Порубнянський напрямок. І знову проїхав лісовоз із гравієм. У нас було три зупинки. Можу собі уявити, якщо спостерігати в режимі онлайн. Звідки і куди ці машини їдуть?
- Там повинні бути дозволи. Ситуація майже контрольована. Треба заборонити всі точки, де є санкціонований видобуток гравію. На сьогодні їх вісім. Хочу сказати, що сьогодні ризи­ковано займатися незаконним видобутком гравію, оскільки діють великі штрафи, - сказав Василь Дутчак.

Робота для молоді
Голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв наголосив, що одним із пріоритетних завдань соціальної політики крайової влади залишається забезпечення молоді першим робочим місцем та скорочення безробіття в області. - Президент України Віктор Янукович у проголошених ним соціальних ініціативах акцентує увагу на тому, що кожен громадянин має бути забезпечений гідною роботою, відповідною заробітною платою, а для роботодавців, які надають робочі місця молоді, мають бути створені належні стимули. Саме у цьому контексті нам потрібно об’єднувати свої зусилля та пожвавити роботу, - зауважив керівник виконавчої влади краю. І додав, що важливою складовою забезпечення молоді першим робочим місцем має стати роз’яснювальна робота серед роботодавців стосовно пільг, які передбачені чинним законодавством при створенні нових робочих місць, працевлаштування молоді, стажування випускників вузів. - Я переконаний, що молодь не має права стояти осторонь цього питання – кожен молодий буковинець зобов’язаний знати про професії, котрі затребувані в реальному секторі економіки, насамперед – робітничі, - зазначив Михайло Папієв.

Будемо з врожаєм
Далі директор департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Микола Олексюк повідомив, що за попередніми розрахунками аграрії краю очікують зібрати цього року 630 тисяч тонн зернових та зернобобових культур, з них 185 тисяч тонн пшениці, звісно, за сприятливих погодних умов. - Ми плануємо збільшення валового збору зерна у господарствах Заставнівського, Кіцман­ського, Сторожинецького, Ново­се­лиць­кого, Кельменецького та Вижницького районів. Для підвищення врожайності сільськогосподарські підприємства провели захист посівів ранніх культур від бур’янів, шкідників та хвороб, а також підживлювали рослини мінеральними добривами. Що ж стосується техніки, яка буде залучена до збирання зернових колосових та технічних культур, то у господарствах всіх категорій її достатньо: 538 зернозбиральних комбайнів, 125 жаток та 138 косарок, які можуть бути задіяні в роботі у разі складних кліматичних умов, - зауважив Микола Олексюк. – Таким чином, середня завантаженість на 1 зернозбиральний комбайн в усіх категоріях господарств становить 174 га, у сільгосппідприємствах – 193 га. Микола Олексюк також повідомив, що для зберігання зерна на підприємствах області є 111 складських приміщень загальною ємкістю 371,2 тис. тонн, а сільгоспвиробники регіону будуть забезпечені насінням високих репродукцій під урожай наступного року.
Підготувала Альона ЧОРНА
Переглядів: 386 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz