НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 29.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 19 » Про що скандал?
15:29
Про що скандал?
Минулої п’ятниці в малій залі Чернівецької ОДА відбулося засідання представників Адміністрації Президента та підприємницького сектору щодо актуальних проблем Буковини. Подія була не анонсована і мала пройти без присутності представників ЗМІ, оскільки результати президентської перевірки кладуть на стіл Президенту України Віктору Януковичу. А після завершення перевірки підіб’ють підсумки і обговорять шляхи вирішення тієї чи іншої проблеми. 
Однак деякі чернівецькі журналісти все ж прийшли на засідання. Та непроханих гостей попросили покинути залу. Координатор комісії з АП Олександр Софронов пояснив, що за їхньої присутності зустріч не проводитимуть. Високопосадовець зауважив, що прийшов поговорити з підприємцями, а не робити шоу, і що його АП не уповноважувала давати коментарі чи спілкуватися зі ЗМІ. На таке рішення Олександр Софронов мав право, оскільки акредитацію журналістів на цей захід ніхто не проводив.  Перший заступник голови Чернівецької ОДА Георгій Галиць  попросив журналістів зачекати закінчення робочої зустрічі. Бо засідання не є публічним заходом і ЗМІ на нього не запрошували.  І якщо журналісти не вийдуть із зали, то вони зірвуть засідання. Представникам ЗМІ запропонували дочекатися завершення наради і тоді взяти коментарі у будь-кого з учасників цієї наради. Та налаштовані до конфлікту журналісти  проігнорували пропозицію і, достеменно не розібравшись в ситуації, пішли писати звернення до прокуратури про порушення «Закону про інформацію». 
Наступного дня, у суботу, охочим побувати на нараді зателефонували і запросили на зустріч з  Олександром Софроновим і першим заступником голови ОДА Георгієм Галицем. Пред­ставник комісії толерантно пояснив причини негласності, чому саме засідання було закритим. Та розмова знову переросла в конфлікт. Конс­трук­тивної бесіди не вийшло. Журналісти підняли кіпіш, а до спекуляції цим інформаційним фактом долучилися й ті, кого питання свободи слова особливо ніколи не хвилювало. Дійшли до того, що народний депутат Максим Бурбак навіть написав депутатське звернення до прем’єр-міністра Ук­ра­їни Миколи Азарова.
В результаті вийшло багато шуму й жодного аналітичного матеріалу про перебіг зустрічі комісії АП з підприємцями. Хоча журналісти, які хочуть знайти інформацію, її знайдуть. Оче­видно, нікого з них це не цікавило. Більшість зацікавив сам скандал. 
Писати в прокуратуру ж справа кляузників, справа журналістів  – писати в газети, виступати на радіо і телебаченні. До того ж роботу представників влади з представниками ЗМІ регулює чинне законодавство і не всі робочі засідання, на справедливу думку влади, підлягають висвітленню. Саме тому державні структури згідно зі ст.26 Закону України про інформацію здійснюють акредитацію представників ЗМІ. Як вже зазначали, акредитацію на засідання представників Адміністрації Президента та підприємницького сектору не проводили. 
Вл.ін.
Переглядів: 321 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz