НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Середа, 24.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 12
Гостей: 12
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 12 » Про сонне царство буковинського Автодору, порвані білборди та реформи
15:19
Про сонне царство буковинського Автодору, порвані білборди та реформи
У понеділок відбулася чергова апаратна нарада під керівництвом голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва. Спершу очільник крайової влади повідомив про нещодавнє перебування у Кабінеті Міністрів України. Під час поїздки до столиці Михайло Миколайович мав низку зустрічей з керівництвом уряду. Одне з проблемних питань, яке обговорювали в Києві, – негайний ремонт мостів (в Атаках і Звенячині).

З моста у воду
– От ніби відчував, що Служба автомобільних доріг профукає це питання, як і багато інших. Мені вчора надіслали фотографії з проваленою плитою на мосту. Як можна довести до такого стану? Ви навіть не повідомили мені про це питання. А розказуєте анекдоти про виділені мільйони. Ви знаєте, що таке виділені гроші? Виділені гроші – це грудень. А зараз треба негайно братися за ремонтні роботи. Ну, не можна ж так спати.  Як можна  дочекатися, щоб впала плита? – звернувся Михайло Миколайо­вич до начальника Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Ігоря Гаха.
– Я ж ще на позаминулій нараді говорив про необхідність звернути увагу на мости.
На це головний дорожник краю сказав, що був у неділю на проваленому мосту. А сьогодні, посилаючись на постанови і виділені кошти, переконливо зазначив, що восьмого квітня (день проведення наради, -  авт.) на об’єкті одразу розпочнуть роботи. Відтак чесно пообіцяв, що за тиждень впораються.
– Я говорив, що є домовленість про фінансування – 10 мільйонів гривень на два мости. Пройшов тиждень, – наголосив голова Чернівецької ОДА. – Де всі підготовлені документи?  Чим ви займалися увесь цей час?
Не почувши відповіді, Ми­хайло Миколайович черговий раз зазначив, що протягом тижня проїзд на мостах необхідно відновити.
– Якщо цього не буде зроблено, подання на звільнення керівників Автодору повинно бути у мене на столі. Погодні умови дозволяють проводити поточні та капітальні ремонти і на автошляхах регіону. Обов’язково потрібно визначити, які ділянки доріг області зараз у найгіршому стані, й розпочати роботи там, взятися за покращення дорожнього полотна на автошляхах державного значення, особливо у напрямку Києва, та на магістралях, що ведуть до державних кордонів з Румунією і Молдовою, – зазначив керівник виконавчої влади краю. За його словами, дорожники повинні якісно виконувати свою роботу. – Ми знаємо, як вони іноді працюють – асфальт заливають у калюжі. Але такого недбалого ставлення до роботи та до державних коштів у Чернівецькій області не повинно бути, і не змушуйте мене ставити над вами наглядачів, – сказав Михайло Папієв.

Порвані білборди майорять Буковиною
Йшлося і про порядок на рекламних щитах. Чимало білбордів через погодні умови є порваними. Тому  їх треба привести до належного вигляду.  – Снігопади, вітер і дощ пошматували постери на рекламних конструкціях, і вони мають неестетичний, я б сказав, жахливий вигляд. Тому впродовж місячника благоустрою, який зараз триває в області, необхідно привести у належний стан всі білборди, які розташовані на території регіону, в тому числі й в Чернівцях, – наголосив голова Чернівецької ОДА. Відтак зауважив, щоб власниками білбордів пошкоджені зображення на носіях зовнішньої реклами були замінені, зокрема соціальною рекламою згідно з чинним законодавством.
Відтак Михайло Мико­ла­йович доручив відповідним струк­­турам, які погоджують встановлення рекламних конструкцій на території області, зокрема Службі автомобільних доріг, Державтоінспекції, органам ви­ко­навчої влади і місцевого самоврядування організувати постійний жорсткий контроль за зов­нішнім виглядом білбордів.

Медицина на колесах
Як зазначив під час апаратної наради Михайло Папієв, модернізація системи медичної допомоги визначена Прези­ден­том України пріоритетом у Національному плані дій на 2013 рік. Тому перед регіоном стоїть чимало завдань, які ми повинні виконати якісно, професійно та оперативно, адже йдеться про покращення медичного забезпечення буковинців, зменшення смертності та інвалідизації з причин невчасного надання медичної допомоги. – Вже зараз відчутні перші кроки впровадження закону про екстрену медичну допомогу. Зокрема, збільшено бюджетне фінансування на медикаменти для бригад швидкої медичної допомоги з розрахунку 25 гривень на виклик. Поступово традиційні приймальні відділення будуть оснащувати повноцінним сучасним обладнанням. Це дасть змогу надавати жителям краю екстрену медичну допомогу оперативно та якісно, – наголосив губернатор. – Окрім  цього, в області збільшиться кількість карет швидкої медичної допомоги, оскільки бригади медиків у місті мають приїжджати на виклик протягом 10 хвилин та протягом 20 – у сільській місцевості.
Про впровадження Закону України «Про екстрену медичну допомогу» в лікувально-профілактичних закладах регіону розповів директор департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації Ігор Шкро­банець. Зокрема, він зазначив, що створення у грудні минулого року Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф дасть змогу забезпечити повноцінну організацію екстреної медичної допомоги як єдиної, окремої служби в області та дозволить забезпечити централізоване прийняття викликів, формування, оброблення та передачу інформації про них, координацію дій бригад швидкої допомоги та закладів охорони здоров’я щодо надання екстреної медичної допомоги. Нині ж проводять цілодобовий моніторинг виїздів бригад швидкої медичної допомоги області і цю інформацію, за словами Ігоря Шкробанця, щодня подають до Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Мініс­тер­ства охорони здоров'я України.

Якісна освіта для всіх дітей
На засіданні обговорили питання якісної освіти для особливих дітей. Зокрема, Михайло Папієв зазначив, що усі діти Буковини повинні мати доступ до здобуття якісної шкільної освіти, у тому числі діти з особливими потребами.
– Інтеграція дітей з особливими потребами в освітній процес передбачена і Конвенцією ООН з прав дитини, і державними програмами, і новими соціальними ініціативами Пре­зи­дента України. Завдяки активному впровадженню в краї інклюзивної освіти ми даємо змогу дітям-інвалідам отримувати які­с­ні знання, стати повноцінними членами суспільства та долучити їх до активного життя, – зазначив очільник крайової виконавчої влади.
Наразі в Чернівецькій області інклюзивним навчанням охоплено 56 дітей з особливими потребами, які навчаються у 32-х загальноосвітніх навчальних зак­ладах. – Тепер перед нами стоїть інше завдання – шукати джерела фінансування для пок­ращення інфраструктури шкіл, аби інклюзивна освіта стала доступнішою для ще більшої кількості маленьких буковинців з особливими потребами. Обов’язок крайової влади – турбуватись про підростаюче покоління, створювати належні умови для його розвитку, виховання й навчання, адже інвестиції в освіту – найбільш ефективні інвестиції, – наголосив Папієв.

Альона ЧОРНА
Переглядів: 356 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz