НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Субота, 20.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 5 » Михайло Папієв: У діях народних депутатів, які втручаються в ситуацію довкола чернівецького телеканалу ТВА, можуть міститися ознаки корупці
12:55
Михайло Папієв: У діях народних депутатів, які втручаються в ситуацію довкола чернівецького телеканалу ТВА, можуть міститися ознаки корупці
У діях народних  депутатів, які втручаються в ситуацію довкола чернівецького телеканалу ТВА, можуть міститися ознаки корупції
Двадцять дев’ятого липня під час брифінгу із місцевими журналістами голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв прокоментував ситуацію, що склалася навколо чернівецького телеканалу ТВА.
– Мене, – зазначив керівник виконавчої влади краю, – не може не хвилювати ситуація з одним із буковинських телевізійних каналів.
Разом з тим, коли до мене звертаються мовою вимог, влаштовують пікетування чи ультиматуми з наказами щось ввімкнути чи вимкнути, відчинити чи зачинити, або звинувачують  виконавчу владу в невтручанні чи втручанні у щось, то це викликає лише неприємне здивування.
Тому що у мене за законом нема повноважень щось забороняти чи дозволяти.
Я переконаний, що ситуація навколо ТВА є логічним продовженням корпоративного конфлікту, який виник між його власниками. Йому притаманні ознаки банального рейдерства, і його слід вирішувати винятково у судовому по­рядку. Негативним є те, що в результаті мовлення на каналі йшло з перервами та страждав глядач. Національна рада України з телебачення та радіомовлення попереджала керівництво каналу про необхідність суворого дотримання умов ліцензії. Проте, судячи з усього, жодних висновків досі не зроблено.
Для мене однозначно зрозумілим є наступне – тут нема ніякого утиску свободи слова, як це комусь видається. У нас тепер, на жаль, критерієм незалежності ЗМІ чи свободи слова є лише одне – належність власників цього ЗМІ до однієї з опозиційних партій.
До речі, відповідно до заяв технічних працівників Чернівецької ОДТРК відключення сигналу 23 липня здійснено працівниками ТВА, які без дозволу забрали оптоприймач із приміщення облдержтелерадіокомпанії, а відтак заяви про те, що його відключила влада, є, як мінімум, перес­ми­куванням фактів.
Нинішня ситуація на каналі, коли він чергового разу перервав мовлення, – не перша, але ра­ніше сюди чомусь не висаджувалися десанти нар­депів з Києва, які терміново переривають відпустки.
Тому, крім цього запитання, у мене є низка інших питань з цього приводу.
Наприклад, пан Шевченко робив гучні заяви від імені відповідного Комітету Верховної Ради. А чи обговорювали вони на засіданні цього Комітету? Далі. Інший народний депутат – пан Пишний шле сюди урядову телеграму, витрачаючи державні кошти, використовуючи свій високий статус і вимагає захисту бізнесу власної дружини. Як це співставити із положеннями відповідного закону держави? Чому він не складе спочатку депутатські повноваження, а потім займається бізнесом, разом із колегами, яких він сюди направляє? І, нарешті, - під час того, як правоохоронні органи ведуть слідство, чи не є все це тиском на це слідство?
Особисто я з цих дій роблю висновок про те, що такі дії народних обранців можуть містити  ознаки корупції. Все це, на жаль, дуже нагадує, "стрєлки” 90-х років, коли країною роз’їжджали бригади "рєшал”, які "розрулювали” конфлікти. Тільки тоді були малинові піджаки, а тепер депутатські значки.
Я в цьому не хочу участі брати і не буду. Конфлікт повинен вирішитися лише за законом, і це є моєю твердою позицією як голови обласної державної адміністрації, – заявив      М.Папієв.
Насамкінець він звернувся до народного депутата України А. Пишного, якого видання «Українська правда» називає власником ТВА, із проханням не намагатися вирішити  технічну проблему каналу та відсутність передбаченої документації політичними методами. Конфлікт чекає свого розв’язання у правовому полі відповідно до законів нашої держави.


Переглядів: 351 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz