НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Субота, 20.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 19 » Михайло Папієв: Необхідно створити однаково якісні та комфортні умови життя як у місті, так і в селі
16:04
Михайло Папієв: Необхідно створити однаково якісні та комфортні умови життя як у місті, так і в селі
У понеділок, 15 липня, під керівництвом голови Чернівецької  обласної державної адміністрації Михайла Папієва відбулася чергова апаратна нарада. Зокрема йшлося про комісію Адміністрації Президента України, перспективу розвитку сіл, реалізацію в регіоні проекту «Нове життя» – нова якість охорони материнства та дитинства» та порушення правил перевезення пасажирів.

Триває президентська перевірка
Голова Чернівецької обласної державної адміністрації наго­лосив на важливості роботи комісії Адміністрації Президента Ук­раїни та наголосив на відповідальному виконанні своїх обо­в’язків усіх керівників структурних підрозділів: 
– Звіт, який буде написаний за результатами перевірки, це є не публічний документ, документ з грифом, який ставиться на стіл тільки Президенту України. Тому мені дуже хотілося б, щоб після цього документа я не псував комусь настрій. На­гадаю, що попередньо комісія перевіряла Сумську обласну дер­жавну адміністрацію. За наслідками перевірки звільнено п’ять голів районних державних адміністрацій, декількох директорів департаментів. Тобто якщо ви думаєте, що ви десь в стороні відсидитеся, це абсолютно не так. 
Про перевірку знали півроку наперед. Був час підготуватися. Відповідно я буду робити висновки. Не дай Боже, буде якесь зауваження комісії. Бо зауваження комісії тягне за собою звільнення із займаної посади.  Це навіть не подання колегії обласної державної адміністрації. Це акт перевірки Адміністрації Президента Ук­ра­їни. Якщо на підставі акта перевірки пропонують звільнити ту чи іншу посадову особу з посади, то там це питання взагалі не обговорюється. Це автоматом підписується. Тому я попереджаю всіх, шановні, ви або будете приділяти цьому увагу і будете відповідально ставитися до цього питання, або ви мені полегшите роботу в плані того, що після цієї комісії буде проведена широка ротація кадрів у Чернівецькій області. Ви самі робите свій вибір. І потім дивіться, щоб не було якихось образ, пояснень. Ви маєте працювати з членами цієї комісії. Там механізм такий: кожен з них пише свою довідку. Потім цю довідку узагальнюють і подають акт безпосередньо Пре­зиденту України. А після цього я їду на підбиття підсумків і відповідно до зауважень у мене питають пропозиції що треба робити. Всіх попереджаю, кожне зауваження матиме наслідком звільнення із займаної посади. Тому дуже серйозно і відповідально поставтеся до цієї перевірки.

Розвиток сіл – для успіху Буковини
Далі Михайло Папієв заз­начив,  що однією з умов успішного розвитку Черні­вецької області є економічна самодостатність сіл і міст регіону, ініціативність і активність територіальних громад. – Ситуація, яка зараз сформувалась у невеликих населених пунктах області, загалом вселяє віру в перспективність їхнього розвитку. Підприємницький хист буковинців, їхня працьовитість та налагоджений конструктивний діалог територіальних громад з крайовою владою і місцевими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування дають результат – буковинські села розвиваються, там створюють нові робочі місця, міцніє аграрний сектор і його роль у формуванні економіки області, – наголосив голова облдержадміністрації. За словами губернатора, на Буковині триває процес створення належних умов для розвитку сільських населених пунктів, створення на селі необхідної соціальної інфраструктури відповідно до завдань Президента України Віктора Януковича. – Свідчення цьому – перемоги міст та сіл Буковини в загальнонаціональних конкурсах, де визначають населені пункти найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку. Разом із тим, я переконаний, нам спільно є над чим працювати, адже мета одна – створити однаково якісні та комфортні умови життя як у місті, так і в селі, що, власне, відповідає європейським стандартам розвитку регіонів, – наголосив Михайло Папієв. І додав, що крайова влада підтримуватиме ініціативи територіальних громад створення кооперативних підприємств, налагодження бізнесу в сільській місцевості.

На створення перинатального центру передбачено 68 мільйонів гривень
Як розповів директор де­пар­таменту охорони здоров`я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації Ігор Шкробанець, в області триває виконання плану заходів із реалізації в регіоні проекту «Нове життя» – нова якість охорони материнства та дитинства». 
– Створення центру вкрай необхідне для Буковини: очікуваними результатами його роботи є зниження малюкової смертності на 12,5%, материнської інвалідності – на 50% та рівня перинатальних летальних ви­падків до 7-7,5 на 1000 новонароджених. Нам з Державного бюджету передбачено виділити 68 млн. грн., з них на реконструкцію і ремонтні роботи  – 43 млн. та 25 млн. – на придбання сучасного медичного обладнання, – повідомив Ігор Шкро­ба­нець. За його словами, без екс­цесів пройшла реорганізація перинатальної служби області: структурні підрозділи акушерського корпусу перинатального центру розгорнуті в новозбудованому корпусі міської дитячої клінічної лікарні та частково в гінекологічному корпусі пологового будинку №1. – Майбутні працівники перинатального центру зараз проходять курси підвищення кваліфікації. Про­фільні підрозділи облдержадміністрації готові до реалізації потижневого плану-графіку створення регіонального перинатального центру, – підсумував посадовець.

Виявлено 368 порушень правил перевезення пасажирів
В.о. директора департаменту інфраструктури, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації Дмитро Павел розповів, що в Чернівецькій області постійно контролюють роботу автоперевізників усіх форм власності. 
– Зокрема, визначені ос­новні місця концентрації нелегальних перевізників. Найпо­пулярнішими є напрямки до Сокирян, Кіцманя та Сторо­жинця. Під час проведення операції «Автобус-2013»   перевірили 162 суб’єкти господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів, оглянули майже 3 тисячі автобусів, при цьому виявили 256 несправних транспортних засобів та зафіксували 781 порушення чинного законодавства. – Під час спільних рейдів з початку року контролери виявили 368 порушень правил перевезення пасажирів та експлуатації автобусів і мікроавтобусів, 67 водіїв притягнули до адміністративної відповідальності за керування автобусами, переобладнаними з порушенням вимог чинних стандартів,  90 – за порушення правил зупинки та стоянки, 25 – за порушення правил маневрування; 114 – за перевантаження автобусів, 24 – за перевищення встановленої швидкості руху. Фіксують й інші прикрі факти, а саме: порушення автоперевізниками положень про робочий час і час відпочинку водіїв, неправильне проведення щозмінного медичного огляду водіїв та технічного огляду транспортних засобів, недотримання правил обліку доходів, укладених трудових угод із найманими працівниками та відсутності ліцензій на право надавати  послуги з перевезення пасажирів на таксі, – зазначив Дмитро Павел.  Водночас, за його словами, з початку року на території краю не було жодної дорожньо-транспортної пригоди з вини перевізників. Він додав, що Мініс­терством інфраструктури Ук­раїни розроблено проект Закону «Про автомобільний транспорт», реалізація якого в разі ухвалення його парламентом дозволить вирішити ряд проблемних питань галузі, зокрема регулювати відносини між перевізниками, автостанціями, підприємствами технічного сервісу, замовниками перевезень, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, па­са­жирами та власниками транспортних засобів.
Підготувала Альона ЧОРНА
Переглядів: 353 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz