НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 18.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 12 » Михайло Папієв упевнений, що державні чиновники повинні вийти зі своїх кабінетів до людей
10:46
Михайло Папієв упевнений, що державні чиновники повинні вийти зі своїх кабінетів до людей
У понеділок під керівництвом голови Чернівецької  обласної державної адміністрації Михайла Папієва відбулася чергова апаратна нарада. Зокрема, йшлося про підготовку шкіл області до нового навчального року, концептуально нові підходи у роботі державних службовців зі зверненнями громадян. Також підбили підсумки роботи соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області за перше півріччя.
Про хід підготовки до  навчального року
Насамперед Михайло Па­пієв надав інформацію про готовність навчальних закладів, проведення поточних та капітальних ремонтів, підготовку закладів освіти до опалювального сезону. Також ок­ремо обговорили питання про підготовку 70 навчальних за­кладів області, у яких внутрішні вбиральні мають бути оснащені вже до 1 вересня.
– Хід сьогоднішніх подій вселяє надію, що ми всі нинінішні завдання виконаємо, і цього року в нас на 100% усі навчальні заклади будуть ос­нащені внутрішніми вбиральнями. А в 13-ти проблемних навчальних закладах, де нема водопостачання та каналізаційної системи, встановлять біотуалети.
Фактично усі 435 навчальні заклади Чернівецької області будуть забезпечені нор­маль­ними умовами.
Нові концепції
прийому громадян
Особливу увагу губернатор приділив питанню роботи зі зверненнями громадян, що усі, без винятку, звернення буковинців до крайової влади слід розглядати оперативно та  професійно.
– Такі форми роботи чиновника, як безпосередні зустрічі з краянами там, де вони живуть чи працюють, повинні витіснити кабінетні формати спілкування з громадою, – наголосив Михайло Папієв.
Керівник виконавчої влади області закликав усіх керівників структурних підрозділів обласної адміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади освоїти нові форми роботи з громадянами, тобто вийти зі своїх офісів та кабінетів і піти до лю­дей. Губер­натор наголосив на концентрації своєї уваги на виїзних прийомах, щоби влада йшла до людей, а не навпаки, і щоб задіяти нові інформаційні технології, до яких область технічно готова. Зокрема, Михайло Папієв згадав про систему «Розумне село», розроблену в межах регіону.
– Сьогодні кожна сільська рада підключена до мережі Інтернет, і ми в системі «Ро­зумне село» можемо без постійного приїзду людей у райони і витрачання власних коштів на транспорт отримувати всі заяви й оперативно вирішувати питання.
Керівник виконавчої влади області акцентував увагу на тому, що у кожному населеному пункті сьогодні є мінімум два соціальні працівники – соціального захисту та держаних центрів сім’ї, дітей та молоді. Саме цих людей потрібно задіяти в роботі з новими інформаційними технологіями. Зараз сільські ради мають менше довідкових функцій, тому той вільний час, який є у секретарів сільських рад, треба спрямувати на покращення роботи з прийому громадян і з вирішенням безпосередньо на місцях проблем буковинців.
Звіт роботи соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді
Директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олесь Матвієв під час свого звіту повідомив, що у І півріччі цього року фахівці з соціальної роботи виявили понад 3 тисячі сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. За словами чиновника, підставами для взяття таких сімей на облік є, зазвичай, сирітство, виховання дітей-сиріт в опікунських сім’ях, інвалідність, трудова міграція батьків, засудження до покарань без позбавлення волі та звільнення з місць позбавлення волі, відсутність у батьків навичок догляду за дитиною, низький виховний по­тенціал, насильство, наркотична або алкогольна залежність, безробіття, малозабезпеченість.
– У першому півріччі ми взяли під опіку 505 родин, а зняли з соціального супроводу 192 сім’ї з позитивним результатом, 10 – з негативним, – зазначив Олесь Матвієв.
Він також зауважив, що їхня структура надає не лише матеріальну допомогу родинам, які перебувають у складних життєвих обставинах, але й сприяє в оформленні та відновленні соціальних виплат, а також в лікуванні та оздоровленні дітей. Окрім цього, працівники центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді допомогли деяким родинам у придбанні будівельних матеріалів та у стягненні аліментів на користь дітей, забезпечили сім`ї одягом і взуттям, сприяли проходженню дітьми медичного обстеження та лікування.
Говорячи про перспективи, Олесь Матвієв наголосив, що для створення умов проживання неповнолітніх з Глибоцького районного бюджету додатково виділили 90 тис. грн. на реконструкцію та капітальний ремонт житла, провели косметичний ремонт трьох жилих приміщень. Наразі сільські та селищні ради здійснюють облік заяв дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, для виділення земельних ділянок під забудову. Окрім цього, заплановано виділити кошти для переоформлення прав власності на житлові будинки, спадкоємцями яких є діти-сироти та неповнолітні, позбавлені батьківського піклування.
Пріоритети роботи Пенсійного фонду
На нараді звітував начальник Головного управління Пенсій­ного фонду України в Черніве­цькій області Михайло Романів, який зазначив, що Буковина за показником сплати страхових внесків економічно-активних платників посіла 2-е місце серед регіонів України.
– Станом на 1 липня заборгованість з відшкодування пільгових пенсій економічно-активними платниками становить 6,3 млн. грн. Ця сума зменшилась на 800 гривень, і за темпами спаду наша область посіла друге місце. З метою погашення заборгованості за усіма її складовими триває робота органів Пенсійного фонду краю зі стягнення сум боргу через органи Державної виконавчої служби. На виконанні у державних ви­конавців зараз перебуває судових рішень на понад 16 мільйонів гривень, – наголосив Михайло Романів.
Визначаючи перспективи пода­льшої роботи, чиновник зауважив, що одним із головних пріоритетів роботи Фонду є тісна співпраця з місцевими органами влади й соціальними партнерами та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед платників про нарахування та сплату єдиного внеску, права та обов’язки страхувальників та застрахованих осіб у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.
На завершення Михайло Папієв розповів про призначення робочої зустрічі з новим генеральним консулом Румунії у Чернівецькій області Елео­норою Молдован, на якій обговорюватимуть питання співпраці та вжиття усіх необхідних заходів для покращення консульської роботи з громадянами.
Підготувала Оксана КУЦАК

Переглядів: 603 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz