НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Вівторок, 16.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 26 » Міністерські дерева на дністрових кручах
15:25
Міністерські дерева на дністрових кручах
Щорічну акцію «За чисте довкілля» міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький відзначив благоустроєм краєвидів довкола Дністровської ГАЕС. Разом з ним на виїзному суботнику, що відбувся 19 квітня, працювали керівники Чернівецької облдерж-адміністрації, ПАТ «Укргідроенерго» і Дирекції з будівництва цього найпотужнішого гідроакумулятора Європи.
– Мені особливо приємно долучитися до передвеликодньої буковинської толоки, позаяк гідроенергетика вважається найбільш екологічною серед усіх джерел енергії, а одна з найпотужніших у світі гідроакумулюючих електростанцій працюватиме саме тут, на Дністрі, – зазначив міністр. – Окрім того? це добра нагода обміркувати дії, які варто зробити кожному з нас для розв’язання екологічних проблем, задля спільної турботи про безпечне довкілля.
В рамках свого робочого візиту d Чернівецьку область Едуард Ставицький оглянув підземний комплекс та водоводи, верхню водойму Дністровської ГАЕС, а також провів засідання оперативного штабу з будівництва її першої черги у складі 3-х гідроагрегатів.
– Реалізація цього енергетичного проекту яскраво демонструє високий рівень технологій, які може сьогодні запропонувати наша держава, – заявив міністр. – Ми всі розуміємо важливість цього проекту, його користь та необхідність. Внесений в енергетичну стратегію розвитку держави, він підтримується на найвищому державному рівні – Президентом та урядом України. Його реалізація забезпечить тривале, надійне та безперебійне функціонування енергосистеми, її подальший стабільний розвиток.
Принаймні на соціальний розвиток регіону Дністровська ГАЕС вже впливає позитивно. Зведення цього енергогенеруючого промислового об’єктf супроводжується будівництвом важливих об’єктів соціальної сфери. Міністр Едуард Ставицький побував також на будівельних майданчиках будинку культури та багатоповерхового будинку на 114 квартир для енергетиків Новодністровська, відвідав центральну районну лікарню у Сокирянах, яка вважається чи не найкращою серед усіх районних лікувально-профілактичних закладів країни. Тут є, зокрема, відділення швидкої медичної допомоги, терапевтичне, дитяче хірургічне, акушерсько-гінекологічне, відділення реанімації та інтенсивної терапії. За сприяння Міне­нер­говугілля та «Укргідроенерго» відбулась добудова районної поліклініки та стаціонарного корпусу на 200 ліжок.  
Будинок культури, до речі, також відповідатиме європейським зразкам: з концертною залою на 500 місць, кінотеатром, сучасною бібліотекою з читальним залом,  художньою та музичною школами, окремими приміщеннями для творчих колективів, лекційним та хореографічним залами. Розпочате 20 років тому, його будівництво відновили торік саме завдяки сприянню Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Крім того, в рамках зведення Дністровської ГАЕС планують провести реконструкцію спорткомплексу дитячої спортивної школи, завершити будівництво кількох котелень, систем опалення, водопостачання та інші важливі для міста проекти.
– Цього року на розвиток  соціально-значимих об'єктів цього регіону передбачено 40 мільйонів гривень, і ми хочемо розділити їх порівну між Новодністровськом та Сокирянським районом, - поінформував голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв. – Найважливіше, що перелік таких об’єктів відпрацьовано спільно з громадою міста і району, враховуючи інтереси та потреби їхніх жителів. Будуючи на цій території найбільшу в Європі гідроакумулюючу електростанцію, ми зобов'язані створити і соціальну інфраструктуру європейського зразка.
Вл. інф.
Фото Іллі ПЕРОГАНА

Переглядів: 438 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz