НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 19.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 26 » Перші особи області долучилися до всеукраїнського Дня довкілля
15:12
Перші особи області долучилися до всеукраїнського Дня довкілля
Всеукраїнський День навколишнього середовища, що відзначають у третю суботу квітня, з'явився завдяки підписанню спеціального президентського указу в 1999 році. Цікаво, що поява цього свята пов'язана з проведенням Стокгольмської конференції. Саме на її річницю і була призначена дата свята. Тож конференція, що відбулася в Стокгольмі, зіграла вирішальну роль у глобальному екологічному русі. Відтоді кожен намагався цього дня зробити Україну чистішою. Як треба прибирати довкілля і покращувати екологічну ситуацію буковинцям продемонстрували обласні посадовці.
У парку «Жовтневий» керівники крайової влади, працівники обласної державної адміністрації і обласної ради висадили близько 1 тис. дерев на території 1 га, зокрема саджанці клена, ясеня, дуба, ялини, ялиці, берези. Перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць, такі акції обласна влада проводить щорічно і хотілося б, щоб більше буковинців до них долучалося, оскільки попереду Великодні свята та День перемоги, і треба прибрати територію області від сміття, озеленити зони відпочинку, сквери і парки. «В рамках місячника з благоустрою, який триває в області, маємо зробити це в усіх населених пунктах краю, – зазначив Георгій Галиць. – Висадка сьогодні дерев в парку «Жовтневий» – лишень один із заходів буковинської толоки. Пред­став­ники структурних підрозділів облдержадміністрації і територіальних відомств центральних органів виконавчої влади, органів самоврядування також прибирають прибережні території р. Прут, оскільки з підняттям в річках рівня води після танення снігу на них зібралося досить багато сміття». Георгій Галиць висловив переконання, що завдяки спільним зусиллям влади та громади краю Буковина гідно підготується та зустріне прийдешні свята.
Підготувала Альона ЧОРНА
Переглядів: 348 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz