НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 19.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 10 » МВС: ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ ПРОЙШОВ БЕЗ ГРУБИХ ПОРУШЕНЬ ГРОМАДСЬКОГО ПОРЯДКУ
11:54
МВС: ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ ПРОЙШОВ БЕЗ ГРУБИХ ПОРУШЕНЬ ГРОМАДСЬКОГО ПОРЯДКУ
Звіт
Загальна кількість учасників масових заходів в Україні з нагоди Дня Перемоги склала більше 1,6 млн осіб. Про це повідомляє управління зв'язків із громадськістю МВС України.
У четвер, 9 травня, у понад 4 тис. населених пунктів по всіх регіонах країни пройшло більше 6 тис. масових заходів, присвячених Дню Перемоги у Великій Вітчизняній війні (ВВВ).
Найбільш багатолюдними заходи були на території Хмельницької (більше 140 тис. учасників), Харківської (понад 121 тис. осіб) і Вінницькій (близько 120 тис. учасників) областей.
Охорону громадського порядку в державі протягом свята забезпечують 25 тисяч працівників міліції та військовослужбовців внутрішніх військ МВС. У столиці для забезпечення правопорядку було залучено близько 2 тис. правоохоронців.
Грубих порушень громадського порядку під час святкування Дня Перемоги не допущено, резюмується в повідомленні МВС.
Як повідомлялося, особливу увагу правоохоронців було приділено охороні громадського порядку під час святкування Дня Перемоги в західних регіонах. Там, як відомо, ставлення до свята 9 травня не настільки однозначне, що нерідко породжує певні конфлікти, зокрема, на історичному грунті.
Так, у Тернополі близько 12:00 на Пагорбі Слави виникла конфліктна ситуація між мітингувальниками різних політичних поглядів. Група ветеранів і пенсіонерів із фронтовою символікою мала намір потрапити до Вічного вогню, однак перешкодити їм поспішили противники цього мітингу на чолі із трьома народними депутатами України. Прізвища парламентаріїв при цьому не уточнюються.
Правоохоронці звернули увагу демонстрантів на постанову Тернопільського окружного адміністративного суду від 9 травня, якою було зупинено рішення міськради "Про заборону розміщення радянської і нацистської символіки в Тернополі". "Не застосовуючи спецзасобів, міліціонери відтіснили тих, хто намагався перешкодити церемонії, і затримали шістьох активних учасників протистоянь", - йдеться в повідомленні. На даний момент проводиться перевірка за фактом протистоянь у Тернополі.
При цьому неспокійно під час урочистостей було не тільки в Західній Україні. Так, у Дніпропетровську розпочато кримінальне провадження за фактами інциденту на початку жалобної ходи патріотичних сил 8 травня. "Слідчим відділом Бабушкінського райвідділу Дніпропетровського міського управління міліції відкрито кримінальне провадження з попередньою правової кваліфікацією за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні центру громадських зв'язків главку МВС.
Як повідомлялося, група невідомих молодих людей закидала колону морозивом і облила водою. У результаті виниклої незабаром бійки молодчики, за даними радіо "Свобода", порвали плакати демонстрантів, затоптали ногами державний прапор України, після чого зникли з місця події.
Переглядів: 363 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz