НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 29.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 23 » ОБЛАСНА ПРОКУРАТУРА ПРОВЕЛА ПЕРЕВІРКИ ДОДЕРЖАННЯ ВИМОГ ЗАКОНОДАВСТВА ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЖИТЛОМ ДІТЕЙ-СИРІТ
17:21
ОБЛАСНА ПРОКУРАТУРА ПРОВЕЛА ПЕРЕВІРКИ ДОДЕРЖАННЯ ВИМОГ ЗАКОНОДАВСТВА ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЖИТЛОМ ДІТЕЙ-СИРІТ
На контролі…
Перевірки у службах у справах дітей встановили численні порушення ними вимог Законів України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», «Охорону дитинства», постанови Кабінету Міністрів України від 24.09.08 № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаних із захистом прав дитини».
Проведеними прокурорами перевірками встановлено, що Службами неналежним чином ведеться реєстр житла і майна дітей. Так, відповідно до складеного службою у справах дітей Вижницької РДА реєстру наявного майна та житла 24 дітей зазначеної категорії мають житло на праві власності. Проведеною ж прокурором Вижницького району перевіркою встановлено, що фактично у власності мають житло лише 6 дітей.
Прокурором Заставнівського району встановлено, що 2 дітей-сиріт мають на праві спільної часткової власності по 1/3 житлового будинку. Проте, служба у справах дітей Заставнівської РДА звітує про відсутність на території району дітей, які мають на праві власності житло.
Проведеною перевіркою прокурором Хотинського району встановлено, що на праві власності житло мають 7 дітей зазначеної категорії, натомість місцевою службою у справах дітей в Реєстр внесено відомості про його наявність лише у 6 з них.
Як наслідок, над не облікованим житлом дітей не встановлено опіку.
Також прокурорами Вижницького, Заставнівського, Хотинського районів встановлено, що в особових справах дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування відсутні документи, які підтверджують право власності на житло.
Прокурором Глибоцького району встановлено, що Службою не вжиті заходи щодо передачі у власність житлового приміщення в смт. Глибока 2 дітям-сиротам, яким воно перейшло у спадок.
Також ще мають місце порушення при встановленні опіки над житлом дітей. Зокрема, прокурором Вижницького району встановлено, що Службою понад півроку не вживалися заходи для встановлення опіки над житлом належному неповнолітній С.
Прокурорами міста Чернівці, Новоселицького та Сокирянського районів встановлено, що органами місцевого самоврядування не в повному обсязі вживаються заходи щодо збереження житла дітей. Так, лише за втручання прокурора м. Чернівців з квартири, де раніше, до влаштування у Чернівецьку обласну загальноосвітню школу- інтернат для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, проживали двоє дітей, виселено громадянинаК., якого туди безпідставно поселено керівництвом ЖРЕП-15.
Проведеною прокурором Шевченківського району м. Чернівців перевіркою виявлено випадки не створення опікунами (піклувальниками) належних житлових та побутових умов підопічним. Так, встановлено, що неповнолітня Б. проживає у трикімнатній квартирі свого піклувальника. Умови проживання дитини незадовільні. Квартира, в якій окрім неї мешкають ще 8 осіб, потребує ремонту.
Неповнолітня Ч., маючи житло у Чернівцях, змушена мешкати у гуртожитку одного із навчальних закладів у зв’язку з відсутністю належних побутових умов для проживання у квартирі.
Окрім вищенаведеного поза увагою служби у справах дітей Чернівецької міської ради залишилися факти проживання в неналежних умовах ще 6 таких дітей.
На усунення виявлених порушень прокурором Шевченківського району м. Чернівці внесено подання секретарю міської ради.
Перевірки також засвідчили, що в області існує проблема своєчасного взяття дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на позачерговий квартирний облік. В окремих сільських радах такий облік взагалі не ведеться. Так, проведеною прокурором Глибоцького району перевіркою встановлено, що Службою вжито заходів щодо поставлення на квартирний облік особи з числа дітей-сиріт Т. вже після досягнення нею повноліття.
Прокурором Вижницького району встановлено, що за клопотанням Служби Міліївською сільською радою, всупереч вимогам ст. 33 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» на квартирний облік поставлено дитину-сироту, який має у власності житловий будинок.
Прокуратурою області внесено узагальнююче подання начальнику служби у справах дітей Чернівецької обласної державної адміністрації.
Додержання житлових прав дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування є одним із пріоритетних напрямів наглядової діяльності, а тому і в подальшому перебуватиме на постійному контролі в керівництва прокуратури області.
Переглядів: 353 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz