НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 25.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 5 » Підсумки роботи за І півріччя підбили пенсійники області
12:35
Підсумки роботи за І півріччя підбили пенсійники області
На засіданні колегії в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернівецькій області розглянули підсумки роботи пенсійної служби краю у І півріччі 2013 року. Відзначено, що в області тривала робота з реалізації соціальних реформ щодо підвищення стандартів життя, зростання ефективності та стабільності соціального захисту. Загалом, за 6 місяців цього року в індивідуальному порядку перераховано 8755 пенсій. Як результат, середній розмір пенсійної виплати за червень склав 1292,38 грн., що на 5,5% більше, ніж за червень минулого року. Одночасно зберігається тенденція до зростання кількості пенсіонерів, які отримують вищу пенсію, – йшлося у промовах доповідачів. Так, аналіз структури пенсіонерів області за розмірами отримуваних пенсій свідчить про те, що чисельність пенсіонерів, які отримують пенсію в мінімальному розмірі (до 900 грн.), постійно зменшується і станом на 1 липня цього року таких в області є 3,6%. Одночасно збільшується частка одержувачів пенсій, розмір яких становить від 901 до 1500 грн., – нині це приблизно 82% пенсіонерів. Решта буковинських пенсіонерів – 14,4% – одержують пенсію, розмір якої перевищує 1500 грн.
Зростання потреби в коштах на виплату пенсій в підвищених розмірах відбувалося на фоні збільшення надходжень з єдиного соціального внеску. З цього приводу слід віддати належне суб’єктам спрощеної системи оподаткування, які дедалі активніше долучаються до участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, демонструючи свідому позицію щодо особистого майбутнього, так і щодо пенсійних перспектив найманих працівників, – відзначає очільник обласного пенсійного відомства Михайло Романів. Відчуваємо підвищення свідомості громадян щодо залежності розміру майбутньої пенсії від сплати внесків і у цьому важливу роль відіграла саме пенсійна реформа, – констатує посадовець. Разом з тим додає, що питання платіжної дисципліни ще не сходить з порядку денного, адже серед підприємців залишаються особи, які принципово ігнорують загальний для всіх обов’язок зі сплати єдиного соціального внеску. Лише за 2012 рік в боржниках опинились 1767 людей, які заборгували 4,6 млн. грн. Простий розрахунок, за словами М.Романіва, змушує замислитись: сума боргу, яка в середньому припадає на одного боржника, – це 2 середні пенсії по області. І хоч наявність боргу не відображається на своєчасності виплати пенсій, втім розцінюється як порушення конституційних прав працюючих громадян, які не в змозі набути страхового стажу, та гальмує процес подальшого підвищення розмірів пенсій.
Засідання відбувалось у руслі обговорення нових поглядів на функції Пенсійного фонду України та його органів у контексті осучаснення державної пенсійної політики в цілому. За висновком колегії, на перший план у роботі пенсійників має виходити інформаційно-роз’яснювальна складова діяльності. Пояснюють: «Чим краще проінформовані громадяни про свої права та обов’язки у сфері пенсійного забезпечення, тим рідше стикатимемося з випадками несправедливості, яку відчувають особи, постраждалі або від власної безпечності, або від недбальства свого роботодавця». В пріоритетах незмінно залишаються покращення якості обслуговування громадян і створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення. Як важливе досягнення у роботі із зверненнями громадян, колегія відзначила поступовий перехід органів Фонду в області до обслуговування громадян за принципом «єдиного вікна». Наразі цей принцип вже повноцінно діє в управлінні пенсійного забезпечення військовослужбовців, в управліннях Фонду в Чернівцях, у Сторожинецькому, а віднедавна – і в Кіцманському районах. Інші управління, відтепер успішно використовуючи елементи нового принципу обслуговування громадян, запровадять його в недалекому майбутньому.     
В рамках роботи колегії також обговорили стан дотримання в органах Фонду вимог Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції», окреслено основні завдання на ІІ півріччя. Серед таких, зокрема, - активне відслідковування фактів порушень законодавства про оплату праці та належне реагування у взаємодії з іншими компетентними службами.
Прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області

Переглядів: 346 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz