НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Середа, 24.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 1 » НА БУКОВИНІ – СВИНЯЧИЙ ГРИП!
09:51
НА БУКОВИНІ – СВИНЯЧИЙ ГРИП!
Головний санітарний лікар Чернівецької області Наталія Гопко повідомила, що у Чернівецькій області троє людей віком 20-40 років захворіли на грип типу А (Н1N1). Двоє хворих проживають у Чернівцях, а один – у райцентрі Кіцмань. Циркуляцію грипу А (Н1N1) виявили у хворих в результаті лабораторних досліджень минулого тижня. Стан хворих задовільний. Вони перебувають на стаціонарному лікуванні. Цього року це перші випадки захворювання на свинячий грип у Чернівецькій області. За словами Наталії Гопко, це прогнозований вірус. Тож до його приходу готувалися.  А профілактика свинячого грипу, як і профілактика будь-якої іншої вірусної інфекції, починається з дотримання кількох простих, але дуже важливих принципів.
– Намагайтеся уникати місць масового скупчення людей.
– При зустрічі з людиною, у якої нежить, кашель або сльозотеча, не підходьте до неї ближче, ніж на 2 метри.
– Дотримуйтеся особистої гігієни.
– Підтримуйте житлові приміщення в чистоті й провітрюйте їх.
– Дуже велику роль грає повноцінне харчування — збалансоване за білково-вуглеводним складом, що містить достатню кількість вітамінів.
Звичайно, найбільш надійним способом профілактики є вакцинація. За висновком Всесвітньої організації охорони здоров'я, тільки вакцинація здатна забезпечити повноцінну та безпечну профілактику.
На жаль, запобігти розвитку грипу вдається не завжди. Якщо у вас з'явилися ознаки захворювання (нежить, сльозотеча, головний біль, ломота в м'язах і кістках, різке підвищення температури), негайно звертайтеся по медичну допомогу. Навіть якщо ви не впевнені, що у вас саме свинячий грип, лікування варто довірити лікарю, тільки фахівцеві під силу виявити ознаки грипу, попередити ускладнення і їхній розвиток. Про це дуже важливо пам'ятати, адже згідно з даними статистики, смертність від свинячого грипу пов'язана якраз з пізнім (на 5-7 добу) зверненням до лікаря і розвитком важких бактеріальних ускладнень.
.Підготувала Альона ЧОРНА
Переглядів: 315 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz